9:50 uur VENECO VELO E3-Stompwijk '92 E1
10:30 uur Stompwijk '92 E2-VENECO VELO E4
Vertrek: 9:30 uur
Sportpark De Meerhorst LEIDSCHENDAM
Week van de scheidsrechter
Afgelopen week stond bij veel sporten in het teken van de week en de scheidsrechter, zo
ook bij de handbal. Bij VELO is het een plicht dat leden fluiten, maar een ieder vindt ook
dat er voor elke wedstrijd een scheidsrechter moet zijn. En daar hebben we iedereen
keihard bij nodig. De scheidsrechterscommissie probeert met man en macht elke weekend
elke wedstrijd te voorzien van een gekwalificeerde scheidsrechter. Dat doen we door het
geven van cursussen, het begeleiden van scheidsrechters en een goede sfeer rondom
wedstrijden te krijgen.
Als blijk van waardering hebben al onze scheidsrechters een uitnodiging ontvangen om na
de wedstrijd van onze dames 1 afgelopen zondag een attentie in ontvangst te nemen.
Dankzij een bijdrage van de Club van 100 en eigen werkzaamheid van de
scheidsrechterscommissie hebben de aanwezige scheidsrechters een stopwatch gekregen.
Tevens proberen we ieder die frequent fluit een scheidsrechtersshirt in bruikleen te geven.
De opkomst was helaas niet groot, maar we zullen er voor zorgen dat eenieder de attentie
zal krijgen. We hopen dat jullie nog veel wedstrijden met veel plezier mogen fluiten!
De scheidsrechterscommissie.
D2 Ongeslagen kampioen op het veld
Zaterdag hebben de meiden van de D2 hun laatste "buiten"wedstrijd gespeeld. Ongeslagen
sluiten ze het eerste deel van het buitenseizoen af. Top gedaan hoor Rania, Femke, Jill,
Yinka, Djoy, Nadia, Eva, Krista, Laureen en Maaike.
Fancy Fair
Op zaterdag 25 en zondag 26 oktober vindt weer de jaarlijkse Fancy Fair plaats bij VELO.
De opbrengst van de Fancy Fair komt geheel ten goede aan de jeugdafdelingen van de
vereniging. Aan de handbal wordt gevraagd om zoals elk jaar twee standjes te bemannen.
Willen onderstaande teams zorgen dat er minimaal twee teamleden op de aangegeven
tijd aanwezig zijn? De teamleden kunnen zich melden bij de organisatietafel naast het
podium, dan zal worden uitgelegd wat de bedoeling is. Bij vragen kun je contact opnemen
met Esther Zwinkels ([email protected]) of Hans Boot ([email protected]).
Bedank voor jullie inzet!
Let op: er is een kleine wijziging in de indeling van zondag!
ALV woensdag 29 oktober
Op woensdag 29 oktober vindt weer de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV)
plaats. Op deze avond presenteert het bestuur alle jaarverslagen van het afgelopen seizoen
en is er op deze avond gelegenheid om uw vragen of opmerkingen aan het bestuur
kenbaar te maken. Wij nodigen hierbij al onze leden en ook de ouders van onze jeugdleden
uit om naar deze avond te komen.
Meer informatie is te vinden op onze website.
Het bestuur
Geen punten voor matig spelend VENECO VELO
De handbalsters van VENECO VELO lieten het in de thuiswedstrijd tegen Klink
Nijland/Kwiek behoorlijk afweten. De ploeg maakte veel te veel fouten waardoor de
Wateringsen de gehele wedstrijd achter de feiten aanliepen.
De openingsfase van de wedstrijd was al direct voor de bezoekers: 0-3. Michelle van der
Knaap en Laura Zwinkels brachten VENECO VELO even terug in de wedstrijd maar daarna
liepen de Overijsselse dames uit naar een 3-8 voorsprong. Via Patricia Arkesteijn en Romy
Kunath kwam de thuisploeg terug tot 5-8 maar vervolgens werd de wedstrijd uit handen
gegeven. Zelfs twee tijdstraffen aan de kant van de ploeg uit Raalte boden voor de
vrouwen van Jos Klepke geen soelaas. Integendeel: Kwiek scoorde in amper drie minuten
tijd vijf treffers op rij en bracht daarmee de marge op acht: 5-13. Kort voor rust kon
VENECO VELO de schade nog enigszins beperken. De tweede helft verliep beter voor de
Westlandsen. Doelpunten van Kelly Zwinkels, Sabrina van der Goes, Jessica van Gaalen en
opnieuw Michelle van der Knaap en vooral ook uitstekend keeperswerk van Laura Jetten
zorgden ervoor dat het tien minuten voor tijd weer een wedstrijd leek: 15-18.
