Archief Website Atletiekvereniging Nova (bijgewerkt tot

Archief Website Atletiekvereniging Nova (bijgewerkt tot 02-­‐09-­‐2014 18:42) In M em oriam : Jelm er Breur
13-08-
2014 21:04
Op woensdag 13 augustus heeft ons het bericht bereikt dat oud-Novalid Jelmer Breur is
overleden aan de gevolgen van een motorongeluk. Jelmer was met twee vrienden uit Delft op
motorvakantie in Oostenrijk toen het ongeval gebeurde.
Jelmer is van enkele ajren lid geweest van onze vereniging en heeft in 2007 meegedaan met
het Senioren competitieteam. Hierbij wist hij onder andere een 26,44 sec op de 200 meter te
noteren.
Hierna is Jelmer luchtvaart-en-ruimtetechniek aan de Technische Universiteit in Delft gaan
studeren en is daarom gestopt bij als actief lid bij Nova.
Jelmer Breur is slechts 24 jaar geworden..
Wij wensen alle nabestaanden, familie en vrienden, veel sterkte toe met dit verlies.
Uitslagen NK Atletiek
28-07-
2014 19:55
Op zaterdag 26 juli vond in het Olympisch Stadion in Amsterdam de 1e dag van het NK
Atletiek plaats. Namens Nova was er deelname door Jim Kruiver op de 800 meter, hij werd 5de
in zijn serie met een tijd van 1.57,16 en wist zich daarmee niet te plaatsen voor de finale.
Op de 1500 meter was er deelname door Yunis Abu Stitan, hij finishe als 10de met 4.12,04.
Op dag 2, zondag 27 juli kwam Linda Hurkmans in actie op het onderdeel hoogspringen. Zij
wist op een mooie 4de plaats te eindigen met een hoogte van 1,73m.
Manon Kruiver mocht s'middags aantreden voor de 1500m en wist daarop te eindigen op een
2e plaats in een tijd van 4.15,31, waarmee ze de zilveren medaille mocht komen ophalen.
Meer uitslagen en informatie is
hier te vinden
Uitslagen 1e zom erinstuif Trias
07-2014 11:52
19-
Op vrijdag 18 juli vond bij Av Trias in Heiloo de 1e zomerinstuif plaats van een totaal van drie.
Namens Nova was er deelname door o.a. Petra Rol, Dirk Jan Giskes en Tom Hoogeboom.
07-2014 10:45
Op vrijdagavond 11 juli vond bij Atletiekvereniging U-Track in Utrecht de 4de wedstrijd van de
jaarlijkse trackmeeting plaats.
Namens Nova was er deelname door Jim Kruiver op het onderdeel 1500m en door Jesse Smit
op de onderdelen verspringen en de 400m.
Jim wist op de 1500m tot een tijd van 4.04,85 te komen, wat hem een 6de plaats in het veld
opleverde. Jesse wist na een aantal matige sprongen waarbij hij verkeerd uitkwam toch tot een
afstand van 5,53m te springen. Op de afsluitende 400m liep Jesse een tijd van 55,75 sec.
Op zondag 13 juli vond in Hilversum de Klaverblad Games plaats. Deze wedstrijd is onderdeel
van het Lotto baancircuit en de gehele Nederlandse top was dan ook aanwezig in Hilversum.
Namens Nova was er deelname door Manon Kruiver op de 800 meter, die zij liep in een tijd
van 2.06,89, dit was goed voor een 3de plaats.
Linda Hurkmans kwam in actie op het onderdeel Hoogspringen en wist daarop de 2de plaats
te behalen met een hoogte van 1,74m.
Meer informatie en uitslagen zijn
Linda Hurkm ans Nederlands Kam pioen
Hoogspringen!
05-07-2014 20:49
Op de 2e dag van het NK Atletiek voor de Junioren A & B was het weer iets minder aangenaam.
Af en toe regen en een sterke wind maakte het lastig voor de deelnemers.
Desondanks wist B-Juniore Linda Hurkmans voor het tweede opvolgende jaar Nederlands
Kampioen te worden op het onderdeel Hoogspringen. Tot op een hoogte van 1,69m ging ze
gelijk op met concurrente Melissa de Haan van AV'34. Uiteindelijk wist Linda als enige de
hoogte van 1,72m te springen en zo wist zij opnieuw de titel bij de junioren B binnen te halen.
Een mooie 2e plaats en de daarbij horende zilveren medaille was er voor B-Juniore Laura
Boekel op de 3000 meter met een tijd van 10.23,87. Laura wist op de 800 meter een 8e plaats
te behalen met een tijd van 2.19,26.
A-Juniore Jeske Hoogeboom wist op de 1500m op een 5de plaats te eindigen in een veld van
6 deelneemsters met een tijd van 5.19,25.
Namens Nova alle deelnemers van harte gefeliciteerd!
Meer uitslagen en informatie is hier te vinden.
O verzicht uitslagen w eekend 27 t/m 29
juni
30-06-2014 13:14
Op zondag 29 juni vond bij Sv Noordkop in Den Helder de 3e wedstrijd plaats van de Senioren
Competitie. Namens Nova was er deelname door zowel een damesteam als een herenteam.
De uitslagen zijn hier te vinden, foto's gemaakt door Bram Berkhout staan hier.
Op vrijdag 27 juni vond op onze eigen atletiekbaan de Vrijdagavondwedstrijd voor de jeugd
plaats.
De uitslagen zijn hier te vinden.
Graag zien we jullie terug op de speciale vrijdagavondwedstrijd, Nacht van Nova op 26
september!
