Wedstrijd Waterpoort Boys

v.v. Waterpoort Boys @vvwpb
Uitslag @vvwpb 1 Zaal maandag 3 nov. 2014: @FcGrootegast 1 - @vvwpb 1 Zaal 6-1. terechte
koploper #zaalcompetitie #zaal #zaalvoetbal
Zaalteam Fc. Grootegast terechte koploper
Een mooie tweet op de website van v.v. Waterboys uit Sneek getuigt van respect voor het
team van Fc. Grootegast die maandagavond uitstekend presteerde en de minder goede
wedstrijd tegen Boerakker snel deed vergeten. Met aanvoerder Tim Veenstra, Ite, Paulo, Tim
Renkema, Chris en goalie Theo, zagen we een team die creatief speelde als het kon en
compact verdedigde als het moest. Het was bewonderingswaardig dat dit kleine team met
slechts 1 wissel de snelheid en druk gedurende de hele wedstrijd volhield en voor het publiek
een puike wedstrijd neerzette. Het slachtoffer was Waterpoort Boys uit Sneek die met een 6-1
verlies in een heuse spelersbus de thuisreis moest aanvaarden, maar dit verlies sportief opnam,
getuige de tweet.
De wedstrijd
Op de wedstrijd zat vooraf enige spanning. Waterpoort Boys was de nr. 2 op de ranglijst met
2 verliespunten minder dan Grootegast die op de 1e plaats stond. De Friezen hadden 1
wedstrijd minder gespeeld. Het was dus zaak om te winnen om op de 1e plaats te blijven.
Vanaf het begin werd er over en weer vrijuit en met een hoog tempo gespeeld. Daardoor
ontstonden er aan weerszijden de nodige kansjes. In de 5e minuut kwam Grootegast op een 10 voorsprong door Ite die een afstandsschot hoog in het doel zag verdwijnen. Waterpoort
Boys probeerde natuurlijk direct een tegendoelpunt te forceren. Dat leidde tot enkele
aanvallen waarbij de bal plotseling gevaarlijk voor het Grootegaster doel langs ging. Direct
daarna een afstandsschot van Paulo die naast ging en een prima combinatie tussen Paulo en
Tim Renkema. Helaas net niet maar de tegenstoot van de Friezen die tot een corner leidde,
bracht meer succes. De bal verdween vanaf de voet van een opkomende speler in het dak van
het doel, onhoudbaar voor Theo. De blijdschap was van korte duur want even later kon Chris
de bal te midden van een kluwen van spelers keurig via een klein gaatje aan de binnenkant
van de paal plaatsen, 2-1. Er volgden mooi acties van Grootegast waarbij Ite met enkele
slimme passjes door het midden, de zeer beweeglijke Tim Veenstra bediende. die steeds
dichter bij een doelpunt kwam. Een uitgegooide bal van Theo nam hij in één keer in de lucht
aan om in één doorgaande beweging de bal snoeihard op doel te schieten. Helaas was de lat
enkele centimeters te laag, maar de toon was gezet. Dit tot groot enthousiasme van het
publiek.
Mooie combi’s
Na rust werd het tempo nog meer opgevoerd. De bal ging snel rond (één keer raken) en met
veel lopende spelers vielen er gaten in de verdediging van de Friezen. In een aanval over drie
schijven kreeg Tim Veenstra zijn beloning toen hij de aanval afmaakte met een prima
diagonaal schot, 3-1. Nog geen minuut later een identiek doelpunt van hem na een prachtige
combi met Chris, 4-1. Meteen na de aftrap werd de bal onderschept en deden ze de combi nog
even dunnetjes over met dit keer een fraai doelpunt van Chris, 5-1. Door het aanvallend spel
van Grootegast kregen de Friezen uiteraard ook nog een paar kansjes, maar de goed keepende
Theo was steeds paraat en reageerde bliksemsnel op een paar gerichte schoten. Een vrije trap
van Ite teisterde even later de lat, maar de wedstrijd was gespeeld en onze groenhemden
kozen voor een minder energie verslindende tactiek. Ze verdedigden compact en slim op de
eigen helft met een goed coachende Ite. De spelers van Waterpoort Boys liepen zich steeds
vast en leden voortdurend balverlies. In de laatste vijf minuten trokken de Grootegasters er
nog een paar keer op uit richting het doel van de tegenstander met als climax een geweldige
uithaal van Paulo die het publiek op de banken bracht, 6-1. Zeer tevreden Grootegaster spelers
die vrijuit en met veel plezier hadden gepeeld hoorden na 50 minuten het eindsignaal van de
goed leidende scheidsrechter. Een duidelijke overwinning voor het moegestreden team van
Fc. Grootegast dat zich voorlopig de terechte koploper kan noemen.
De volgende wedstrijd is op maandag 10 november a.s., eveneens thuis in de sporthal van
Opende. De tegenstander is dan Futsal Dragten 2.