Lees verder - Irene `58

Winst voor D1 Irene’58 na wederopstanding
Heel de seizoenshelft gaat het al moeizaam. Er wordt keiharde getraind maar een wedstrijd winnen
is nog niet gelukt. En dan wacht op 4 april de uitwedstrijd tegen vv Moerse Boys in Zundert.
Vanaf het eerste fluitsignaal lijkt het voor het D1 elftal van Irene’58 uit den Hout mis te lopen. Het
eerste doelpunt valt heel snel. Moerse Boys zet meteen druk op de spelers van Irene’58. Vanaf links
wordt de bal het doelgebied van de uitploeg gebracht. Een poging om de bal weg te werken mislukt
jammerlijk. Een eigendoelpunt is het resultaat. Moerse Boys leidt met 1 – 0. De aftrap na de goal is
nog niet genomen of Moerse Boys snijdt door de verdediging van Irene’58. Keeper Tom is kansloos
op het schot op doel. Het is 2-0. Voor de Houtse ploeg lijkt zich een horrorscenario te ontwikkelen.
Zes minuten gevoetbald en aankijken tegen een achterstand. De aanmoedigingen voor de dame en
heren uit den Hout houden echter gewoon aan. Supporters zetten zelfs een wave in om Irene’58 aan
te sporen. Dat valt tegen want Moerse Boys weten de 3 tegen 0 te scoren. Het lijkt een verloren strijd
voor de Houtenaren. Maar dat blijkt een onjuiste veronderstelling. Nog steeds is onduidelijk welke
krachten vrijkomen in het D1 team van Irene’’58 maar er gebeurde wel degelijk iets. Irene’58 begint
goed te combineren. Spelers vinden elkaar en dat leidt tot succes. Een pass waar Ronald Koeman
jaloers op zou zijn bereikt Stan. Deze kan recht op de keeper van Moerse boys afrennen en proberen
de keeper te verschalken. Stan kiest er echter voor de bal over de keeper heen te spelen. Goal voor
Irene’58. De goal werkt bevrijdend. Niet lang daarna vlak voor het rust signaal is het wederom Stan
die kan scoren voor zijn team. 3-2 staat op het scorebord als beide ploegen gaan rusten.
Na rust zet Irene’58 haar goede spel voort. Belangrijke duels worden gewonnen en er wordt
opbouwend overgespeeld. Moerse Boys heeft duidelijk moeite met de gasten uit den Hout. Irene’58
creëert zelf kansen. De gelijkmaker wordt gescoord door Luuk. De snelle en bewegelijke speler scoort
de 3-3. Het doelpunt wordt kort gevierd. Maar Irene’58 wil duidelijk meer. Dan een onfortuinlijke
blessure voor keeper Tom van Irene’58. Bij het verdedigen van zijn doel wordt hij op zijn knie
geraakt. Hij moet gewisseld. Merijn durft het aan om Tom te vervangen. Het deert de ploeg uit den
Hout niet want niet heel veel later scoort Rik de 3-4. De supporters van Irene’58 lijken gek te worden
van vreugde en spanning. Gaat het dan toch lukken? Het antwoord daarop is ja. Het is Luuk die met
zijn tweede goal de stand op 3-5 brengt. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter klinkt een
oorverdovend gejuich op. De eerste drie punten van deze seizoenshelft zijn binnen en dik verdient.
Terugkomen van een 3-0 achterstand in het weekend van Pasen; wis en waarachtig een