Graag nodigen wij jullie uit om met zoveel mogelijk tweetalletjes deel te nemen aan ons 2 SKW-FootFestival. Onze eerste editie op 19 oktober 2014 was een groot succes met 84 enthousiaste
voetbaldebutantjes. Echter willen we bij onze tweede editie beter doen door in een kwaliteitsvoller
Daarom opteren we tijdens onze tweede editie voor volgend format:
 Uitsluitend wedstrijdjes 2 tegen 2 naar doeltjes van 3m x 1,5m.
 SK Wachtebeke voorziet in één begeleider per terreintje i.f.v. leiding geven en doorschuiven.
 Er wordt gespeeld in 3 sessies na niveau-indeling (= meest krachtige leeromgeving want geen
enkel kind heeft baat bij een uitslag als 6-0, noch qua ontwikkeling noch qua succesbeleving).
 Elke trainer deelt op voorhand zijn spelertjes in op basis van niveau (zie inschrijvingsformulier)
 Per sessie voorziet SK Wachtebeke in maximaal 15 à 16 terreintjes van ongeveer 16 x 10m.
 Er wordt gespeeld volgens een keizertornooi-formule met laddersysteem (één terreintje stijgen
of dalen na elke wedstrijd).
 Elk tweetal speelt 14 wedstrijdjes van 2 x 1’30” met 30” rust en 1’30” tussen elke wedstrijd.
Na elke helft wordt er gewisseld van doelman. Na elke goal tikt het tweetal dat scoorde eerst
opnieuw de spot (middelpunt van het terreintje) aan vooraleer te verdedigen.
 Het tweetal dat stijgt, mag de volgende wedstrijd aftrappen (= indribbelen).
 Bij gelijkspel stijgt het tweetal dat het eerste doelpunt maakte. Bij 0-0 bepaalt het lot. Tijdens
de laatste wedstrijd wordt er eventueel doorgespeeld tot er een winnaar is.
Onze SKW-Foot-Festivals hebben volgende doelstellingen:
 Veel balcontacten per spelertje = FUN
 Allemaal min of meer gelijke niveauwedstrijdjes = maximale SUCCESBELEVING
 Een aandenken voor elk spelertje want IEDEREEN IS WINNAAR
 SENSIBILISERING OUDERS: jeugdvoetbal = spel van de kinderen (geen ouders op terrein)
 BETERE ARBEID-RUSTVERHOUDINGEN d.m.v. korte wedstrijdjes van slechts 2 x 1’30”
Ons Foot-Festival gaat door op ons voetbalcomplex, Sportstraat 6 te Wachtebeke (voor gpsgebruikers best zoeken op ‘Stationsstraat 193’)
Het inschrijvingsformulier kan u vinden in bijlage. Gelieve bij inschrijving door te mailen naar: