De start van de zaalcompetitie 2014-2015 was afgelopen zaterdag, met de thuiswedstrijden in De Buitenhof
niet gevonden.
van Excelsior 1 en 2 tegen Victum/War Child 1 en 2. Helaas moesten beide ploegen de punten laten aan de
tegenstanders uit Houten.
Excelsior 2 speelde wisselend, had het ene moment in de wedstrijd een voorsprong van 3 punten in handen,
en was die dan ook heel snel weer kwijt. In de loop van de tweede helft nam Victum 2 definitief het heft in en
de voorsprong niet meer uit handen, zodat het 2e genoegen moest nemen met een 16-18 nederlaag.
Excelsior 1 speelde een prima wedstrijd tegen Victum 1 en stond steeds op voorsprong tot het laatste deel
van de wedstrijd, waarin o.a. een drietal gemiste strafworpen tegenstander Victum min of meer de
overwinning in de schoot wierp; de eindstand werd 16-19.
Excelsior 6 was vrij en alle andere ploegen speelden uit.
In de Hoornbloem was DES 2 ruim te sterk voor Excelsior 3. In de eerste helft bleef het verschil nog beperkt
tot 6-2, maar de eindstand liep in de tweede helft op naar een 16-6. Jesse nog bedankt voor het reserve zijn.
Alleen Excelsior 4 en 5 behaalden positieve resultaten. In een zo goed als verlaten sportcomplex van de
Erasmus in Rotterdam versloeg het 4e KOAG 4 uit Krimpen a/d IJssel. Deze ploeg scoorde (ook) gemakkelijk
waardoor het geen ‘makkie’ werd; na een 8-11 ruststand werd een 15-19 eindstand bereikt.
In Maasland vielen er heel wat minder de doelpunten bij de wedstrijd tussen ODO 5 en Excelsior 5. Na een al
magere ruststand van 3-2 ging de strijd ook in de tweede helft gelijk op. Vlak voor tijd schoot Robert gelukkig
nog de winnende erin: 8-9.
Aanstaande zaterdag reizen Excelsior 1 en 2 naar Leusden voor de wedstrijden tegen Antilopen 1 en 2. Na de
toch wel een beetje valse start van afgelopen zaterdag zou het een mooie zaak zijn om nu wel de volle 4
punten te pakken.
Succes gewenst aan alle ploegen.
Willeke
Mededelingen
Excelsiorfeest: 18+ feest
Het volgende feest van CKV Excelsior staat gepland op 6 december. Ditmaal zijn de
regels iets anders als bij de andere feesten.
Excelsior-leden zijn welkom vanaf 18 jaar en ouder en kunnen intro's (vanaf 18 jaar) meebrengen.
Deze kunnen worden opgegeven via [email protected], mail naam en geboortedatum.
- Excelsior-leden mogen een onbeperkt aantal intro's meebrengen (vooraf melden, intro's moeten
18 jaar of ouder zijn!).
- Excelsior-leden welkom vanaf 18 jaar en ouder.
- KNKV-leden welkom vanaf 18 jaar en ouder (op vertoon van
spelerskaart).
- Legitimatie is verplicht, zonder legitimatie kan toegang worden
geweigerd.
Kantine vrijdagavond 14 november geopend.
Geen zin om op vrijdagavond thuis op de bank The Voice of Holland te kijken? Dat is op
vrijdag 14 november ook niet nodig. De Excelsior kantine is dan vanaf 19.00 uur open
voor een ouderwets gezellig avondje Excelsior!
Alle ingrediënten voor een een gezellige avond zijn aanwezig! De kaarten en dobbelstenen, maar
ook de korven en palen liggen klaar. Mocht je een ander leuk (bord)spel hebben, neem gerust
mee! Het wordt gezellig!
Zoals gezegd, een ouderwets gezellige avond voor jong tot oud onder het genot van een hapje en
drankje aan de bar!
Tot 14 november.
Aspiranten & Pupillen
Buiten begint het langzaam aan wat frisser te worden, de wintertijd is weer ingegaan dus is het weer tijd voor het zaalseizoen. Afgelopen
zaterdag werden de eerste wedstrijden in de zaal weer gespeeld.
