verslag - Broekster Boys

Broekster Boys in slotfase langs VEV’67
Leek. Tot de 89e minuut bleef de stand 0-0 in Leek. Daarna sloeg Broekster Boys nog twee
keer toe en werd er verdiend met 0-2 gewonnen. Broekster Boys kreeg in de tweede helft veel
kansen. Albert Wijbenga van Broekster Boys was geschorst en verder waren er vijf blessures.
Weinig kansen voor beide teams in eerste helft
VEV’67 had elf punten verzameld in elf wedstrijden. Broekster Boys had er zeventien punten
verzameld. De mannen uit Leek moesten winnen om niet beneden de rode streep te belanden.
Broekster Boys was in de eerste helft het iets betere team. In de beginfase was Yurian
Dantuma namens Broekster Boys al eens gevaarlijk. Maar daarna duurde het bijna een half
uur, dat er weer een kans kwam. Ronald Beintema van Broekster Boys kopte net naast. Een
goed schot van Hedzer Prins van Broekster Boys werd door keeper Vos tot corner verwerkt.
Thijs Tjoelker van VEV’67 ontving voor de rust nog een gele kaart. Ruststand 0-0.
De tweede helft was nog maar een minuut oud als Pepijn van der Mark van VEV’67 tegen de
paal schiet. In de beginfase moest Remco Kooistra van Broekster Boys geblesseerd het veld
verlaten. Stephan Overkempe was zijn vervanger. Het moet gezegd worden, dat Overkempe
weer leven in het Broekster Boys team bracht. Twee voorzetten van Overkempe werden niet
verwerkt tot doelpunten. Sjoerd Westra schoot goed op de goal, maar keeper Vos verwerkte
het schot tot corner. Een corner van VEV’67 belandde via een Broekster Boys speler in de
handen van keeper Douwe Graansma. VEV’67 wist zelf geen kansen te scheppen. Broekster
Boys ging echter door. Een prachtige voorzet van Hendrik Bouma werd door Hedzer Prins
van dichtbij over geschoten. Daarna een solo van Overkempe. Overkempe werd onrechtmatig
gestopt en de vraag was wat scheidsrechter van der Hoek zou beslissen. Geen penalty was de
reactie van de scheidsrechter. De overtreding was net buiten het strafschopgebied. Enkele
minuten later ontving Hedzer Prins van Broekster Boys een gele kaart. Maar halverwege de
tweede helft werd Prins in het strafschopgebied gehaakt. De scheidsrechter wees naar de stip.
Broekster Boys mocht dit seizoen vijf strafschoppen nemen. Vier waren er gemist. Sjoerd
Westra miste in Bedum de laatste strafschop. Piet Wessel Dijkstra nam de strafschop en
keeper Vos stopte de elfmeter. Dijkstra verklaarde na afloop weg te zijn gegleden bij de
strafschop. Een goed schot van Overkempe werd door keeper Vos tot corner verwerkt. In de
slotfase moest keeper Graansma van Broekster Boys nog eens in actie komen. Robin
Elderman wist de bal net niet te bemachtigen en zodoende pikte Graansma de bal op. De
wedstrijd leek op 0-0 te eindigen alhoewel Broekster Boys gevaarlijk bleef. En Andries
Dijkstra en zijn mannen gaven geen kansen meer weg. In de slotminuut wist Piet Wessel
Dijkstra toch nog te scoren ( 0-1 ). Van dichtbij werd er gescoord en er was feest bij de
spelers. Vijf minuten in blessuretijd wist Hendrik Bouma van dichtbij te scoren ( 0-2 ).
De overwinning was volkomen verdiend. Trainer Ron de Boer had graag een puntje willen
hebben, maar was wel van mening dat de overwinning voor Broekster Boys verdiend was.
Trainer Jan Mulder was van mening, dat zijn team eerder had moeten scoren. En wat betreft
het nemen van penalty’s zal ook een oplossing moeten worden gevonden, aldus Mulder.
Volgende week zaterdag speelt Broekster Boys vanaf twee uur thuis tegen LTC uit Assen.