FC Den Bosch D<12 - MVV Maastricht D<12 3-2
Vandaag kwam de ploeg uit Maastricht op bezoek. De nummer 1 van de reguliere competitie
was medekoploper nadat ze de eerste twee duels gewonnen had. FC Den Bosch vocht
vandaag voor de laatste kans, bij winst bleef het meedoen om de titel, bij verlies resteerden
nog twee wedstrijden om des keizers baard.
Voor aanvang van de wedstrijd kwam Evan ongelukkig terecht bij het inspelen en hij was
daardoor niet in staat om vandaag te keepen. FC Den Bosch begon in een andere
samenstelling aan de wedstrijd dan de eerste twee duels en het startte afwachtend.
MVV dicteerde in het begin de wedstrijd, en kwam na vier minuten al aan de leiding, nadat
hun spits tussen drie verdedigers in nog het duel wist te winnen en Wouter kansloos liet, 0-1.
Het initiatief bleef lange tijd bij de ploeg uit Maastricht, en FCDB hanteerde veelal de lange
bal, echter zonder resultaat. Tegen het einde van de eerste helft kreeg FCDB meer grip op
het spel. Er werd vroeg druk gezet en MVV moest regelmatig de doelman in het spel
betrekken en dat ging een aantal keer maar net goed. Bij een slechte inspeelpass van de
keeper was Rhino er sneller bij dan de MVV-verdediger, echter zijn schot kon door de keeper
nog net gered worden, en zo bleef het na 20 minuten 0-1.
FCDB pakte de draad aan het begin van de tweede helft weer op en al snel had die
speelwijze succes. Na 23 minuten was het Youp die de keeper weer onder druk zette na een
terugspeelbal, zijn pass werd opgevangen door Ben die de bal vervolgens over de keeper
schoot. 1-1.
Het initiatief lag vanaf toen helemaal bij de Bossche ploeg en MVV ging steeds fysieker
voetballen, dat resulteerde in veel overtredingen, maar de scheidsrechter zag lang niet alles
of hij wilde het niet zien. MVV had het veel te druk met vasthouden en duwen, en aan
voetballen kwam het niet meer toe. Maar aangezien ook het “fysieke spel” niet voldoende
was om FCDB af te stoppen werd af en toe ook gewoon de botte bijl gehanteerd. In de
35e minuut ondervond Youp dat aan den lijve, een smerige overtreding met gestrekt been op
zijn enkel betekende voor Youp het einde van de wedstrijd en de betreffende MVV-speler
mocht 5 minuten vanaf de kant toekijken.
FCDB profiteerde maximaal van de man-meer-situatie. De vrije trap van Ben kwam terecht
bij Fabio, deze schoot van afstand op doel, waarbij de bal net voor de keeper stuitte en hij
deze niet klem had. De net van een ziekte herstelde Rick was er als de kippen bij en zette
FCDB verdiend op voorsprong, 2-1. De gifbeker was voor MVV echter nog niet leeg, in de
39e minuut stond de ijzersterk spelende Fabio weer aan de basis van een doelpunt. Vanaf
rechts gaf hij een schitterende cross pass op links, Ben was beduidend sneller dan zijn
directe tegenstander en hij zocht en vond de verre hoek, 3-1.
Het devies in het laatste bedrijf was duidelijk, gewoon zo doorgaan…. Echter in de
42e minuut zwijnde FCDB. De fantastisch spelende Koen raakte de bal volkomen verkeerd
en zorgde er onbedoeld voor dat een MVV-aanvaller oog in oog met Wouter kwam, echter
Wouter redde op formidabele wijze.
In de 46e minuut had MVV het nodige geluk, na een goede pass van Mick werd Rick in
stelling gebracht, na een goede passeeractie raakte hij de bal vol met links, de keeper was
kansloos maar de bal kwam aan de verkeerde kant van de paal tegen de winkelhaak.
Niet veel later kreeg FCDB weer een goede kans. Na een vrije trap van Ben kwam de bal via
Rick terecht bij Ringo, hij probeerde het vanuit de draai (zag de vrijstaande Johan over het
hoofd) en zag zijn schot naast gaan.
