Rieten plantenhanger: Martin Segers
Purmerland 44e
1451 MD Purmerland
Tel.: 0299-424619
KNVB Wedstrijdprogramma: (wijzigingen voorbehouden, zie website voor de meest actuele informatie)
n.b.
De Wedstrijdbal bij de wedstrijd SC Purmerland VE1– Ilpendam VE1 wordt aangeboden door:
SPONSORS VOOR SLAAPWEEKEND GEZOCHT
Zoals wellicht bekend is het slaapweekend voor onze E en F pupillen de afgelopen jaren een geweldig succes. Een uniek
gebeuren waar menig jeugdlid van onze club met veel plezier op terugkijkt. Dit voorjaar organiseren we deze activiteit voor
de twaalfde keer in onze clubhistorie. De kinderen gaan op zaterdagochtend op weg naar (meestal) een complex met
slaapvoorzieningen en uiteraard de nodige voetbalfaciliteiten. Bij aankomst worden de spelregels uitgelegd en krijgen de
kinderen een oranje T-shirt, zodat we precies weten wie bij onze groep hoort. Op de eerste dag krijgen de kinderen een
lunch, voetbaltraining en spel, is er gelegenheid om onderling te spelen in het bos, volgt uiteraard avondeten, bingo en de
dag wordt afgesloten met het inmiddels legendarische dierengeluidenspel. Zondagochtend vroeg op, douchen en omkleden,
waarna het ontbijt wacht. Dan spelen de kinderen een voetbaltoernooi en volgt de uitreiking van de winnaar van de
penaltybokaal. Voor de lunch krijgen de kinderen een heerlijk broodje hamburger. In teamverband gaan de kinderen tot slot
in de middag in spelvorm een puzzeltocht aan. Voor het beste team wacht een prijs. Moe en voldaan keren de kinderen aan
het eind van de zondagmiddag huiswaarts. Wat zullen ze lekker slapen!
We zijn er trots om dat we dit de kinderen al jaren kunnen aanbieden. Een groep van 90 kinderen en 30 begeleiders gaan op
pad. Mede door de crisis staat het budget voor deze geweldige activiteit de laatste jaren onder grote druk. Ieder kind betaalt
een eigen bijdrage. De club draagt zelf zo'n 50% bij door een beroep te doen op sponsoren. Gelukkig hebben we altijd
sponsoren die graag een steentje willen bijdrage om de kosten van de club te dekken.. Ook dit jaar zijn we weer op zoek
naar sponsoren die een (kleine) financiële bijdrage willen doen. We hebben al enkele sponsoren gevonden. Bent u bereid om
ons verder te ondersteunen? Neem dan graag contact op met Maarten Ligthart of mail naar: [email protected].
SC Purmerland E2 – SC Purmerland F1 : 4-1 (3-1)
Op verzoek van de F1 werd er vandaag na een maand zonder voetbal een oefenwedstrijd gespeeld tegen deze kleine
e
“broekies” die vanaf aankomende zaterdag in de 1 klasse gaan spelen en alvast een fysieke tegenstander zochten en ook
vonden. Met een leeftijdsverschil van soms wel 3 jaar(de oudste in de E2 is elf en de jongste net 9)bleek vandaag dat leeftijd
niet allesbepalend hoeft te zijn. Een gretige F1 begon lekker fel aan de wedstrijd,stond positioneel goed en snel werd
duidelijk dit team al wat jaartjes met elkaar speelt,elke speler heeft balgevoel en het team beschikt over een drietal spelers
die wat ”extra’s” in huis hebben. Het was dan ook geen verrassing dat de F1 terecht op een 1-0 voorsprong kwam. De E2
begon daarnaast gewoon ook matig maar wist gelukkig de wedstrijd toch naar zich toe te trekken al was dit niet met goed
voetbal. De spelers van de E2 kunnen zeker voetballen maar lieten dat vandaag veelal afweten, ontzag kan het niet zijn
geweest want de tegenstander was vaak een meter kleiner. De doelpunten die vandaag vielen en vooral de acties daar
voorafgaande waren wel erg mooi. De gelijkmaker was een mooie steekbal die fraai in de hoek werd geschoten. De 2-1
kwam tot stond door een mooie aanname en dito schaar op links maar vloog via de keeper wel iets gelukkig in het doel. De
laatste goal net voor rust kwam via een schitterende voorzet van rechts dit net zo knap werd binnengeschoten. Een ruime
voorsprong maar zeker geen gelopen race.
e
In de 2 helft was het de F1 die grotendeels balbezit had en dit kwam met name omdat het positioneel niet goed
stond,spelers konden de bal niet aan elkaar kwijt door de grote ruimtes die er lagen of stonden juist met vier spelers voorin
en liepen elkaar voor de voeten en kwamen vervolgens niet mee terug.
