Verslag Pernis – Zvv Dansschool Biersteker-Plubos dd17-10

door Bert van Hemert
In tegenstellingen met andere keren dat toen het team nog Dansschool Biersteker heette, en men
altijd met te kort wissels speelden, kon het team deze keer van een zeer ruime selectie gebruik
maken. Dansschool Biersteker/Plubos kwam zelfs met een selectie van 12 speelsters.
De wedstrijd begon van beide kanten zeer behoudend. De eerste echte kans was dan ook pas in de
10e minuut voor Vivienne Knegtmans. Haar schot werd echter uitstekend gestopt door Nanouk
Groentjes, die de eerste helft op doel stond. Ook Dansschool Biersteker/Plubos kreeg een paar beste
kansen. In de 12e minuut schoot Jocelyn Louhatapessy rakelings naast, en 2 minuten later zag SusRanie-Hok-A-Hin haar schot gestopt door keepster Bianca Troost. In de 17e minuut was het de
Noordhollandse, Milenca van Ee, die haar schot, weer uitstekend, gestopt zag door Nanoek
Groentjes. Dansschool Biesteker/Plubos kreeg nog vlak voor de rust nog een paar beste kansen. SueRanie Hok-A-Hin, bediende Lisa de Groot, maar deze kon net niet bij de voorzet komen, zodat de bal
tot opluchting van Bianca Troost net voor langs ging. Ook de kans in de laatste seconden van de
eerste helft, werd er door Dansschool Biersteker-Plubos een verkeerde optie gekozen Marissa
Santibanez ging ongehinderd op het doel van Bianca Troost, maar ze kreeg de bal niet. De bal ging
naar Sue-Ranie Hok-A- Hin, die luid om de bal liep te roepen, maar er uiteindelijk niets mee deed.
De tweede helft begon dan ook zeer heftig met twee beste kansen voor Pernis. Suzanne Bakker
schoot net naast, en Milenca van Ee, zag haar schot op de kruising belanden. Ook Jocelyn
Louhatapessey schoot rakelings over. In de eerste helft werd Suzanne Bakker uitstekend afgestopt,
door o.a. Caitlin Lagrand en Mirjam van Dijk. Door het vele aantal wisselspeelsters kwamen er in de
tweede helft weleens anderen op die positie te spelen, die zich niet aan die taak hielden. Suzanne
Bakker kon in de 5e minuut vrij doorlopen, en schoot snoeihard in de kruising.1-0. Twee minuten
later was het weer Suzanne Bakker, die ongehinderd op kon komen, en weer hard kon uithalen. Deze
keer via het hoofd van Mirjam van Dijk, die voor dat harde schot niet zo snel kon bukken.2-0.
Eigenlijk was er toch nog niet zo veel aan de hand. Dansschool Biersteker/Plubos had in de eerste
helft heel goed spel geboden, en dat zou in de tweede helft ook moeten kunnen. En in de 9e minuut
werd er inderdaad weer een schot gelost van Sue-Ranie Hok-A-Hin, maar dat was een prooi voor
Bianca Troost. Ook het afstandsschot van Nathalia Santibanez Vargas werd door Bianca Troost goed
gestopt. Pernis stond voor, en liet Dansschool Biersteker/Plubos komen. In de 12e minuut gaf SueRanie weer een voorzet op Mirjam van Dijk, maar ook zij zag haar schot gestopt door Bianca Troost.
Aan de ander kant was het Vivienne Knegtmans, die voorlangs schoot, en Desiree van den Berg, die
haar schot op de paal zag belanden. Dansschool Biersteker/Plubos, kon niet door de verdediging van
Pernis heen komen, en had ogenschijnlijk wel vrede met een 2-0 nederlaag. Maar dat het zich in de
in de laatst 2 minuten zo zou gaan laten verrassen, had niemand voor zien. In de 18 minuut kwam
weer Suzanne Bakker op met de bal, kaatste met een medespeelster, en kon zo doorlopen. Haar
schot in de kruising was onhoudbaar voor de toch wel zeer goed keepende Elisa Hartog.3-0.
Nog binnen de minuut werd Milenca van Ee weer in stelling gebracht. Het was gelijk weer raak. Een
schot in de kruising.4-0. In het laatst paar seconden voor tijd, mocht Suzanne Bakker nog één maal
een vrije trap nemen. Haar schot ging door de muur, die niet bleef staan, en daardoor mede Elisa
Hartog kansloos liet.5-0
Opstelling Pernis: ·Bianca Troost(doel), Desiree van den Berg, Suzanne Bakker(4x), Milenca van