In de 52e minuut riep FCDB een mogelijk onheil over zich af, Wouter speelde de vrijstaande
Sheddy in, deze had de mogelijkheid om open te draaien echter hij besloot de bal terug naar
het midden te spelen, naar Jarno. Jarno zag vervolgens geen directe afspeelmogelijkheid en
speelde Wouter weer in en zadelde hem eigenlijk met het probleem op. De pass van Wouter
door het midden werd een prooi voor MVV en van ver werd de bal over Wouter geschoten,
3-2.
Toch zou FCDB niet echt meer in de problemen komen, sterker nog het leek op weg naar
een grotere voorsprong. Net over de middenlijn passeerde Rick de laatste man, maar de
zoveelste “slimme” overtreding (onbegrijpelijk dat trainers kinderen van 11 jaar en jonger dit
soort dingen leren) werd door de scheidsrechter niet gezien en hij liet het spel, tot ergernis
van iedereen, gewoon doorgaan.
De daarop volgende pass van MVV werd een prooi voor Ben, de inmiddels weer uit de
middencirkel opgekrabbelde Rick werd vervolgens weer in stelling gebracht. Hij bleef ditmaal
buiten het armbereik van de laatste man, maar de keeper redde op diens inzet.
MVV kon door de degelijke Bossche verdediging in het restant van de wedstrijd ook geen
aanspraak meer maken op een punt en na het laatste fluitsignaal lieten diverse
Maastrichtenaren hun tranen de vrije loop, of dit uit teleurstelling, vermoeidheid of pijn was
weet ik niet.
Door deze zege kan de strijd om het kampioenschap nog alle kanten op en doet ook FCDB
weer volop mee om de titel, al dagdromend zie ik het al helemaal voor me……
Een mooie overwinning van FC Den Bosch D<12 op MVV Maastricht 3-2
FC Volendam A-19 - FC Den Bosch A-19 1-1
Het Andere Oranje, zoals FC Volendam zich ook presenteert, verloor in ’s-Hertogenbosch
nipt met 1 – 0 en liet daar zien over een uitstekend team te beschikken. Dat bewijst ook wel
het feit dat zij over een periodieke titel beschikken en dus verzekerd zijn van de nacompetitie
voor een plaats in de landelijke eredivisie. FC Den Bosch was dan ook gewaarschuwd en
toog met slechts 15 spelers naar het vissersdorp.
Al snel werd duidelijk dat beide ploegen niet voor elkaar onderdeden en er ontstond een
boeiend voetbalgevecht. In de 34e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong nadat de
ongedekte Genridge Prijor rond de middencirkel werd aangespeeld en ongehinderd op Daan
Bollen af kon gaan. De snelle aanvaller bleef koel en wist Daan beheerst het nakijken te
geven. De thuisploeg kon slechts korte van deze voorsprong genieten want in de 38e minuut
kreeg FC Den Bosch op ruim 20 meter van het Volendamse doel een vrije trap te nemen.
Lex van Dijk wist met een schitterende curve de bal in de uiterste hoek te plaatsen (1 – 1). In
de resterende tijd voor de rust mocht de thuisploeg van geluk spreken niet met een
achterstand te worden opgezadeld. Eerst was het Rick van Vught die op de paal schoot en
enkele minuten later was het Daan Schreuders die de doelpaal deed trillen.
In deze stand kwam in de boeiende 2e helft geen wijziging meer. Een uitslag waarmee beide
trainer vrede hadden. Jammer was wel dat FC Den Bosch niet ongeschonden uit de strijd
kwam. Al in de 6e minuut moest Zain Moghal zich na een forse aanslag op zijn enkel laten
vervangen door Coen Brouwers, waarbij de veroorzaker van deze aanslag onbestraft bleef.
Wel kreeg FC Den Bosch voor veel mindere overtredingen 3 gele kaarten getoond, welke
alle drie een schorsing voor de volgende wedstrijd tot gevolg hebben. Het zal dan ook niet
makkelijk worden om in de resterende wedstrijden een plaats in de nacompetitie te