Regelementen MMA Grappeling

Reglementen
Inhoudsopgave
1. Cordia Open Grappling Toernooi - 1.1 Gewichtsklassen - 1.2 Niveau indeling - 1.3 Toegestane technieken - 1.4 Verboden technieken - 1.5 Wedstrijd tijden - 1.6 Mogelijkheden om te winnen - 1.7 Punten systeem wedstrijd - 1.8 Punten systeem in de poule 2. MMA Grappling Dutch Open Championship - Voorwoord - 2.1 Gewichtsklassen - 2.2 Niveau indeling - 2.3 Toegestane technieken - 2.4 Verboden technieken - 2.5 Klasse - 2.6 Wedstrijd tijden - 2.7 Mogelijkheden om te winnen - 2.8 Punten systeem wedstrijd - 2.9 Punten systeem in de poule 3. Aansprakelijkheid 1.CordiaOpenGrapplingToernooi
1.1 Gewichtsklassen  Nieuwelingen, gewichtsklassen ‐65, ‐75, ‐85, ‐95 en +95 kg  Beginners, gewichtsklassen ‐65, ‐75, ‐85, ‐95 en +95 kg  Gevorderden, ‐65, ‐75, ‐85, ‐95 en +95 kg OF afhankelijk van de hoeveelheid inschrijvingen een OPEN klasse. 1.2 Niveau indeling  Nieuweling: - Minder dan een jaar ervaring in grappling, GEEN wedstrijd ervaring.  Beginner: - Minder dan twee jaar ervaring in grappling, weinig tot geen wedstrijd ervaring.  Gevorderd: - Judoka’s en traditioneel jiu jitsuka’s vanaf de bruine band. - BJJ vanaf de blauwe band. - MMA partij ervaring ongeacht winst of verlies en ongeacht amateur of prof. - Meer dan twee jaar grappling en toernooi ervaring. 1.3 Toegestane technieken  Klem en verwurgingtechnieken.  Armklemmen (schouder / elleboog / pols ).  Beenklemmen (heup / knie / enkel).  Alle werp technieken. (geen Suplex). 1.4 Verboden technieken  ( Kop ) stoten en trappen.  Onsportief gedrag.  Bewust iemand blesseren.  In de ogen, oren en mond grijpen.  Aan de haren trekken.  Minder dan 3 vingers of tenen tegelijk pakken.  Vinger of teen klemmen.  Krabben en knijpen.  Bijten.  In het kruisgebied grijpen e.d.  Met handen, ellebogen en knieën op en in het aangezicht (wegduwen mag wel).  Glibberige middelen zoals olie, vaseline, enz.  Van achteren tussen de benen haken.  Het werpen op het hoofd ( voor zichzelf en de tegenstander ).  Suplex.  Slam. 1.5 Wedstrijd tijden  Voorronden: *Nieuwelingen 1x3 minuten, *Beginners 1x3 minuten, *Gevorderden 1x4 minuten.  Kruisfinale: *Nieuwelingen 1x3 minuten, *Beginners 1x3 minuten, *Gevorderden 1x4 minuten.  Finale: *Nieuwelingen 2x3 minuten, *Beginners 2x3 minuten, *Gevorderden 2x4 minuten. 1.6 Mogelijkheden om te winnen  Door opgave van de tegenstander.  Door meer punten te scoren dan de tegenstander.  Bij scheidsrechterlijke beslissing.  Door de diskwalificatie van de tegenstander. 1.7 Punten systeem wedstrijd  Voordeel (1) punt: De submission techniek is zodanig effectief uitgevoerd dat de tegenstander op het punt staat om op te geven.  Werptechnieken: ‐ Worp gevolgd zonder controle (1) punt, zie afbeeldingen : ‐Worp gevolgd met controle (2) punten, zie afbeelding: 
Door middel van het controleren van de tegenstander: De vechter moet de tegenstander minimaal 3 seconden controleren om er een punt voor te krijgen. - 1 punt: *Half Mount; De tegenstander wordt van bovenaf gecontroleerd waarbij een van de benen van de bovenste vechter niet opgesloten is door de tegenstander. Zie afbeelding: -
2 punten: *Houdgreep, North‐South positie en Side Mount; De tegenstander wordt van bovenaf gecontroleerd door druk op de borst van de tegenstander met de borst van de vechter, waarbij beide benen van de bovenste vechter vrij zijn. Zie afbeeldingen: *Knee‐press; Een van de knieën wordt op de borst of buik van de tegenstander gezet om hem zo van bovenaf te controleren. Zie afbeelding: -
4 punten: *Mount; De tegenstander wordt van bovenaf gecontroleerd met de benen ingehaakt. Zie afbeeldingen: *Back Mount; De tegenstander wordt vanaf zijn rugzijde gecontroleerd met aan beide kanten het been ingehaakt, terwijl zijn borst met de armen worden gecontroleerd. Zie afbeeldingen: -
Extra punten bij controle posities: Als een vechter achtereenvolgens een controle maakt die meer punten oplevert dan zijn voorgaande controle, wordt hem de punten voor de controle toegerekend. Wanneer de controle minder oplevert dan zijn voorgaande controle, worden er geen punten toegerekend voor die controle. -
0 punten: *Bij alle worpen die worden gemaakt waarbij de tegenstander de guillotine vast heeft. *Bij alle controle posities waarbij de tegenstander de guillotine vast heeft. 1.8 Punten systeem in de poule  Bij gelijkspel krijgen beide vechters (1) punt  Winnen op punten; - De winnaar krijgt (2) punten - De verliezer krijgt (0) punten  Winnen door middel van submission; - De winnaar krijgt (3) punten - De verliezer krijgt (0) punten 2MMAGrapplingDutchOpenChampionship
