13:10 uur VENECO VELO HS1-Atomium'61 HS3
vertrek 8.30 uur
Hertogspark RIJPWETERING
VENECO VELO sluit af met overwinning
De handbalsters van VENECO VELO hebben de competitie in de 2e divisie B afgesloten met
een overwinning op AAC 1899. Na een wat moeizame eerste helft (11-11) werd het in
Arnhem uiteindelijk een duidelijke overwinning voor de ploeg van trainer/coach Jos Klepke:
23-28.
De kersverse kampioen startte goed. Doelpunten van Samira van Oosten, Renske van den
Berg en Sabrina van der Goes zorgden voor een 3-5 voorsprong na 10 minuten. Daarna
lieten de Wateringsen AAC terugkomen in de wedstrijd. Aanvallend werden er wat kansen
gemist en verdedigend werd teveel ruimte gegeven aan de cirkelloopster. Na 19 minuten
was bij 6-6 de stand weer in evenwicht.
VENECO VELO nam door doelpunten van Manon van der Marel en Laura Zwinkels nog twee
keer een voorsprong van twee treffers maar de ploeg uit Arnhem kwam ook steeds weer
langszij. In het begin van de tweede helft zorgden treffers van Emmy Broch en Mandy van
Galen (3x) direct weer voor een voorsprong: 12-15. Het aanvalsspel liep beter en ditmaal
kon de marge wel in stand worden gehouden en geleidelijk worden uitgebreid. AAC nam
zijn toevlucht tot (te) harde overtredingen en moest dat enkele keren bekopen met 2minuten straffen. Halverwege het tweede bedrijf dreigde de thuisploeg in zo’n ondertalsituatie terug te komen tot twee treffers maar de break-out die daar voor moest zorgen
werd door keepster Marloes Vrolijk spectaculair gekeerd. Daarna was het verzet van AAC
gebroken. Opnieuw Sabrina van der Goes en Samira van Oosten zetten de Westlandsen op
17-24 met nog acht minuten op de klok. Jos Klepke maande zijn team tot voorzichtigheid
om blessures te voorkomen. In de slotfase verliep de score vervolgens om en om. Ayla
Engels liet kort voor tijd de 22-28 aantekenen maar in de slotseconde verzilverde de
thuisploeg nog een 7-meterworp. Ondanks de nederlaag handhaaft AAC 1899 zich in de 2e
divisie B. VENECO VELO mag het volgend seizoen in de 1e divisie proberen.
NK Zaalhandbal
Door de goede prestaties van de C1 en B1 in de zaalcompetitie mogen zij
meedoen aan het NK zaalhandbal, de C1 op 5 april en de B1 op 12 april.
Het NK wordt gespeeld in sporthallen Zuid te Amsterdam. Het wedstrijdschema
is nog niet bekend maar de wedstrijden voor de dames zijn om 9.15 uur, 10.55
uur, 12.35 uur, 14.55 uur en de finales zijn om 15.55 uur. De C1 en B1
vinden het leuk als er veel publiek van VENECO VELO aanwezig is om ze aan te
moedigen, dus kom met toeters en spandoeken naar Amsterdam op 5 en 12 april!
Dames en begeleiding heel veel succes op het NK zaalhandbal!
Terugblik seizoen dames A2 handbal
Weinig mensen geloofden vooraf in een goed seizoen voor A2. Op 2 na allemaal B-meiden,
waarvan er 4 nog nooit in een c of b selectie hadden gespeeld. En dan was de A2 vorig jaar
ook nog gepromoveerd naar het voor een A2 team hoogste niveau met als gevolg bijna
allemaal wedstrijden tegen 1e teams. De eerste veldwedstrijd ging verloren tegen Odis: 2010 en iedereen zag gelijk een rampseizoen voor ogen. Omdat de focus erop gericht is om
individueel en als team beter te worden (een echt opleidingsteam, dus), was de nederlaag
wat ons betreft geen ramp: Veel slechter kon het immers net worden! Snel werd Yoni de
Bruin “geronseld” en het werd een sport om met Yoni in het team ongeslagen te blijven.
Dat lukte vervolgens 4 veld en 3 zaalwedstrijden op rij, waarbij binnen zelfs van Odis werd
gewonnen (21-16). Vervolgens was Hercules te sterk en stond Verburch op het
programma. Verburch had op het veld tegen A1 gelijk gespeeld, dus de verwachtingen
waren niet erg hoog gespannen. Wel waren we er inmiddels in geslaagd ook Melissa
Dijkstra in het team te krijgen! Na een slechte en miraculeuze wedstrijd stond de uitslag
11-11 op het scorebord. Het blijkt achteraf het enige puntverlies van Verburch A1 in de
zaal te zijn! Dat was op 8 december en het zware seizoen begon zijn tol te eisen in de
vorm van blessures. Naast het handballen in de A2 werden de speelsters ook regelmatig
gevraagd om mee te doen in B1, A1, DS3, DS2 en Dewi Boeters heeft zelfs een keer bij
DS1 op de bank gezeten! In de volgende 7 wedstrijden werden slechts 4 punten gepakt,
waarbij de thuisnederlaag tegen Westlandia 2 nogal onnodig was: 10 minuten voor tijd 1611 vóór staan en dan met 18-19 verliezen mag natuurlijk nooit! Maar ook dat heeft een
andere kant: Het zal deze meiden niet snel weer gebeuren! De laatste 2 wedstrijden
werden gewonnen met een 3e plaats in de competitie (achter Verburch en Hercules) als
eindresultaat. Vóór de 1e teams van Odis, Snelwiek, Foreholte en Atomium en het 2e van
Westlandia. Een topprestatie van de meiden die er als team voor hebben gewerkt en
individueel beter zijn geworden: Dewi Boeters, Lindsay Staallekker, Nikki van Dorp, Anouk
Heesters, Jennifer Verhaak, Melissa Dijkstra, Yoni de Bruin, Suzanne Lijmbach, Michelle
Duijvesteijn, Michelle Dortwegt, Iris Rotteveel (en regelmatig Denise Wijten). En als kers
op de taart is er op het veld ook nog iets te verdienen, dus we zijn nog niet klaar met dit
seizoen. Meiden, ook namens trainer Richard Scholtes alvast bedankt voor een heel mooi