De Elf van OSC’45 ...............................................................................2
Algemeen .............................................................................................3
Sponsoren............................................................................................4
Wie is er jarig ?? ..................................................................................6
Evenementen Agenda ..........................................................................6
Programma + uitslagen Senioren .........................................................7
Programma + uitslagen Jeugd .............................................................8
Mededelingen ......................................................................................9
Wedstrijdverslagen...............................................................................15
__________________________________________________________________________________________
073 - 641 05 05
Wekelijks in uw mailbox ” Het Digitale Krantje ”
03 juni
Hollandse Middag (met discotheek SunShine en artiesten)
Start OSC’45 Bedrijfsvoetbalcompetitie
Orthense Super Cup
OSC’45 Bedrijfsvoetbalcompetitie (ronde 2)
OSC’45 Bedrijfsvoetbalcompetitie (ronde 3)
Voetbaltoernooien Jeugd OSC’45
Ondanks dat de voorjaarscompetitie nog maar pas is begonnen kijkt het jeugdbestuur al
verder vooruit naar het einde van het seizoen 2014-2015. In de maand mei zijn er natuurlijk
weer de nodige jeugdtoernooien, waar ook onze teams aan gaan meedoen.
Voor de spelers/ouders/verzorgers hieronder alvast een overzicht wat er tot op dit moment
gepland staat.
Zaterdag 09 mei
OSC’45 B-1 – DBS (Veldhoven) – aanvang toernooi 14.00 uur – geschat einde 18.00 uur
OSC’45 D-1 – DBS (Veldhoven) – aanvang toernooi 09.00 uur – geschat einde 13.30 uur
Zondag 10 mei
OSC’45 C-1 – DBS (Veldhoven) – aanvang toernooi 09.00 uur – geschat einde 13.30 uur
Zaterdag 16 mei
OSC’45 E-1, E-3, E-4 - Emplina
OSC’45 E-2 - Taartentoernooi Baardwijk (Waalwijk)
Zondag 31 mei
OSC’45 E-1, E-2, E-3, E-4 - DBS (Veldhoven)
Extra opmerking :
Voor de D-2 zal het een lastig verhaal worden om als 7-tal aan een toernooi deel te nemen,
uiteraard doet het jeugdbestuur zijn best om hier een passende oplossing voor te vinden.
Ook voor onze C-2 zijn we nog druk bezig en hopen z.s.m. met positief nieuws te komen
Als trainers/leiders vinden dat er te weinig of juist te veel toernooien zijn gepland voor
hun eigen team, dan kun je via e-mail contact opnemen met Jolanda Verschuur :
[email protected] en aangeven wat de wensen zijn.
10
Aanmelden Orthense Supercup 2015
De datum van de Orthense Supercup editie 2015 wordt dit jaar gehouden op
zaterdag 16 mei.
Elk jaar weer een gezellig afsluiten van het senioren seizoen. Er wordt gespeeld in teams
van 7 tegen 7 spelers. Teams kunnen zich opgeven bij de organisatie.
Dit zijn: Ben van Dal, Ron Valke of Rob van Mierlo.
Inschrijfgeld dat wordt gevraagd per team is € 25,00,
Deelnemende teams krijgen hiervoor op de toernooidag zelf 25 consumptiebonnen ter
waarde van € 41,25 voor terug. Het opgeven van een team kan tot uiterlijk 02 mei 2015.
De inschrijving is geopend !!!
Ben jij geboren in 2004 ?
Als je geboren bent in het jaar 2004 dien je aankomend seizoen (2015-2016) te beschikken
over een KNVB spelerspas. Zonder die pas mag je namelijk niet mee doen aan wedstrijden.
Binnenkort moet OSC’45 die passen voor al haar spelers uit het jaar 2004 aanvragen.
Hiervoor hebben wij van alle spelers een recente pasfoto nodig.
Via trainers/leiders van jouw team kun je de pasfoto inleveren.
Breng dus s.v.p. snel een pasfoto mee zodat de aanvraag op tijd kan geschieden zodat we je
in het begin van het nieuwe seizoen niet hoeven teleurstellen.
Via de KNVB heeft het bestuur van OSC’45 het verzoek gekregen om bestaande
spelerspassen te gaan vervangen, dit omdat zij hun geldigheidsduur op korte termijn gaan
verliezen.
Hierbij het verzoek aan de volgende (junioren) spelers om z.s.m. een recente pasfoto in te
leveren bij de trainer/leider of in de bestuurskamer bij het jeugdbestuur.
Selectietrainingen : F-pupillen seizoen 2015-2016
Het jeugdbestuur van OSC’45 nodigt ALLE onderstaande spelers uit om op de aankomende
dinsdagen (12-05, 19-05 en 26-05) deel te nemen aan de selectietrainingen voor
F-pupillen in het nieuwe seizoen 2015-2016.
Aanvang van deze trainingen zijn om 18.30 uur en men dient om uiterlijk 18.15 uur aanwezig
te zijn. Trainen staat onder leiding van Cees van Esdonk, Kevin Hernandez,
Maureen Peeters,.Marcia de Kroon en Richard van Rijn.
maandagen (11-05, 18-05 en 25-05) deel te nemen aan de selectietrainingen voor
E-pupillen in het nieuwe seizoen 2015-2016.
te zijn. Trainen staat onder leiding van Ad Spijkers, Gerard Keurentjes, Johan Raaijmakers
Jan-Willem van Leeuwe en Willem Schalken.
BVV E1 - OSC'45 E1
hoe ver werkt de midweekse afslachting door?
