kortstondig ziekbed overleden. Hiermee zijn we weer een clubmens van de eerste orde
Langs deze weg willen wij alle geblesseerden en zieken veel sterkte en een spoedig herstel
Het traditionele Kerstdiner van de G-teams was wederom een groot succes! Het eten was
weer optimaal verzorgd door Tirza (Toko Kish) en we hadden zelfs een professionele DJ,
Mark, een vriend van Rinaldo. Mark en z’n maatje hebben de hele middag/avond de muziek
verzorgd en ook nog even gezongen! De toekomstige Toppers???? Binnenkort in de ArenA?
Ook de Nieuwjaarsreceptie en het Ome Dick Toernooi was wederom een daverend succes!
Zet de datum van de volgende editie maar vast in je agenda: ZONDAG 4 JANUARI 2015
Zie voor een uitgebreid verslag elders in dit boekje (pagina 8).
Verder kunnen we jullie mededelen dat er een commissie aan de slag is voor het organiseren
van het evenement ter ere van het 90 jarig bestaan van SC Overamstel. Ja ja, 90 jaar alweer!!
De activiteiten/festiviteiten zijn gepland na de zomervakantie, net voor het begin van het
voetbalseizoen 2014-2015, nl. op 29 – 30 – 31 augustus 2014 (vrijdag-zaterdag-zondag).
Zet deze data maar vast in je agenda, pas je vakantie aan op deze data, het zal een grandioos
feest worden, je wilt het niet missen!!
Uiteraard is alle hulp welkom, ook als jullie ideeën hebben (toch Bas Hendrikse?) laat het
even weten, als het past binnen de planning zal de commissie het zeker meenemen in het
programma.
Tot slot, veel plezier en sportiviteit in het jaar 2014, laat je allerbeste gedrag zien, zowel bij
SC Overamstel als bij onze gasten, hoe moeilijk het soms ook zou zijn!
Het bestuur
4
Mededeling van de redactie
Beste leden,
Door diverse omstandigheden heeft het boekje van januari 2014 iets langer op zich laten
wachten dan gepland! Onze welgemeende excuses hiervoor.
De redactie
============================================================================
OPROEP:
De trainer van de zaterdag 1 (Boyke) is op zoek naar een vaste assistent-scheidsrechter
oftewel vlagger. Wil je je bijdrage leveren aan de successen van de zaterdag 1 geef je dan
op bij Boyke. Ook de spelers zullen het zeer op prijs stellen!
Bedankje
Tijdens de ziekte van Henk Lokhorst zijn een aantal vrienden van Henk tot het laatst bij hem
op bezoek geweest en heeft hij voor ons een bericht achtergelaten.
“Vrienden van Overamstel, bedankt voor jullie vriendschap en gezelligheid”
Attentie:
Tijdens de trekking van het Nieuwjaarsloterij is er een prijs gevallen op lotnummer 80. De
eigenaar van dit lot heeft zich nog niet gemeld. De prijs is af te halen bij Bep of Kish.
veld 1
Verslag Ome Dick toernooi en Nieuwjaarsreceptie.
Wat was het een mooie dag met gezellige mensen en prachtig weer dus een goed begin van
2014. Met 13 teams waaronder 1 damesteam en 3 G-teams begonnen we om 12.00 uur met
het 2e Ome Dick toernooi die zelf de aftrap deed. Onder leiding van Sylvia en Boyke liep alles
op rolletjes. De finale tussen Zaterdag 1 en Zondag 1 werd gewonnen door Zondag 1 tot
grote vreugde van de jongens die de grote beker voor Ome Dick gewonnen hadden. Na de
nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter Kishore die het moeilijke begin van het seizoen met
vervelende incidenten en met veel negatieve aandacht van de landelijke pers aanhaalde.
Maar ook de goede dingen die dit als resultaat had. Iedereen is achter ons blijven staan en
hebben ons gesteund. Dat heeft ons goed gedaan. Toen nam Boyke het over die eerst
aandacht vroeg voor de leden die dit jaar zijn overleden. Mijn Bert en Henk Lokhorst waar hij
een halve minuut applaus voor vroeg en waar massaal aan gehoor werd gegeven. Onze
gedachten gingen uit naar leden die ons eerder ontvallen waren. Emiel sr- Jan Pauws- Wil
Kool-Herman Bruintjes- Henk Roeland en vele anderen. Ook was er een bedankje voor de
vrijwilligers want zonder hun kunnen we niet. Hierna werd de prijsuitreiking gedaan door
Ome Dick samen met Simon van de G2, die de mascotte van de Zondag 1 is. Nadat Karin de
prijzen van de loterij had gedaan kon het feest beginnen met lekkere hapjes zoals altijd
verzorgd door Ome Dick, de muziek en zang van Chris met als gastzangers Emiel en Martin.
