Antibarbari Vr handhaaft zich in tweede klasse(1)

Antibarbari handhaaft zich in tweede klasse
Haarsteeg VR1 – Antibarbari VR1
4 mei 2014
Op zondag 4 mei stond de laatste wedstrijd van het seizoen voor de dames van Antibarbari
op het programma: Haarsteeg uit. Er stond nog wat op het spel voor Antibarbari: bij winst
zou het team kans maken op een plek in de nacompetitie voor promotie, in het geval dat de
concurrenten punten zouden verspillen. Ook was er nog een minieme kans dat het kwartje
de andere kant op zou vallen en Antibarbari in de degradatie nacompetitie terecht zou
komen. Tevens was deze wedstrijd de laatste wedstrijd voor trainer/coach Jaap (Pascal
Hofmann).
Dat er ergens voor gespeeld werd, was niet direct te merken bij Antibarbari. Er werd slap aan
de wedstrijd begonnen en Haarsteeg zette de verdediging van Antibarbari onder druk. Dit
resulteerde na 20 minuten in de verdiende 1-0 voorsprong voor Haarsteeg. De eerste helft
kabbelt voort, Antibarbari komt er nauwelijks aan te pas, maar Haarsteeg is eigenlijk geen
haar(steeg) beter. Pas de laatste 10 minuten krijgt Antibarbari twee kleine kansjes, via Nina
Lauran en Dagmar Dubois. Helaas treffen beiden geen doel.
De tweede helft begon Antibarbari sterker; men was feller in de duels. Een aantal kansjes
kwamen er wel, maar een doelpunt zat er niet in. Na 60 minuten spelen viel er toch een
doelpunt maar helaas voor Antibarbari aan de verkeerde kant: 2-0. Een minuut later wordt
het 3-0 en dan is de wedstrijd wel gespeeld. Antibarbari speelt inspiratieloos verder en krijgt
nog 2 doelpunten om de oren. Bij een 5-0 stand maakt spits Nikki Neuman haar rentree na
een aantal weken blessureleed. Dit zorgt voor wat extra druk op de verdediging van
Haarsteeg. Na weer een rush van Nikki ziet de laatste vrouw van Haarsteeg geen andere
oplossing dan Nikki neer te leggen binnen het strafschopgebied. Een penalty, benut door
Dagmar Dubois, redt de eer voor Antibarbari, in deze toch wel teleurstellend verlopen
wedstrijd. Gelukkig heeft de concurrentie ook punten gemorst waardoor Antibarbari het
seizoen als zevende eindigt en dus volgend seizoen gewoon weer te bewonderen is in de
tweede klasse. OJC Rosmalen en stadgenoot AGE mogen nu voor lijfsbehoud gaan spelen