De F1 wist gelukkig maar één enorme kans te creëren na een prachtige aanval maar deze werd ongelukkig net naast het
doel geschoten. Ook de E2 kreeg maar één grote kans die ook maar net een paar centimeter naast werd geschoten. Uit een
corner werd het, ook weer iets gelukkig, uiteindelijk dan toch nog 4-1 nadat eerst twee keer de lat was geraakt.
Na het laatste fluitsignaal kunnen we concluderen dat de uitslag enigszins geflatteerd is en het de E2 vandaag ontbrak aan
felheid en waardoor het ”fysieke voordeel” nauwelijks van toepassing was. Het was wat tam vandaag wat misschien ook wel
verklaarbaar is als je een maand geen bal hebt geraakt.
De E2 is nog steeds sinds begin oktober ongeslagen en het is heel goed geweest om net voor de voorjaarscompetitie weer
even ”wakker te worden” tegen onze eigen F1 willen we deze serie voortzetten in 2014.
De spelers van de F1 verdienen vandaag overigens complimenten voor het frisse voetbal en het lef om het op te nemen
tegen een oudere tegenstander,veel succes in de competitie en wellicht binnenkort een revanche.
SC Purmerland 2 – De Zouaven 5 : 1-1 (1-1)
Vandaag was het zoeken naar spelers en een keeper. Rep had lichaamklachten, Daan had een fissa, Wortel had last van z'n
knie. Maar Ricardo en Sander ter Haak kwamen ons handje helpen, Jeff ging op doel. Opstelling die Skip kon maken is als
volgt: Jeff op doel, Barry, Renzo, Luc en Rikkers achterin, Tom, Frank, Sander en Bastin op het midden en Daryl & Kyle
spitta. Wissels; Shii en Ricardo. Barry verloor weer als gewoonlijk de toss, zo moesten we dus van kant wisselen. Wedstrijd
liep gelijk op, beide kregen kansen om een doelpunt maken. Zouaven zag elke poging op het aluminium spetteren en had het
latje trappen wel erg onder de knie. Purmerland zag haar kansen naast gaan of de keeper stond in de weg. Zouaven kwam
vlak voor tijd wel op 0-1, zonde maar Jeff kon deze bal niet tegenhouden. En toen was Purmerland wakker en moest we nog
paar minuten spelen. Wij kregen nog 1x de mogelijkheid om toch die gelijk maker te maken. Via vele schijven kwam Luc in
mijn ogen met een voorzet, maar deze man had een weergaloze doelpunt gemaakt. Een hoge indraaiende bal viel zo in het
linker kratje, keeper was erg verrast en zo stond het 1-1 bammmm. Tijd voor rust, ffies bij praten en na genieten van het
doelpunt. 2e helft was erg spannend en billenknijpen. Beide teams hadden weer genoeg kansen om de 2-1 te maken, maar
zo als in de eerste helft kreeg Zouaven hem te vaak op het aluminium of Jeff liet zijn keeperkunsten zien. Niemand van
Purmerland kreeg ook een beloning van het goede spel. Zo bleef het in de 2e 0-0 en konden wij Purmerland wel te vrede zijn
met een punt. Heren we hebben gevochten voor 3 punten, maar kregen er maar 1. Hopelijk volgende week thuis meer geluk
en dan is Zouaven 4 onze gast van de dag.
3
ZOB C2 – SC Purmerland C1 : 0-6
Vandaag de eerste wedstrijd na de winterstop tegen de mannen van ZOB. De afgelopen weken hebben wij lekker kunnen
trainen en de mannen waren dan ook klaar om de strijd aan te gaan. Na een moeilijk begin was het de SCP dat het heft in
handen nam. ZOB had niets te vertellen en er was maar een ploeg die voetbalde. De ene combinatie nog mooier dan de
andere en de ene aanval nog mooier dan de andere. Het massaal meegekomen publiek kreeg een topwedstrijd te zien.
Doelpunten van Tim, Nigell, 3x Max en Bart bracht de eindstand op 0-6 voor de mannen van SCP C1. Mannen een mooi
begin van de tweede helft van de competitie. Iedereen heeft positief meegedaan aan het spel met goede acties in druk
zetten, fel op de bal en het gebruik van onze snelle buitenspelers. Gezien het vertoonde spel mag en kan het publiek van
jullie nog mooie dingen verwachten. Volgende week de mannen van Monnikendam tegen over ons.
