Bekerwedstrijd tegen Boerakker nipt verloren De

Bekerwedstrijd tegen Boerakker nipt verloren
De bekerwedstrijd tegen Boerakker werd maandagavond een prooi voor Boerakker. Het leek erop
dat Grootegast met huid en haar zou worden verslonden door de geelhemden, maar gelukkig
herpakte de Grootegaster formatie zich in de tweede helft. De eerste helft was zo gezegd
eenrichtingsverkeer richting het doel van Theo die enkele keren flink ingreep, maar niet kon
voorkomen dat het scorebord achtereenvolgens 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 vertoonde. Pas vlak voor rust
slaagde Tim Renkema erin de stand op 4-1 te brengen. In de rust keken de mannen elkaar eens flink
in de ogen en kwamen met elkaar tot de conclusie dat ze het overigens goed en creatief spelend
Boerakker het wel heel gemakkelijk hadden gemaakt. Er moest gebuffeld worden en dat deden ze
dan ook. Meteen na rust zat de druk er goed op en Boerakker kon minder goed hun aanvallen
opzetten, omdat ze de ruimte niet meer kregen. Grootegast daarentegen kreeg meer mogelijkheden
en in plaats van de afstandsschoten in de eerste helft die in de regel steeds op een tegenstander
stuitten, kwamen er nu ook mogelijkheden via combinaties. Het bleef moeilijk omdat Boerakker
evenals in de eerste helft compact stond te spelen en eventuele speellijnen blokkeerden. Daardoor
konden ze plotseling nog counteren met als resultaat 5-1. Onze groenhemden gaven echter niet op
en slaagden er met Ite, Arjan (kopbal) en Chris er toch nog in om op 5-4 Chris had vlak voor het einde
nog de kans om in geharrewar voor de doellijn op 5-5 te komen, maar in de kluwen van benen en
voeten was de bal moeilijk te pakken en ging deze weer het veld in. Een schot van Arjan ging maar
net over. In de laatste seconden bracht Boerakker de stand alsnog op 6-4. Voor het moegestreden
Grootegaster vriendenteam was dat een gegeven waardoor de overwinning van Boerakker in ieder
geval op papier duidelijk was. Boerakker bekert verder.
De volgende wedstrijd van Grootegast is op maandag 3 november om 21.00 uur in Opende.
Tegenstander is dan Waterpoortboys uit Sneek. Zij staan op de 3e plaats met 1 verliespunt minder
dan Grootegast die met een wedstrijd meer voorlopig op de 1e plaats staat.