(Grappling met stoten) Voorwoord
Het MMA‐Grappling is een nieuw en uniek wedstrijdsysteem waarbij het beperkt toelaten van stoten wordt gecombineerd met het grondwerk. Dit idee is op de sportschool ontstaan bij de vraag hoe iemand zijn grappling vaardigheden kan toepassen en ontwikkelen wanneer de tegenstander in staat is om stoten uit te delen. Zo is het idee gaan rollen en hebben we het in een toernooi‐vorm gegoten. We willen hiermee een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van grond‐ en mma vechters in Nederland en aan de ontwikkeling van de vechtsport zelf. Te denken valt aan het gemis in de huidige mma scene van een goede overgang van MMA‐amateur naar de prof. We denken dat in de overgang van MMA‐amateur naar prof (met name in het grondwerk) een groot verschil zit, waarbij dit toernooi als een brug zal dienen voor deze vechters. Ook voor de prof MMA en grappling vechters zal dit een sportieve uitdaging zijn om met mma handschoenen en stoten aan hun grappling vaardigheden te werken. Je bent verzekerd van meerdere wedstrijden. Ervaring opdoen en van elkaar kunnen en willen leren is het doel van dit toernooi. SPORTIVITEIT staat hoog in ons vaandel. Spreekt dit je aan dan ben je van harte welkom 2.1 Gewichtsklassen  Amateur, gewichtsklassen ‐72, ‐79, ‐86, ‐93, ‐100 en +100 kg.  Prof, gewichtsklassen ‐72, ‐79, ‐86, ‐93, ‐100 en +100 kg.(Dutch Open Championship) 2.2 Niveau indeling  Amateur: - Eigen keus - Geen prof mma vechter  Prof: - Eigen keus 2.3 Toegestane technieken Voor het MMA Grappling gelden dezelfde toegestane technieken als bij de Cordia Open Clubkampioenschap Grappling, met aanvullende toegestane technieken die hier onder worden vernoemd.  Zie 1.3  Er mag vanaf de controle posities (Guard), (Half mount), (Houdgreep), (North/South), (Side Mount), (Knee press) en (Mount), van onderaf en bovenaf gestoten worden.  Men moet minimaal 2 sec de tegenstander vanuit een positie controleren of zelf gecontroleerd worden voordat hij mag stoten.  Er worden geen punten toegekend voor de stoten.  Amateurs: mogen alleen 2x per positie op het lichaam stoten.  Prof: mogen onbeperkt op het lichaam en 2x per positie op het hoofd stoten. 2.4 Verboden technieken Voor het MMA Grappling gelden dezelfde verboden technieken als bij de Cordia Open Clubkampioenschap Grappling, met aanvullende verboden technieken die hier onder worden genoemd.  Zie 1.4  Staand mag niet worden gestoten; Er mag niet gestoten worden als men met beide voetzolen op de mat is.  Vanuit de Back Mount mag er niet gestoten worden.  Er mag niet gehamerd worden; Hammer Fist.  De tegenstander knieën en ellebogen is niet toegestaan.  Er mag niet doorgestoten worden. Stoten zijn een aanleiding om een klem aan te zetten of om van een klem te ontsnappen.  Als een vechter de tegenstander KO slaat, WORDT HIJ ONMIDDELLIJK GEDISKWALIFICEERD. 2.5 Klasse  Amateurs: mogen alleen 2x per positie op het lichaam stoten.  Prof: mogen onbeperkt op het lichaam en 2x per positie op het hoofd stoten. 2.6 Wedstrijd tijden  Voorronde: *Amateur 1x4 minuten, *Prof 1x4 minuten.  Kruisfinale: *Amateur 1x4 minuten, *Prof 1x4 minuten.  Finale: *Amateur 2x4 minuten, *Prof 2x4 minuten. 2.7 Mogelijkheden om te winnen  Zie 1.6 2.8 Punten systeem wedstrijd  Zie 1.7  Er worden geen punten toegekend voor de stoten. 2.9 Punten systeem in de poule  Zie 1.8 2.10 Nederlands Kampioen MMA Grappling Om in aanmerking te komen voor de Dutch Open MMA Grappling kampioens titel dien je minimaal 2 wedstrijd dagen mee te doen met het MMA Grappling Prof klassement en met de behaalde toernooi punten bovenaan je gewichtsklasse te eindigen.  Te behalen punten per toernooi: - 8 punten voor de eerste plaats - 6 punten voor de tweede plaats - 4 punten voor de derde plaats - 2 punten voor de vierde plaats  Op de derde wedstrijd dag wordt de Dutch Open kampioen bekend gemaakt. 2.11 Prijzen Op de wedstrijd dagen krijgen de nummers 1,2 en 3 een medaille bij zowel het grappling als de mma grappling toernooi. De winnaar van het eindklassement van het MMA Grappling prof krijgt de titel Dutch Open Kampioen en een officiële kampioenschapsriem. Zie afbeeldingen 3. Aansprakelijkheid Deelname aan de toernooien is voor eigen risico. De organisatie kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor letsel en/of diefstal van eigendommen van de deelnemers en bezoekers. Als deelnemer of bezoeker gaat u hiermee akkoord.