Dat was de grote vraag vanochtend nadat we afgelopen woensdag in een oefenwedstrijd
tegen een selectieteam uit Brabant speelden en met 10-1 klop kregen. Altijd gedacht dat een
voetbalveld maar vier hoeken had maar volgens mij hebben onze jongens er woensdag veel
meer gezien. Op zich geen schande en ik denk dat we ook wel wat geleerd hebben en dat
kunnen we dan weer mooi toepassen tegen onze buren in de Vliert.
Iedereen was aanwezig en dat was maar goed ook want gedurende de wedstrijd raakten we
toch twee spelers kwijt met lichte kwetsuren.
Coach Iwan hield een tactische bespreking in de kleedkamer inclusief een hele tekening op
bord. Daardoor bleef er wat weinig tijd over de warming-up. Maar iedereen wist wat
hem/haar te doen stond en dat was terug te zien in het spel in de 1e helft. We waren de
betere voetballende ploeg maar echte kansen konden we niet afdwingen. Ook aan de
andere kant had doelman Gijs weinig te doen. In de 8e minuut werd een doelpoging half
weggewerkt en kreeg Fahir de afvallende bal voor zijn voeten. Beheerst haalde hij uit en de
bal verdween netjes in de hoek achter de keeper en stond het 0-1.We hoopten dat dit
bevrijdend zou werken maar nog steeds lukte het niet om afstand te nemen. Sterker nog,
BVV wist 5 minuten later na geklungel achterin gelijk te maken. De rest van de eerste helft
vielen er geen doelpunten meer. Aan beide zijden waren geen grote kansen waar te nemen.
Achterin zorgde de verdediging samen met Gijs voor rust en werd er redelijk netjes van
achteruit opgebouwd in plaats van alleen maar de lange bal.
In de tweede helft begonnen we wat feller. In de 6e minuut schoot Joey een bal op de lat en
even later kreeg Salma nog net een punt van haar voet tegen een hoge bal die vervolgens
over de keeper in het doel viel; 1-2. Dit smaakte naar meer en even later schoot Ayoub de
bal vanuit de lucht op de lat na een strakke voorzet van Salma. In de 12e minuut was daar
de bevrijdende treffer van Joey die ons op een wat veiligere marge zette. Kalm speelden we
de wedstrijd uit maar helaas ging het in de laatste minuut nog fout. Een schot uit het niets
van BVV werd door Gijs slecht beoordeeld en ging het doel in. De scheidsrechter besloot
nog wat blessure tijd te geven maar we lieten ons de punten niet ontnemen. 3 punten in de
zak mee terug naar Orthen en volgende week bij winst de (halve?) kampioensschaal in
ontvangst nemen. Kom allemaal kijken!
doelpunten: Fahir, Salma, Joey 1.
Café Schutterswelvaren
ORTHEN
telefoon 073 - 641 04 12
15
OSC’45 B1 haalt 6 punten uit 2 wedstrijden.
Wordt het seizoen dan toch nog goed afgesloten door de B1. We hebben mooie wedstrijden
gezien het afgelopen seizoen, maar velen van deze wedstrijden werden dan niet winnend
afgesloten, terwijl dat wel had gekund. De laatste 2 wedstrijden was dat wel het geval.
Zeker de 6–0 overwinning tegen OJC. Deze wedstrijd was een genot om naar te kijken.
Mooi samenspel en iedereen vocht voor de overwinning. Deze overwinning hebben jullie
echt met zijn allen verdient.
Afgelopen zaterdag stond de derby tegen BLC op het programma. De uitwedstrijd werd een
2-3 overwinning voor OSC, dus BLC was gebrand op een overwinning. Maar ook nu ging
OSC’45 weer goed van start en maakte het BLC erg moeilijk. BLC werd goed onder druk
gezet maar tot scoren kwam het nog niet. Ook BLC wist geen gebruik te maken van de
opgelegde kansen. Hoewel OSC weer met goed samenspel BLC op het verkeerde been wist
te zetten, bleef de ruststand nog hetzelfde zoals de wedstrijd was begonnen: 0–0.
(Maar het had net zo goed ook andersom kunnen zijn.)
In de 2de helft probeerde BLC te druk op te voeren om zo de wedstrijd naar zich toe te
trekken. Helaas voor BLC, maar gelukkig voor OSC weten ze het doel nog niet goed te
vinden. En als er dan een goed schot op doel komt wordt deze prachtig eruit gehouden door
keeper Yentl. Het veldspel is deze 2e helft niet zo goed verzorgd als de vorige wedstrijd….
En er wordt nu ook weer meer gemopperd op elkaar. Dat is niet nodig, houd je aan je
opdracht en speel samen de tegenstander uit. Na een klein kwartier spelen komen de boys
van OSC’45 op voorsprong, Quinten profiteert optimaal van een miscommunicatie tussen de
verdediging en de grensrechter van BLC en scoort de 1-0. De wedstrijd blijft verder tot aan
de laatste minuut spannend, doordat BLC knokt voor de gelijkmaker, maar OSC weet dat te
voorkomen.
Zo blijven ook nu de drie punten in Orthen en blijft OSC B1 stevig op de 5de plaatst staan.
Jammer dat niet alle goed gespeelde wedstrijden met winst zijn afgesloten anders hadden
jullie mee kunnen draaien in de top van de competitie. Maar gedane zaken nemen geen
keer, dus is het zoals het is. Gelukkig krijgen we nog één thuiswedstrijd, die het publiek ook
graag gewonnen ziet worden. Als het kan – jongens – ook met leuk en goed voetbal zoals