DJS in blessuretijd langs Melissant. Op het druk bezochte sportpark

DJS in blessuretijd langs Melissant.
Op het druk bezochte sportpark van VV Melissant vond afgelopen zaterdag de immer beladen derby
plaats tussen Melissant en De Jonge Spartaan. Melissant boekte vorige week een klinkende 1-6
overwinning bij Zwartewaal en DJS behaalde een zwaar bevochten thuisoverwinning tegen FIOS: 2-1.
Voor de Spartanen van Peter-Marcel Nauta was het alweer de 3e overwinning op rij. Voor hen dus
zaak om deze zegereeks een vervolg te geven.
Arbiter Wolff gaf om iets over half 3 het startsein voor het treffen tussen de twee eilandbewoners.
De eerste 15 minuten waren voor de uitspelende ploeg. Met een beginnende pressie ter hoogte van
de middenlijn werd Melissant het voetballen onmogelijk gemaakt. Dit zorgde voor de nodige fouten
achterin bij de oranjehemden. Mede hierdoor kwam DJS er een aantal keer gevaarlijk uit. Al in de 5e
minuut kwam van der Weele goed door over rechts. Diens voorzet kwam terecht bij Phylipsen, maar
deze schoot over de bal heen. Hierna volgden er nog een tweetal hachelijke momenten voor het doel
van Melissant, echter wist DJS nog niet af te drukken. Tot aan de 12e minuut. Een voorzet van Van
der Welle werd goed ingeschoten door Phylipsen. De Spartanen hadden de vroege voorsprong dus te
pakken.
Het moment dat het verdere verloop van de wedstrijd bepaalde vond plaats in de 17e minuut. Vrije
verdediger Melissant liet zich gaan en trapte Phylipsen opzichtig na. Scheidsrechter Wolff kon niets
anders dan de rode kaart te tonen. Melissant moest verder met 10, een onmogelijke opgave met de
0-1 tussenstand op het boord. Echter, zoals wel vaker blijkt, wist DJS geen raad met de ruimte die het
kreeg. Melissant vormde een hecht team dat streed voor iedere meter en waar het kon werd de
verdediging van DJS onder druk gezet. De Spartanen maakten het zichzelf bij vlagen enorm moeilijk.
Dit resulteerde in slordige passes over nog geen 5 meter, slechte balaannames, duels die verloren
werden. Melissant probeerde via de lange bal de snelle Both te bereiken. Een x aantal keren lukte dit
ook, maar echt gevaarlijk werd het in de eerste helft niet meer.
De tweede helft kende het zelfde beeld als de eerste. DJS kreeg namelijk de bal en mocht het spel
maken. Aangezien er enorm slordig met het balbezit werd omgegaan kon het de wedstrijd ook in de
tweede helft geen moment controleren. Bij Melissant werd het geloof op een resultaat alleen maar
groter en werd er met het mes tussen de tanden gespeeld. Af en toe werden er flinke duels
uitgevochten, wat resulteerde in een paar opstootjes. De Jonge Spartaan wist alleen gevaarlijk te
worden door dode spelmomenten, waarvan de vrije trap van Frank nog het gevaarlijkst was. Zijn vrije
trap vanaf randje 16 belande boven op de lat.
In de 70e minuut kreeg Both de bal uit een scrimmage voor de voeten. Vanuit een lastige hoek schoot
hij de bal prachtig in de kruising: 1-1. DJS had deze stand volledig aan zichzelf te wijten, omdat er bij
vlagen erg laks werd gespeeld. Melissant kon daarentegen ook niet echt een vuist maken en DJS
werd in de slotfase het meest gevaarlijk. In de 90e minuut werd de bal het strafschopgebied van de
gastheren ingeslingerd. De bal bleef hangen en kwam terecht bij Phylipsen, welke vervolgens van
achteren onderuit werd gehaald door Vroegindeweij. De scheids twijfelde niet en gaf vlak voor het
verstrijken van de tijd een penalty aan DJS. Geldof ging achter de bal staan en kende geen druk, want
hij schoot de bal feilloos in de linker bovenhoek.
Dankzij deze late treffer ging DJS uiteindelijk toch met de zege aan de haal, waar een gelijkspel meer
op zijn plek had geweest. Komende week wacht Melissant een uitwedstrijd tegen DVV’09, dat
vandaag met maar liefst 6-2 ten onder ging tegen SNS en DJS zag passeren op de ranglijst. De
Spartanen krijgen op sportcomplex Spartacus bezoek van koploper Rockanje. Dan volgt er dus een
serieuze test en kan er gepeild worden of DJS zich echt bovenin kan gaan mengen.