13-9-2014 - Voetbalvereniging FC Perkouw

Perkouw maatje te groot voor Asperen
Op een zonovergoten sportpark aan de Dreef stond zaterdag de wedstrijd Perkouw – Asperen op het
programma. Beide ploegen waren de competitie begonnen met een gelijkspel tegen respectievelijk Herovina
en Groot Ammers. Beide ploegen zijn gepromoveerd uit de vierde klasse, dus een mooie gelegenheid voor
beide trainers om te kijken hoe hun teams er voor staan.
Om half drie werd er afgetrapt. Bij Perkouw ontbrak Kevin Eerhart door ziekte , daar tegenover stond de
terugkeer van Pascal van Wijnen.
Perkouw begon uitstekend aan de wedstrijd met veel energie werd het voetballen Asperen heel moeilijk
gemaakt. Het duurde dan ook niet lang voordat het haar eerste kansen kreeg, maar meerdere keren stond de
keeper van Asperen in de weg. Zo stond hij paraat bij schoten van Ruben de Vries, Maarten Adriaanse en Roy
Stekelenburg. Asperen kon hier niet veel tegenover stellen, hun gevaarlijke voorwaartsen werden goed in toom
gehouden door Remco Dekker, Robin Borst en Rick Kamhoot. Zo beleefde keeper Ensing een rustige eerste
helft. Het middenveld en de aanval daarentegen, al hun energie ten spijt, kregen nog geen loon naar werken.
ste
Totdat in de 40 minuut Mudde werd ingespeeld vanuit het middenveld, De Vries bewoog daar direct onder
en werd aangespeeld door Mudde. Met zijn mindere linkervoet krulde hij de bal buiten bereik van de keeper in
de verre hoek. De dik verdiende 1-0 was een feit. Met deze stand werd ook gerust.
In de tweede helft had Asperen zich voorgenomen om direct volle druk vooruit te zetten. Perkouw trapte af en
de bal kwam bij Adriaanse. Direct kwamen er drie man van Asperen druk zetten, waardoor Adriaanse geen
andere mogelijkheid zag dan direct een diepe bal spelen. Deze bal bereikte enigszins gelukkig Elgar Mudde, die
hierdoor direct één tegen één kwam met de keeper. De topschutter maakte geen fout, zo was het 15 seconden
na rust 2-0. Het verzet van Asperen leek gebroken en Perkouw kon naar hartenlust combineren en kansen
creëren. De 3-0 bleef dan ook niet lang uit. De onvermoeibare Stef de Goede haalde knap de achterlijn, legde
de bal terug op de meegelopen De Vries, het was voor hem een koud kunstje om de bal in het lege doel te
krijgen.
Na de 3-0 kreeg Perkouw nog minimaal drie honderd procent kansen, maar helaas bleek de keeper van
Asperen zich uitstekend bewust van zijn taak. Helaas voor Perkouw ook bij de mooiste aanval van de middag.
Remco Dekker gaf een cross bal van de linkerkant van het veld naar de rechterkant, daar dook Denny
Trouwborst op in het zestienmetergebied. In plaats van de bal aan te nemen legde hij hem in één keer breed
voor de wederom meegelopen De Vries, dit keer wist hij vanaf 4 meter de bal niet in het doel te krijgen.
Kort na deze kans viel de 3-1, een goede aanval van Asperen was de verdediging van Perkouw te machtig,
zodoende werd het een kwartier voor tijd toch weer een wedstrijd.
Gelukkig voor de ploeg van Harm Spijker was de scoringsdrift van het duo Mudde / De Vries nog niet gestild.
Met het inbrengen van Rob Bogaard kreeg Perkouw nog een extra optie in de voorhoede, maar uiteindelijk
waren het Mudde en De Vries die de uitslag van 5-1 op het denkbeeldige scorebord zetten.
Al met al een prima wedstrijd van Perkouw, die door middel van deze klinkende overwinning de eerste drie
punten in deze derde klasse kunnen bijschrijven. Daar waar Harm Spijker een tevreden man was, heeft de
trainer van Asperen het nodige huiswerk meegekregen.
Volgende week wacht FC Perkouw de uitwedstrijd tegen SVW. Die ploeg herstelde zich tegen Groot Ammers
prima van de grote nederlaag van vorige week. Door met 3-3 gelijk te spelen.
Opstelling Perkouw: Ensing, Borst, Kamhoot (75. Bakker), Van Wijnen, Dekker, Adriaanse, De Goede,