In onze eigen zaal de Buitenhof mochten Excelsior F3 en E4 het zaalseizoen openen. Voor de E4 was het helemaal spannend, want zij
speelden hun eerste echte wedstrijd met elkaar. Zij namen het op tegen Valto. Ik wist van te voren dat dit team helemaal nieuw is, maar
anders had je het niet gezien. Wat een enthousiasme hadden ze. Hup bal onderscheppen, richting paal spelen en proberen te scoren…
dat is nog wel even wennen, maar kwestie van trainen en volgende keer schieten jullie ze er wel in. Helaas was Valto net iets sterker,
maar jullie hebben wel jullie eerste doelpunt gescoord!! 1-9 was de eindstand. Aan de andere kant van de zaal speelde hadden we een
stadsderby tegen Fortuna. Wat moest ik even wennen aan de nieuwe regels (ja ik weet het die zijn er al vanaf het veld, maar toen kon ik
helaas niet veel zien van de F-jes). Elke keer wilde ik roepen “scheids dat is verdedigd hoor.” Dit was dus even omschakelen. Natuurlijk
wel leuk dat de kinderen veel meer kunnen schieten en dus ook meer scoren. Tot aan de rust ging het erg gelijk op tussen beide teams,
maar daarna liep Fortuna wat meer uit. Excelsior bracht nog de superspeler in, maar helaas mocht dit niet meer helpen.
Daarna mochten Excelsior E3 en F1 het veld betreden. De E3 mocht het gaan opnemen tegen Ondo. Er werd erg leuk gespeeld goed
overgespeeld en jullie kregen veel kansen. Het ging heel de wedstrijd erg gelijk op en het werd uiteindelijk een doelpuntrijke wedstrijd.
Helaas net met 7-9 in het voordeel van Ondo, maar dit had net zo goed andersom kunnen zijn. De F1 had ook een stadsderby, maar dan
tegen DKC. Oja, weer even schakelen ook hier mogen ze gewoon verdedigend schieten. Er werd fel van start gegaan door beide teams
en er werd achter elkaar gescoord. Onze F1 kwam drie doelpunten achter, dus hup de superspeler erin en doelpunt! Superspeler eruit,
tegen doelpunt. Opnieuw superspeler erin, weer een doelpunt. En toen kwam onze F1 er overheen en liepen ze zelf uit. DKC maakte ook
nog gebruik van de superspeler maar dit mocht niet meer helpen. Ook hier een doelpuntrijke wedstrijd, er werd met 11-7 gewonnen
door de F1!
Ondertussen was de C1 terug gekomen uit het verre Rijswijk. Zij begonnen daar met een moeizaam begin tegen Refleks. Ze hadden dus
even wat opstart problemen, maar herpakten zich al snel. De einduitslag zegt het eigenlijk al 2-14, dat jullie goed hebben verdedigd en
aangevallen. Ik begreep dat het erg leuk was om te zien en dat er leuk gespeeld werd. Jullie maken leuke en goede stappen C1!
De laatste thuiswedstrijd was de C2 tegen Velocitas. Dit was in vergelijking met sommige pupillenteams geen doelpuntrijke wedstrijd
met een eindstand van 5-2. Maar daarin tegen wel een leuke wedstrijd om naar te kijken. Zoals te zien is aan de stand werd er goed
verdedigd. Aanvallend volgende keer de kansjes nog meer afmaken en jullie halen de 10!
Dan hadden we nog een paar teams die uit moesten spelen. De E2 moest spelen tegen Futura. Het was een spannende wedstrijd, waar
helaas net werd verloren door onze E2 met 5-4.
Het laatste pupillenteam moest even wennen vandaag. Excelsior D1 is op het veld kampioen geworden en nu in de zaal een klasse hoger
gaan spelen, dus dat betekend een stapje harder. Dit is natuurlijk even omschakelen en zijn het iets andere tegenstanders. 16-2 werd
uiteindelijk de eindstand. Maar kom op D1 jullie zijn op het veld niet voor niets kampioen geworden, dus hard trainen dan gaat het
helemaal goed komen.
Alle B-teams moesten vandaag ook uit. Ook door de B3 werd er een echte stadsderby gerspeeld. Zij moesten helemaal naar Fortuna.
Doordat de B3 nog niet scherp was in de eerste tien minuten stond Fortuna al snel 6-0 voor. Met rust werd het zelfs 9-2. Na een flinke
peptalk in de rust en een veel betere tweede helft werd het uiteindelijk 10-6. De tweede helft wonnen jullie dus. Jammer B3 volgende
week dus meteen zo starten als de eerste helft en jullie winnen de wedstrijd gewoon.
