Wedstrijdreglement Winter Jeugd Competitie ZW Gelderland 2014

Wedstrijdreglement Winter Jeugd Competitie ZW Gelderland 2014-2015
1. De uitwisseling is vriendschappelijk. Uitgangspunt is oefenen en lekker spelen. KNLTB-­‐passen hoeft men niet te laten zien. Coaching door de trainer is tijdens rustmomenten toegestaan. 2. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers, zo mogelijk 5 à 6. 3. Er wordt gespeeld in de volgende categorieën: t/m 12 Groen, t/m 12 Geel, t/m 14 en t/m 17 jr. 4. De wedstrijddagen zijn: 16 nov., 30 nov., 14 dec., 18 jan., 8 feb., 15 mrt. Indien er een dag niet gespeeld kan wordt in onderling overleg een nieuwe datum gepland. Inhaaldagen zijn 23 nov.., 25 jan., 1 febr. en 22 mrt. 5. Per team is er een teamcoördinator. Die zorgt dat iedereen er is (wedstrijdschema verspreiden, teamleden tijdig herinneren), regelt de opstelling per wedstrijddag, het vervoer en eventuele invallers. 6. Indien een team niet voldoende spelers heeft dan moet de tegenstander daar zo spoedig mogelijk van op de hoogte worden gesteld, zodat de tegenstander evt. een extra speler kan regelen. In het wedstrijdschema staan de telefoonnrs. van alle teamcoördinatoren. 7. Ieder dient uiterlijk 15 minuten voor de wedstrijd aanwezig te zijn. 8. De opstelling dient tenminste 5 minuten voor de wedstrijd op het uitslagenformulier ingevuld te worden door de captains van beide teams. 9. Per team wordt in principe naar sterkte opgesteld (tenzij onderling anders overeengekomen, bijv. bij een return-­‐wedstrijd). 10. Invallers moeten voldoen aan de speelsterkte/leeftijd van de betreffende klasse en mogen bij voorkeur niet een hogere speelsterkte hebben dan de speler/ster waarvoor men invalt. 11. Voor alle teams worden er vier enkelspelen en twee dubbels gespeeld van ieder 1 uur, inclusief 5 minuten inspeeltijd. 12. Voor mixed teams bepaalt het bezoekende team of er jongens en meisjes dubbels worden gespeeld of mixed dubbels. 13. De gewone tennistelling wordt gehanteerd, volledige sets met bij een setstand van 6-­‐6 een tiebreak. 14. Het tijdsignaal geeft het onmiddellijke einde van de wedstrijd aan. De stand in de laatste game telt niet meer mee. 15. Het doorgeven van wedstrijduitslagen gebeurt bij voorkeur door de dagleider op de verenigingen per email via het digitaal uitslagenformulier naar [email protected]. De uitslagen worden gepubliceerd op www.etc-­‐ede.nl/index.php/WJC 16. Puntentelling: a. Gewone tennistelling hanteren; volledige sets met tiebreak bij stand van 6-­‐6; b. Voor winst volledige set: 2 setpunten; c. Voor winst van onvolledige set (vaak 2e set): 1 setpunt; d. Bij gelijkspel van onvolledige set wordt dit setpunt gedeeld: beide 0.5 setpunt; e. Maximaal 2 sets spelen: dus max 4 setpunten per partij te behalen; f. Opgave van een partij of afwezigheid van speler: 4 setpunten naar tegenstander; g. Degene met de meeste setpunten uit de 6 te spelen partijen (4 enkels en 2 dubbels) is winnaar en krijgt 2 wedstrijdpunten. Bij gelijkspel krijgt ieder 1 wedstrijdpunt. 17. Het klassement wordt bepaald in volgorde van: a) totaal aantal wedstrijdpunten b) het saldo aan setpunten (dus setpunten voor minus setpunten tegen) c) het saldo aan games. 18. Bij groen t/m 12 jaar wordt met Stage 1 ballen gespeeld en spelen jongens en meisje door elkaar heen.