Op vrijdag 27 juni vond bij Av Hollandia in Hoorn de 4e wedstrijd plaats van het Heer en
Meester Baancircuit. Namens Nova was er veel deelname. Clubrecords waren er voor Matthijs
de Groot op de 400m bij de M35+ en voor Dirk Jan Giskes bij Polshoog M60+
Uitslagen
Com petitiewedstrijden
22-06-2014
22:58
Op zaterdag 21 juni vond bij SAV Grootebroek de 3e wedstrijd van de C/D competitie plaats.
De uitslagen van Nova leden staan hier. Foto's gemaakt door Carol Rademakers staan hier.
Op zondag 22 juni vond bij AAV'36 in Alphen a/d Rijn de 2e wedstrijd van de A Junioren
Competitie plaats, de uislagen van Nova leden staan hier.
M edailleregen tijdens NK
M asters
15-06-2014 21:03
In het weekend van 14 & 15 juni vond het NK Masters Baanatletiek plaats bij Av Phoenix in
Utrecht.
Namens Nova was er deelname door Matthijs de Groot bij de Mannen 35 en door Dirk Jan
Giskes bij de Mannen 55 categorie.
Op dag 1 nam Matthijs deel aan de 110 meter horden, waarmee hij een mooie bronzen
medaille behaalde met een tijd van 17,03 sec. Op het onderdeel Polshoog wist Dirk Jan een
hoogte te springen van 2,53m en op het onderdeel speerwerpen kwam de speer tot 27,59m.
De tweede medaille van de dag was een gouden en werd behaalt door Dirk Jan op het
onderdeel Hink Stap Sprong met een afstand van 9,18m.
Op dag 2 stond als eerste de 400m Horden op het programma voor Dirk Jan, hij deed dit in
1.14,00 en wist hiermee de 1ste plek te veroveren! Ook Matthijs de Groot kwam in actie op de
400 meter horden, en wist hiermee een knappe 2e plaats te behalen met een tijd van 1.02,80.
Het 2e onderdeel van Matthijs was de 800 meter, hij wist hierbij een tijd te lopen van 2.16,78.
Dirk Jan vervolgende met 4,33m op het onderdeel Ver, waarmee hij een gouden medaille wist
te behalen.
Op het onderdeel hoogspringen behaalde hij een hoogte van 1,40m en op het discuswerpen
27,07m.
Heren, van harte gefeliciteerd met deze prestaties!
Voor meer informatie kunt u hier terecht.
Uitslagen Com petitie Junioren B wedstrijd
2
15-06-2014 20:25
Op zondag 15 juni vond bij Av Dem in Beverwijk de 2e wedstrijd plaats van de competitie voor
de Junioren B. Namens Nova was er deelname bij de jongens.
De uitslagen zijn hier te vinden, meer informatie is hier te vinden
Goede Prestaties Nova'ers tijdens Gouden
Spike
15-06-2014 17:06
Op zaterdag 14 juni vond in leiden de 43ste editie van de Gouden Spike wedstrijd plaats.
Gelopen werd er door junior Laura Boekel op de 800 meter, ze deed dit in een mooie tijd van
2.17,66. Bij de senioren legde Manon Kruiver de 800 meter af in een tijd van 2.11,41.
Ook bij de heren senioren was er deelname namens Nova, op de 800m door Jim Kruiver. Hij
liep een knappe tijd van 1.56,78. Op het onderdeel hoogspringen kwamen de zussen
Hurkmans in actie. Linda kwam tot 1,69m en Amber tot 1,63m.
Meer uitslagen en informatie is hier te vinden
Uitslagen Heer en M eester Baancircuit bij
Nova
07-06-2014 12:04
Op vrijdag 6 juni vond bij Nova in Warmenhuizen de 3e wedstrijd van het Heer en Meester
Baancircuit plaats. De onderdelen waren 100-200-800-3000m-Hoog-Ver-Kogel-Discus en
de twee speciale's Zweedse estafette en Hink Stap springen.
Op deze mooie zonnige avond werden meerdere baancircuit records verbroken waaronder 2
op de zweedse estafette.
Uitslagen Sportweek onderdeel
Atletiek
03-06-2014 09:49
Op maandag 2 juni vond bij Av Nova in Warmenhuizen het 2e onderdeel van de jaarlijkse
Sportweek plaats. Op het programma stonden kogel-ver-hoog-estafette en 1500m.
De uitslagen zijn hier te vinden, voor meer informatie over de Sportweek klik hier.
Op verzoek zijn hier de uitslagen van 2013 terug te lezen (Heren, Dames, Gemengd)
Uitslagen Alkm aar City
Run
29-05-2014 10:39
Op woensdag 28 mei vond in de binnenstad van Alkmaar de City Run by Night plaats.
Helaas zat het weer niet helemaal mee, maar desondanks hadden veel atleten de weg naar
Alkmaar gevonden. Op de 10km was er een mooie 1e plek voor de dames voor Suzan Nieman
met een mooie tijd van 36:35. Een 1e plek was er ook voor Rene Korpershoek bij de Masters
50+ in een tijd van 35:25, Martijn Jorritsma wist de 2e plek te behalen bij de Mannen 35+ met
een tijd van 37:03.
De uitslagen van Nova leden zijn hier te vinden, voor meer informatie kunt u hier terecht.
Extra Trainingen techniek voor Senioren en
M asters
28-05-2014 09:44
Vanaf 4 juni vinden er op de woensdag bij Nova extra techniek trainingen plaats voor Senioren
en Masters. Het betreft 1x trainen per twee weken, onderdelen die getraint gaan worden zijn
Kogel, Discus, Speer, Hoog-en verspringen en 200m sprint vanuit blokkenstart.
De trainingen worden gegeven door Dirk Jan Giskes vinden plaats op de volgende data:
Juni: 4 en 18
Juli: 2, 16 en 30
Augustus: 13 en 27