En een feest was het tot in de late uurtjes. Ik wil namens het bestuur iedereen bedanken
voor deze superdag, vooral de mensen in de keuken en achter de bar de toernooileiding, de
scheidsrechters en DJ Xero (Peter) met zijn muziek, jullie zijn toppers!!
Bep Kauling
8
29 September 2013
Fortius 4 – Overamstel 2:
1-6
Heel even lijkt Overamstel hetzelfde lot te wachten als de week ervoor toen de ploeg
duidelijk sterker aan de wedstrijd begon, maar vanuit die overmacht niet tot een doelpunt
wist te komen. Zo ook nu laat Overamstel het wat jonge, onervaren team van Fortius alle
hoeken van het veld zien, maar tot scoren komt het het eerste half uur niet. Tekenend is het
aantal corners in de eerste helft: negen voor Overamstel tegen nul voor Fortius.
Gelukkig word de vloek gebroken als na ruim dertig minuten speeltijd een lange bal vanaf het
middenveld spits Cees Smaal vindt. Behendig draait hij weg van zijn verdediger en kan dan
met buitenkant voet de bal in de hoek plaatsen. Het is 0-1. Overamstel kan opgelucht
ademhalen en gaat wat zelfverzekerder voetballen. Zo zelfverzekerd zelfs dat verdediger
Peter Zander na een hoge voorzet zichzelf de lucht in lanceert om een vliegende omhaal te
maken in een poging het doel te vinden. Helaas levert de stunt behalve applaus van de kant
niet veel op.
Net voor rust, Fortius zit met zijn gedachte al bij de warme thee in de kleedkamer, vliegt er
vanaf de achterlijn een bal richting Cees Smaal die vervolgens alleen op avontuur gaat en oog
in oog met de keeper komt te staan. Smaal maakt drie schijnbewegingen op rij en bezorgt de
arme keeper zowat een herseninfarct. Hij stort jammerlijk ter aarde waarna Smaal rustig
door kan lopen om de 0-2 te maken.
De tweede helft is in meerder opzicht een slachting te noemen. Niet alleen weet Fortius
geen bal meer te raken, het fragiele team lijkt tevens na ieder duel een geblesseerde speler
naar de kant te moeten dragen.
Overamstel lanceert aanval na aanval en al vrij snel na rust sprint verse middenvelder Luc
van den Berg achter een diepe bal aan. De keeper komt uit, er zitten twee verdedigers in de
nek maar het weerhoudt van den Berg er niet van de bal vanuit de stuit in een halve flying
kick over de keeper heen te manoeuvreren en zo zijn eerste doelpunt van het seizoen te
maken.
Nog een primeur is er voor Quintus Linthorst die een fenomenale indraaiende corner aflevert
die binnenkant paal het doel in verdwijnt. Hij gelooft het zelf nauwelijks maar ook Linthorst
heeft zijn eerste doelpunt binnen.
Smaal heeft nog een hattrick te completeren en doet dat door vanaf een meter of dertig een
keeper te spotten die te ver uit zijn doel staat. Een prima schot met een mooi boogje vliegt
over de keeper om 5-0 te maken.
Aanvoerder en verdediger Gijs Oude Egbrink gaat vervolgens naar de kant, waardoor plots de
zwakte van Overamstel weer even zichtbaar wordt. De verdediging is tijdelijk
gedesorganiseerd waardoor Fortius de eer kan redden en een doelpunt maakt.
Om het goed te maken zet Overamstel nog een keer stevig aan. De bal komt bij Cees Smaal.
Heel even lijkt hij voor een vierde goal lijkt te gaan maar na drie man gepasseerd te hebben
speelt hij de bal toch scherp links voor het doel in, waar op dat moment Stef van Dalen als
een orkaan het strafschopgebied in komt stormen om de bal in te schieten. Ook van Dalen
maakt zijn eerste treffer van het seizoen.
Als het eindsignaal klinkt is het 1-6 in het voordeel van de Overamstelaars. Fortius is
afgedroogd, heeft dat deels aan zichzelf te danken maar bleek toch vooral geen partij voor
het vlammende Overamstel van deze zondag.
9
Zaterdag 30 november 2013 Kadoelen VET - Overamstel VET
7-4
Na de wedstrijd tegen Kadoelen zag ik voor het eerst een aantal supporters met witte
zakdoeken staan zwaaien en coach G. van der Poel ging er flink gebukt onder.
Het liep nog verder uit de hand want op de terugreis werd de touringcar tot stoppen
gedwongen en stonden langs de A1 honderden supporters die een gesprek met de coach en
de aanvoerder Henk wilden hebben. De hele A1 werd door de heethoofden geblokkeerd en
de ME was inmiddels onderweg.
Alle veteranen liepen de bus uit en gingen in gesprek met de supporters en de grote vraag
was dan ook : hoe de coach en de spelers deze nederlagenreeks tot staan dachten te krijgen.
