Lees hier verder - SV Vogelenzang

17-04-2014 Kampioenschap SV Vogelenzang na overwinning op OSC nog niet uit zicht
Het lijntje is broos, maar nog niet gebroken.
De voorlaatste wedstrijd van het eerste op zondag 13 april moest gewonnen worden, om
TABA niet helemaal een vrije doorgang te geven naar het zo begeerde kampioenschap.
De wedstrijd stond onder leiding van de heer Burgers, die goed floot.
Ik heb geen gele kaarten gezien, waarbij ik aanteken, dat beide ploegen de wedstrijd
speelden met een uiterst sportieve instelling. Van beide kanten werd er zoals verwacht
mocht worden wel strijd geleverd. Er was beleving en absoluut sprake van de nodige
spanning en dat kwam doordat Vogelenzang heel lang een 1 – 0 voorsprong koesterde, om
die pas vlak voor tijd uit te bouwen naar de uiteindelijke 2 – 0 overwinning.
Zeno Dikkeboom was de pupil van de week.
Hij zag Vogelenzang in de 20ste minuut een 1 – 0 voorsprong nemen. Lennart Loorbach
‘chipte’ de bal ergens in midden op de helft van de tegenstander over de OSC verdediging
heen, waarna Robin Nederstigt, al op snelheid liggend, alleen op de keeper af kon gaan. Zijn
lob over de keeper eindigde was effectief. Absoluut een mooie aanval van de onzen en de 1 –
0 een feit.
In de 28ste minuut slingerde Kevin van de Raad zich langs drie man, om vervolgens van een
meter of 20 op doel te schieten. Die bal ging over de lat. Na ruim een half uur spelen werd
een vrij schop van Kevin doorgekopt in het strafschopgebied. Robin kreeg zijn hoofd er net
niet lekker onder, waardoor ook die bal net over de deklat verdween. In de 43ste minuut was
een poeier van Kevin hetzelfde lot beschoren. In de blessuretijd van de eerste helft kwam
Vogelenzang goed weg, nadat een voorzet van OSC rakelings voorlangs onze goal ging,
zonder dat een tegenstander er zijn hoofd tegenaan kon zetten. Naar mijn mening werd
onze keeper Michiel de Boer in die eerste helft niet echt op de proef gesteld.
Kort na de thee moest Christoph Aprahamian een uiterste krachtsinspanning doen, om een
gevaarlijke aanval van OSC te onderbreken. Hij wist het schot dicht in de buurt van onze goal
te blokkeren. Uit de tegenaanval ontstond een kansrijke situatie voor Vogelenzang. Kevin
slaagde er helaas net niet in om in het strafschopgebied van OSC goed af te spelen op een
vrije medespeler. In de 62ste minuut schoot Pim de Koning een ‘afvallende bal’ net naast, na
een voorzet van Kevin. Weer wat later stond de OSC keeper op de goede plaats om een inzet
van Kevin onschadelijk te maken. Op dat moment was Mike van de Raad al voor Bob
Vreeburg in het veld gekomen. In de 83ste kopieerde Michiel de actie van zijn collega aan de
andere kant. Lennart ging daarna helemaal leeg gespeeld naar de kant. Dave van Haastrecht
verving hem in het laatste deel van de wedstrijd.
Direct na die wissel kwam een pass binnendoor van Kevin aan bij Robin, die de bevrijdende 2
– 0 binnen knalde. Heel belangrijk die goal, want in de die tweede helft kon het alle kanten
op. De 1 – 1 had ook kunnen vallen. We hebben in het tweede deel van deze competitie al
vaker problemen gekregen na een 1 – 0 voorsprong. Nadat het niet lukte die voorspong uit
te bouwen, scoorde de tegenstander vervolgens één, of twee keer tegen en dat heeft ons
zeker punten gekost.
Een compliment voor alle spelers. De inzet van iedereen was 100%. Laten we Jerry van
Alphen in deze wedstrijd maar uitroepen tot man of the match. Hij staat daarbij voor al die
anderen, die ik in dit verslagje niet bij naam genoemd heb.
Door dit resultaat is het kampioenschap nog niet uit zicht. In het paasweekend zijn de
ploegen in onze klasse vrij. Zondag 27 april is er weer een competitieronde. Voor
Vogelenzang zal het de laatste wedstrijd zijn. We spelen dan in Heemstede tegen de
gelijknamige tegenstander. Ook die wedstrijd moet gewonnen worden om in de race te
blijven voor de gladiolen.
TABA heeft nog drie wedstrijden voor de boeg en mag de 27ste op bezoek bij hekkensluiter
Voorland. Op 11 mei is DIOS de gastheer van TABA. De Amsterdammers zullen alle drie de
wedstrijden moeten winnen, om zich als kampioen te kunnen laten kronen. Laten we hopen
dat die tegenstanders hun uiterste best zullen doen, om TABA op sportief gebied dwars te
zitten. Zet Vogelenzang de wedstrijd in Heemstede in winst om en speelt TABA één keer
gelijk, dan volgt er m.i. een beslissingswedstrijd.
Na afgelopen zondag is de situatie nu als volgt:
Vogelenzang 21 gespeeld, 44 punten, + nog mogelijk 3 punten = 22 gespeeld, 47 punten;