Bavo A wint belangrijke match voor de titel bij dichtste concurrent

Ingelmunster
8 Februari 2014
Reserven: Bavo A nam een goede start en won na een felbevochten wedstrijd tussen twee aan
elkaar gewaagde ploegen met 0-3 (21-25, 22-25, 15-17).
1ste ploeg:
1ste set: In een echte cupsfeer en luid aangemoedigd begonnen beide ploegen op het scherp
van de snee, maar het was Bavo A die als eerste een kloofje maakte (4-7). Ingelmunster
maakte dit echter direct ongedaan en beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe (15-15).
Luid aangemoedigd door de vele supporters ging Bavo A er vol voor (16-19), en kwam op
een belangrijke 17-23 voorsprong na een knap afgeronde aanval door Pieter Van Hoof.
Ondanks stevig weerwerk van Ingelmunster haalde Bavo A de eerste set binnen met 18-25.
2de set: Bavo ging op zijn elan verder en startte ook de 2de set sterk (1-4), maar binnen de
kortste keren was alles te herdoen. Kapitein Aaron Verhaeghe bracht Bavo A op 5-6
voorsprong en met 5 punten op rij liepen ze uit tot 5-10. Met uitstekend teamwork hield Bavo
A de voorsprong vast, al kwam Ingelmunster bij momenten aanvallend sterk uit de hoek (1316). De spanning zorgde voor foutjes langs beide kanten en Ingelmunster sloop geleidelijk
dichterbij (18-20). De ervaren Tom Feryn bracht Bavo A met een uitgekiende opslag op een
belangrijke 18-22 voorsprong en ook de 2de set werd door de bezoekers gewonnen met 20-25.
3de set: De voorsprong in sets gaf Bavo A vleugels, maar Ingelmunster gaf zich niet zomaar
gewonnen en startte de 3de set sterk (8-5). Met Niels aan opslag vocht Bavo A zich terug in de
set (9-9), maar opnieuw Ingelmunster nam het voortouw (12-10). De ervaren Toon Ottevaere
bracht Bavo A opnieuw langszij en met een ace zelfs op voorsprong (14-16). Bavo A liep met
knap samenspel uit tot 15-20 en twee smashes op rij van de energieke Pieter Van Hoof
brachten Bavo A op 17-22. Met een knappe aanval bracht Aaron Verhaeghe zijn ploeg op 1723 en ook de derde set werd door de leider gewonnen met 19-25.
Eindstand: 0-3 ( 18-25, 20-25, 19-25)