Wedstrijdverslag 23 maart 2014, OHC Bully D6

Wedstrijdverslag 23 maart 2014, OHC Bully D6 – De Mezen D2,
Deze zondagochtend was het weer vroeg verzamelen want we moesten afreizen naar
Oldenzaal en wel voor de wedstrijd OHC Bully D5 - De Mezen D2 en dit is zeker niet de
eerste keer dit seizoen want we komen (en kwamen) in deze poule, ook nog de dames 4 en 6
van de OHC Bully tegen.
Vandaag moesten we dus tegen de Dames 5 van Bully en zoals u weet staan wij 1e in onze
poule, met 9 punten uit 4 wedstrijden terwijl Bully D5 6 punten heeft uit 4 wedstrijden. Aan
de wedstrijden tegen de Dames 6 van Bully hebben we goede herinneringen overgehouden
en we waren van plan om dit ook, tegen de dames 5 van Bully, te gaan herhalen en een
goede wedstrijd in Oldenzaal neer te zetten.
Djoeke Feenstra (operatie aan voet) en Rianne Spierings (in blijde verwachting) gingen
vandaag helemaal mee naar Oldenzaal om ons daar tot steun te zijn, als invalster ging
Sabine mee. Alle drie hartstikke bedankt hoor! Vandaag was Amber Visser onze doelvrouw
dus dat zit wel goed. Verschillende bronnen vertelden ons dat Bully D5 over een aantal
nieuwe speelsters beschikte en was het voor ons dus belangrijk om Bully D5 niet te
onderschatten.
Met goed vertrouwen en vooral heel veel zin in de wedstrijd ging voor ons om 13:00 het
fluitsignaal. We begonnen direct erg goed aan de wedstrijd en speelden echt een stuk beter
dan Bully D5 en in de eerste paar minuten creëerden we dan ook al heel erg veel kansen die
er helaas niet in gingen. Zoals bij elke wedstrijd van ons is er helemaal niets aan de hand
want onze doelpuntjes gaan echt wel vallen. Het hele verhaal begint eigenlijk met de
scheidsrechters, maar goed, wij hebben heel netjes onze mond gehouden.
Al snel bleek dat de nieuwe dames van Bully D6 niet konden hockeyen: voor hun was het
hun eerste wedstrijd! Daardoor werd het af en toe echt gevaarlijk, omdat zij en niet konden
hockeyen en ook de spelregels niet kenden.
Na 5 minuten scoort Daphne uit een goed aangegeven strafcorner, 0-1 en weer 5 minuten
later is het Sjoukje die, van achter uit, een mooie solo maakt en scoort, 0- 2. Al snel ziet
Esmée haar schot op doel op de paal belanden maar in de 12 e minuut kan zij een mooie
assist op Annemarie geven die de 0-3 op haar stick heeft. We moeten tot de 15e minuut
0-4.
In de rust kwamen we eigenlijk tot de conclusie dat er met ons spel helemaal niks mis was en
dat het eigenlijk heel goed ging. De overwinning zit er natuurlijk wel dik in.
De tweede helft begonnen we eigenlijk weer goed, maar toch moet Clarissa op onze doellijn
nog een mooie redding verrichten en niet veel later heeft Marjolijn met haar doelpoging
geen geluk. Tien minuutjes voor tijd was het zo ver en konden we onze voorsprong verder
uitbouwen, eindelijk krijgen we een strafcorner mee na wederom mooi hockey van ons
team. Marjolijn geeft aan en Esmée scoort de 6-0.
Dan zwakken we een heel klein beetje af en moeten het laatste kwartier wat meer gaan
verdedigen. Binnen tien minuten groeit Amber uit tot de heldin van de wedstrijd als zij twee
hele mooie reddingen op rij verricht.
Er was nu nog maar een opdracht: uit hockeyen. Dit lukte eigenlijk aardig tot we ongeveer 5
minuut voor tijd helaas een strafcorner tegen kregen die door Marjolijn super goed werd
uitgelopen zodat Sabine de bal heel goed weg kan werken. Maar we kregen een beetje
onverwachts een tegendoelpunt, door een eigen doelpunt van Clarissa die, heel ongelukkig
de bal achter Amber tipte en dus stond het 1-6. Dit was echt een domper want Amber wilde