De B2 mocht naar Valto afreizen. Van de jarige (inval) coach begreep ik dat het een fantastische wedstrijd was. Er werd erg leuk gespeeld
en dat beloonden zich in vele doelpunten. Met een 7-12 eindstand mocht de B2 de winst mee terug naar Delft nemen.
De laatste, maar zeker niet de minste wedstrijd was de B1 uit tegen Velocitas. Ook de B1 had opstart moeilijkheden, want in de eerste
paar minuten werden er onnodig veel passingsfouten gemaakt. Daardoor kwamen ze dus ook onnodig op een achterstand te staan.
Gelukkig herpakten ze zich snel en werd er gerust met een gelijke stand van 5-5. Na de rust waren ze allemaal even wakker geschut en
gebrand om deze wedstrijd te winnen. Dat gebeurden dan uiteindelijk ook doordat de B1 in de tweede helft goed ging spelen werd het
8-10.
De F2 en de E1 beginnen volgende week pas hun zaalcompetitie, zij waren deze week nog even lekker een zaterdag vrij.
Deze week weer gezellig en goed trainen dan kunnen we volgende week stuk voor stuk de punten gaan binnen halen.
Tot volgende week!
Laura namens de Jeugd TC
Excelsior F1 - DKC F1
Vorig weekend begon de voorbereiding voor de zaalcompetitie met een driekamp toernooi voor onze
Toppertjes van Excelsior F1. Excelsior moest het opnemen tegen twee op papier sterkere teams,
namelijk ONDO F1 en KZ F1. Bewust gekozen, want de laatste veldcompetitie ging wel erg makkelijk
voor onze F1. Het was meteen ook een hele goede oefening, want zo konden de coaches Lisette en Jazz
goed kijken op welke punten er goed getraind moest worden voor de eerste wedstrijd in de zaal.
Ondanks dat Excelsior beide wedstrijden had verloren, waren de teamleden toch dik tevreden over hun
prestatie en ze hebben ontzettend genoten van de wedstrijden. Dit is de positieve mentaliteit van
Excelsior F1.
En zo gezegd zo gedaan: de coaches gingen naar aanleiding van de bevindingen aan het werk met de F1
en het resultaat van de trainingen was heel duidelijk te zien bij de eerste wedstrijd van Excelsior F1
tegen DKC F1. F1 werd ook nog versterkt door Lianne uit F2 die ff een kijkje kwam nemen bij F1, want
ze bleek het zo goed te doen, bleek ook tijdens het eerder genoemde driekamp toernooi. En wat heeft zij
het ook goed gedaan. En wat super dat Zoë ook weer kon meedoen met een wedstrijd. Zij heeft de helft
van de wedstrijd meegespeeld. Goed gedaan Zoë!
De eerste helft van de wedstrijd bood DKC goed tegenstand. Maar Excelsior liet zich niet afschrikken
door DKC. Toen eenmaal Excelsior opgewarmd was en goed had gekeken hoe DKC te werk ging,
begonnen de doelpunten te komen van Excelsior. Er werd hard gewerkt, goed samengespeeld en goed
verdedigd. Desondanks was de score na de eerste helft 6-7 voor DKC. Nadat Excelsior in de rustpauze
tips van coaches Lisette en Jazz had gekregen en wat gezonde vitamientjes (komkommer en druiven) tot
zich had genomen, gingen de teamleden vol enthousiasme en energie het veld weer op voor de laatste
helft van de wedstrijd.
Excelsior ging keihard aan het werk en gaf DKC geen ruimte om nog een doelpunt te maken. Binnen een
minuut was er al een doelpunt voor Excelsior. En zo volgden er in totaal 5 doelpunten in de laatste helft
van de wedstrijd voor Excelsior. En het mooiste is dat elk teamlid van Excelsior voor 1 of meerdere
doelpunten heeft gezorgd. Excelsior won de wedstrijd met een score van 11-7 tegen DKC. Goed gedaan
F1, op het hogere niveau doen jullie gewoon net zo goed mee!
Grote clubactie
Als je nog boekjes hebt, lever de boekjes dan in bij jouw trainer, Erik de Koning of Leen vd Hooff. De
niet
gevonden.
trekking zal zijn op 28 november. De incasso’s
kunnen
worden ingediend tot en met 16 november.