Maar ook in die fase verzuimde VENECO VELO haar kansen af te maken en werd de aanval
regelmatig door onzorgvuldig spel voortijdig afgebroken. Desondanks bleef het verschil
met nog twee minuten te spelen beperkt tot drie treffers. In de slotfase liet Jos Klepke zijn
speelsters extra risico nemen om zo snel mogelijk in balbezit te komen maar Kwiek strafte
de bravoure genadeloos af waardoor de eindstand op 18-24 uitkwam.
Jos Klepke was na afloop zeer teleurgesteld. “Als je met zulk matig spel kort voor tijd maar
drie doelpunten achter staat dan had er meer ingezeten. Maar door onze fouten speelden
we onszelf uit de wedstrijd”.
Komende zondag spelen de dames een uitwedstrijd tegen de reserves van Virto/Quintus.
De aanvangstijd in Kwintsheul is, in tegenstelling tot eerdere berichten, 15:30 uur.
VENECO VELO A2 “op stoom”
Na de ruime uit overwinningen tegen Hercules A1 en Quintus A2 kwamen binnen 4 dagen
tijd Schipluiden A1 en Verburch A1 op bezoek, tegenstanders van een ander formaat
waarbij Schipluiden de ongeslagen koploper was met 10 uit 5. De zon liet zich op zondag
van zijn beste kant zien, aan ons de taak om het publiek nog verder op te warmen met ons
spel. Zoals verwacht startte Schipluiden sterk en was het voor ons zaak om verdedigend
direct ons “mannetje” te staan. Vanuit een actieve verdediging schakelden we snel over na
de aanval en bogen een 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong, door 2 keer slordig
balverlies kon Schipluiden weer op gelijke hoogte komen. Er volgde een fase waarin onze
keepster enkele goede reddingen maakte en we zelf vanuit de hoeken doeltreffend waren
en uitliepen naar 7-3. We gaven weer 2 cadeautjes weg maar bleven het initiatief houden
in de wedstrijd; een benutte strafworp en geplaatste schoten vanaf de opbouw brachten de
stand op 11-7. Na de zoveelste tegenbreak en 2 strafworpen tegen tekende Schipluiden
voor een 11-11 ruststand. De boodschap in de rust was kort maar krachtig; blijven
aanvallen en verdedigen als de eerste helft maar elkaar goed aanspelen en balverlies
voorkomen. We hebben als team 30 minuten keihard gewerkt, als een huis staan te
verdedigen en keepen, goed samengespeeld en het overzicht behouden waardoor we met
een 20-17 overwinning aan de taart konden.
De midweeks wedstrijd tegen Verburch A1 gaf bij kunstlicht en met een gladde bal een
heel ander gezicht als de zondagpot. Aan beide kanten glipte de bal regelmatig uit de
handen en was het afwachten wie het eerst droog zou worden. Nadat we op 2-0 waren
gekomen kwamen beide teams bij 3-3 weer in evenwicht en vergaten we meerdere keren
in te grijpen en uit te stappen op hun linkeropbouw in balbezit. Omdat we zelf verzuimden
de kansen en strafworpen (1 uit 3) te benutten kon Verburch bij blijven en waren met
name de schoten vanuit onze linkeropbouw doeltreffend voor de 7-6 ruststand. De meer
dan matige eerste helft was goed voor een preek in de rust, overtuiging in het spel en
knokken om de punten in huis te houden. Het bleef lastig handballen tegen een fysiek en
sterk verdedigend Verburch waarbij onze hoeken geen ruimte kregen. Bij 8-8 kwam plan B
op tafel, in balbezit hun linkeropbouw uitdekken en aanvallend afstand houden en vanuit
de tweede lijn schieten. Na een korte gewenning, waarbij onze keepster 2 strafworpen
pareerde, kwamen we tot scoren met schoten vanuit de tweede lijn en lang-kort schot
vanaf de midopbouw. Er volgde een overtal situatie aan beide kanten waarin wij uitliepen
naar 12-9, de laatste fase kwam deze voorsprong niet meer in gevaar en brachten we de
eindstand op 14-10. Na deze 2 knappe overwinningen wacht zondag de laatste hindernis
met de uitwedstrijd tegen DIOS A1, daarna kan de balans opgemaakt worden van de
eerste veldcompetitie.
Groetjes van A2.
PS Omdat iedereen scoorde in de wedstrijd tegen Quintus werden er taarten gemaakt, op
de foto ontbreken Lindsay, Denise, Fylicia en Roos.