REGLEMENT BEKERCOMPETITIE NHV REGIO LIMBURG

REGLEMENT BEKERCOMPETITIE NHV REGIO LIMBURG - SEIZOEN 2014-2015
De regio Limburg organiseert elk verenigingsjaar voor de categorieën Senioren en A-jeugd een competitie
om de regiobeker. Hierbij is de vrije inschrijving van toepassing.
Teams die vanuit de hoogste klasse van de Regio Limburg promoveren naar de landelijke zaalcompetitie
mogen het eerste jaar na hun promotie meedoen aan de regiocompetitie als zij zich niet kunnen inschrijven
voor de landelijk bekercompetitie.
Op de bekercompetitie zijn de officiële spelregels en de statuten en reglementen van het NHV van
toepassing, zie onderstaand:
De wedstrijdduur bedraagt:
Senioren en junioren A dames: 2 x 30 minuten + 10 minuten rust
Senioren en junioren A heren: 2 x 30 minuten + 10 minuten rust
Indien een bekerwedstrijd na het verstrijken van de officiële speeltijd gelijk is geëindigd, wordt een beslissing
als volgt verkregen:
a.
2x 5 minuten verlenging met 1 minuut pauze; is er dan nog geen beslissing verkregen, dan volgt na
een pauze van 5 minuten:
b.
opnieuw een verlenging van 2 x 5 minuten met 1 minuut pauze; heeft ook deze verlenging geen
beslissing gebracht, dan:
c.
wijst elke partij 5 speelgerechtigde spelers/sters aan, die om en om met de tegenstander een
7-meterworp nemen. Het team bepaalt zelf de volgorde van het nemen van de worpen:
d.
Indien er dan nog geen beslissing is gevallen worden er om en om, een 7-meterworp genomen totdat
een beslissing is verkregen.
Voor het nemen van de 7-meterworpen komen niet in aanmerking tijdelijk of gediskwalificeerde
spelers/sters, indien zij bij het einde van de wedstrijd nog uitgesloten waren. De scheidsrechters
bepalen op welk doel de worpen genomen worden. Door middel van loting wordt bepaald, welk
team begint.
Per wedstrijd mogen er 14 spelers/sters deelnemen en mogen vier officials op het wedstrijdformulier
worden vermeld.
De scheidsrechters worden aangewezen door het NHV.
Indien is ingeschreven voor bekerwedstrijden, dienen alle verplichtingen hieraan verbonden, nagekomen
te worden.
Bij niet opkomen bij bekerwedstrijden zal de uitslag vastgesteld worden op 10 - 0 in het voordeel van het
wel opgekomen team. Voorts zal de reglementair hiervoor bepaalde boete worden opgelegd.
De THUISSPELENDE vereniging zorgt - tot en met de kwartfinales - voor:
a. Inhuren sporthal (1 ½ uur voor elke wedstrijd).
b. De dag en tijd waarop gespeeld wordt, deze zo spoedig mogelijk doorgeven aan het NHV.
c. Indien de ‘thuishal’ niet beschikbaar is, dient er gezocht te worden naar een andere hal.
d. Voor zaterdags inhuren geldt: aanvang tussen 19.30 en 21.00 uur.
e. Voor zondags inhuren geldt: aanvang tussen 11.00 en 19.00 uur.
f. Het wedstrijdklaar maken van het speelveld (doelen, scorebord etc.)
g. aanstellen wedstrijdsecretaris (bezoekende vereniging mag 1 pers. toevoegen)
PS: ook bij de ½ finales zorgt de thuisspelende vereniging voor de wedstrijdsecretaris
h. opvang scheidsrechter en eventueel voor vervanging regelen bij niet opkomen scheidsrechter
i. de halhuur wordt altijd betaald door de thuisspelende vereniging
Na afloop van de wedstrijd de wedstrijdformulieren ruilen en vóór maandag 17.00 uur naar het NHV te
Oosterbeek sturen. Adres: NHV Competitie, Postbus 101, 6860 AC Oosterbeek
De thuisspelende verenigingen zijn verplicht de uitslagen van alle wedstrijden door te geven middels
Sportlinkclub (hetzelfde als bij competitiewedstrijden)
indien een wedstrijd niet is doorgegaan dan mag er GEEN uitslag ingevoerd worden. De thuisspelende
vereniging moet dan, met opgave van reden van het niet doorgaan van de wedstrijd, uiterlijk daags na
de wedstrijddag dit doorgeven aan NHV mail: [email protected]
Halve Finales en Finales
De locaties voor de ½ finales en finales worden bepaald en ingehuurd door het NHV Regio Limburg.
Voor het seizoen 2014-2015 zullen de ½ finales plaats vinden in Noord/Midden Limburg en de finales in
Zuid Limburg. Het bestaande draaiboek hiervoor is opvraagbaar.
Verenigingen die, i.v.m. jubileum etc. in aanmerking willen komen voor de organisatie van ½ finales of
finales kunnen dit kenbaar maken voor 1 januari 2015 via de mail: [email protected]
Bij de finales worden de secretaris/tijdwaarnemers ingezet door het NHV regio Limburg of de daartoe
behorende scheidsrechters werkgroep.
De scheidsrechterskosten worden altijd centraal uitbetaald via de vastgestelde norm.