SK Ladies Landskouter
Hattrick brengt overwinning
De Ladies hebben in hun tweede van 3 opeenvolgende thuismatchen op een spannende
manier de maat genomen van hun roodzwarte collega’s uit Kluisbergen. Daar waar ze in de
rust 1 – 3 achter stonden, bracht een hattrick van Iris De Saeger in de 2e helft toch de
overwinning.
Bij de bespreking voor de match werd aan de Ladies gevraagd om, bij alle thuismatchen, de
punten niet aan de bezoekers te laten. Geen sinecure want recente uitslagen in de reeks
hebben aangetoond dat iedereen van iedereen kan winnen. Ook deze partij startte
evenwichtig met, in de eerste minuten, aanvallen langs beide zijden. Een iets vinniger
Kluisbergen Sportief trok het laken naar zich toe. Na wat schuchtere pogingen van Ellen Bral,
op voorzet van Nathalie De Groote en een schot van Iris De Saeger dat naast ging moesten
de Ladies het spel ondergaan. De bezoekers hadden al een kans net naast geprikt, in de 9 e
minuut moest Stefanie Van Steenkiste een schot puik in hoekschop verwerken. De corner
werd echter mooi binnen gekopt door een vrijstaande speelster, de Ladies op achtervolgen
aangewezen. Het spel bleef vlot heen en weer gaan, Sofie De Coninck trapte nog een bal
naast, dit op voorzet van Ellen. Ook Iris, op voorzet van Nathalie, kon een goede kans niet
afronden. Het was echter maar uitstel. Angela Janssens zag de kans om, vanuit de
verdediging, Ellen te lanceren, die alleen op doel afging en de bal vlot in doel legde voor de
gelijkmaker. De Ladies namen stilaan het spel over. Kort daarna een mooie combinatie van
Iris naar Ellen die Jolien Poelman bediende, haar schot was echter te zwak. In de laatste 5
minuten van de 1e helft kregen de Ladies nog een koude douche te verwerken. Een goed
uitgespeelde aanval van Kluisbergen bracht een vrijstaande dame voor doel, haar schot ging
hoog in het doel binnen. Nog niet bekomen van deze opdoffer kon Kluisbergen centraal door
de roodzwarte verdediging glippen, Stefanie miskeek zich op de bal en met 1 – 3 werd de
rust ingegaan.
De Ladies hadden de indruk dat beide ploegen elkaars evenknie waren en dat de
tussenstand overdreven was. Met dit idee en nog wat extra vitaminen werd de 2e helft
gestart. Je voelde meteen dat de wedstrijd nog kon kantelen. In de 55 e minuut kon Nancy
Poelman, pas ingekomen, zich goed doorzetten en lukte een voorzet. De bal werd door Iris
onmiddellijk vol op de slof genomen en mooi laag in de eerste hoek gelegd. De bezoekende
doelvrouw kon de bal onvoldoende klemmen en deze verdween lekker in doel. Het
startschot voor de Ladies om de wedstrijd in hun voordeel te laten beslissen. De aanvallen
volgden elkaar snel op en Angela zag een mogelijkheid om een copie te maken van het 1 e
doelpunt. Opnieuw plaatste ze de bal achter de verdediging van Kluisbergen waarop Iris de
keeper lobde voor de gelijkmaker. De Ladies ruikten de overwinning en het volle gewicht
werd in de aanval gegooid. Ook Stefanie stond attent te keepen, zij moest een safe
bovenhalen op een hard schot. 5 minuten voor affluiten kreeg Iris haar hattrick. Zij werd
terug door Angela diep gestoken en legde laag in de verste hoek de eindcijfers 4 – 3 vast.
Een mooi staaltje van een ploeg die, na de rust, in de overwinning bleef in geloven. Dit kan
alleen dankzij Stefanie als een puik sluitstuk, een secure verdediging die blijft meevoetballen
en een hardwerkend middenveld die de aanvallers verschillende kansen biedt tot scoren.