SC Purmerland E2 – Monnickendam E4 : 1-3 (0-3)
Tijdens een ijskoude ochtend werd er vandaag een start gemaakt met de voorjaarscompetitie tegen Monnickendam. Het
eerste kwartier van de wedstrijd was vooral een strijd welke op het middenveld plaats vond. Er waren geen echte kansen tot
Monnickendam met een mooi schot op 1-0 kwam. Kort daarna vielen er helaas twee ongelukkige tegendoelpunten waarna
Monnickendam slim met een speler extra achterin ging spelen die alle ballen op het andere veld schoot en waardoor
kostbare tijd verloren ging in de zoektocht naar de aansluitingstreffer. Dit doelpunt viel uiteindelijk in de laatste minuten van
de eerste helft via een prachtig schot alleen werd deze door de scheidsrechter over het hoofd gezien. Nadat de
scheidsrechter hierop werd aangesproken en zelfs Monnickendam sportief aangaf dat het een doelpunt was bleef deze
helaas bij zijn standpunt. Een foute beslissing kan natuurlijk gebeuren maar als zelfs de tegenpartij aangeeft dat het een
doelpunt was dan blijkt toegeven soms toch erg moeilijk,van thuisfluiten kan Monnickendam ons in ieder geval niet betichten.
Voor het eerst kregen de spelers van de E2 dus te maken met onrecht en kreeg dit in de rust zelfs nog een staartje omdat
spelers zo boos waren en vervolgens ook tegen elkaar tekeer gingen wat de sfeer natuurlijk niet ten goede komt.
De beide coaches loste dit uitstekend op en gelukkig had dit verder geen invloed op de tweede helft,laten we het maar
houden op een mooi leermoment voor wat betreft het omgaan met tegenslagen. De E2 was de tweede helft op bepaalde
momenten zelfs iets sterker en we zagen een aantal mooie combinaties.
Maar ook in deze helft konden we maar een paar kleine kansjes noteren omdat Monnickendam verdedigend gewoon prima
stond. Kort voor het einde van de wedstrijd viel dan uiteindelijk toch de 3-1 maar dit doelpunt was alleen nog maar voor de
statistieken. De eerste nederlaag sinds oktober was vandaag een feit tegen een sportieve en gelijkwaardige tegenstander die
vandaag twee doelpunten cadeau kreeg en waar de E2 een doelpunt werd onthouden.
OSV VR1 - SC Purmerland VR1 : 1 – 2
Vandaag de eerste wedstrijd in de strijd voor promotie naar de derde klasse. Toeval wil dat de tegenstander van vandaag,
OSV, net als wij de najaar competitie hebben afgesloten met 30 wedstrijdpunten uit 11 wedstrijden. Slechts ons betere
doelgemiddelde maakte in de vorige competitie het verschil. Doordat we nog steeds een aantal speelsters in de lappenmand
hebben was de selectie vrij smal. Gelukkig konden we nog wel 11 fitte speelsters opstellen en nam Michelle Vet half fit plaats
op de bank. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat het een pittig potje zou gaan worden. Met zeer goed veldspel was SC
Purmerland wel de bovenliggende partij. Kwam de verdediging even (en sporadisch) onder druk, dan werd een voetballende
oplossing gezocht en met goede combinaties ook gevonden. Vrij lang bleef het 0-0 maar na een klein half uur spelen kwam
hierin verandering. Na een slalom haalde Cynthia vanaf een meter of 30 uit. De bal was niet eens snoeihard maar wel akelig
precies geplaatst. Een prachtige treffer, 0-1. Dit zou ook de ruststand zijn. Na de rust was duidelijk dat OSV op jacht zou
gaan naar de gelijkmaker. En na twee minuten was die ook gevonden. Een bal tussendoor, dekken aan de verkeerde kant en
een zacht rollertje in de verre hoek zorgde voor een gelijke stand, 1-1. SC Purmerland raakte niet in paniek en pakte daarna
gewoon het spel van de eerste helft weer op. Toch duurde het nog wel even voordat er weer gescoord zou worden. Met nog
twintig minuten op de klok kreeg Cheyenne de bal op de rand van de 16 meter aangespeeld. Behendig tikte ze de bal langs
haar tegenstandster en vervolgens ook langs de keepster, 1-2. En ondanks dat we nog wel een aantal zeer goede
mogelijkheden kregen zou er verder niet meer gescoord worden. De eindstand, 1-2. De eerste punten zijn binnen en de jacht