De coach sprak over de grote blessuregolf die het elftal teistert sinds enkele weken en dat de
nieuwelingen nog moeten wennen aan het hoge tempo en balcirculatie en dat kost wel tijd.
Aanvoerder Henk werd verweten in een te laag tempo te spelen, maar de aanvoerder
pareerde het verwijt door te stellen dat hij wekelijks de minste foute passes verzend.
De buitenspelers kregen het verwijt de achterlijn wordt niet meer gehaald en waar blijven de
schaarbewegingen die nodig zijn om er langs te komen.
De spits kreeg het verwijt dat hij te weinig scoorde maar uit de statistieken blijkt dat hij
gemiddeld 2 doelpunten maakt per wedstrijd.
De halfspelers kregen het verwijt dat de spitsen te weinig in stelling werden gebracht en dat
het eindeloos rondspelen niet om aan te gluren is.
De achterhoede werd verweten dat de bal eindeloos breed en vooral eindeloos terug werd
gespeeld en we blij mochten zijn dat we in doelman Constans een heuse topper in huis
hebben.
De coach beloofde de supporters dat er hard aan gewerkt wordt om deze reeks te
doorbreken en beloofde tevens aankomende zaterdag 3 punten te halen tegen
Geuzen/Middenmeer.
De supporters waren bijzonder blij met de woorden van deze topcoach en uiteindelijk
werden de coach en de spelers uitgenodigd om samen wat te gaan eten en drinken.
Het werd nog een gezellige avond en de supporters waren weer zo blij als kleine kinderen.
Een grote pluim voor de coach en aanvoerder Henk die niet weg liepen voor hun
verantwoordelijkheid.
De eerste 10 minuten dicteerden wij het spel en grote kansen werden helaas niet verzilverd.
In een tijdsbestek van 20 minuten stonden we met 4-0 achter maar van Persie scoorde vlak
voor rust tegen 4-1.
Echter al snel in de 2e helft scoorde Kadoelen 5-1 en leek de wedstrijd beslist en toen al snel
6-1 volgde werd het rumoerig onder onze supporters.
Na de 6-1 kregen wij een strafschop die werd benut door Wotty
Daarna was het binnen een paar minuten dat wij 2x scoorden door een eigen doelpunt en
door Henk Ballema 6-4.
Het grote offensief was begonnen en er kwamen grote kansen maar uit een counter werd
het 7-4.
De laatste 3 wedstrijden krijgen we ineens een groot aantal doelpunten om de oren en
moeten we ons afvragen is er niet veel te hard getraind tijdens onze trip in Turkije, want
verleden jaar hadden we ook een korte periode van nederlagen, maar kwamen wij net zoals
10
Ajax in het 2e deel van de competitie ijzersterk terug.
Jongens, heb vertrouwen in de coach en zaterdag mouwen opstropen en dan gaan we er
weer voor.
Johan gaf de volgende punten: Constans 7, de rest een 5 en
Henk Samson een 4 ( voor het niet op tijd komen, anders was het ook een 5 )
2e stem
Zaterdag 7 december 2013
Geuzen/Middenmeer VET - Overamstel VET 2 – 4
Na de nederlaag van verleden week en het opstootje met de fanatieke aanhang op de A1
beloofde coach Gerard van der Poel zijn supporters een overwinning.
Je zag het al op de trainingen het ene rondootje was nog mooier dan de andere en bij het
afwerken zagen wij de mooiste goals.
Duizenden supporters waren afgereisd naar het kleine Geuzen stadion en er stonden lange
rijen voor de ingang.
Geuzen begon sterk en soms moesten wij zwaar in de verdediging maar onze doelman
Constans had er goed het oog op.
Echter hij was ook kansloos want in de 15e minuut op de rand van buitenspel scoorde spits
van de Brink fraai 1-0.
Het spel golfde op en neer en wij zagen voor beide partijen grote kansen maar het vizier
stond nog niet op scherp.
In de 40e minuut was het linkerspits Khan die de stand op 1-1 bracht en dat was ook dik
verdiend.
Na enige tactische aanwijzingen van onze coach waren we in de 2e helft heer en meester en
was het Henk Samson die na een prachtige solo de stand in de 55e minuut op 1-2 bracht.
In de 60e minuut was het wederom Henk Samson die de stand na een fraaie pass van Kees op
1-3 bracht.
De supporters scandeerden de naam van coach Gerard van der Poel en lieten hem weten dat
ze volledig achter de coach stonden.
Echter in de 75e minuut scoorde Geuzen onverwachts door spits Bos 2-3 en werd het laatste
kwartier nog bloedstollend.
Wotty maakte aan alle onzekerheid een einde na een pass van Khan krulde Wotty de bal in
de kruising 2-4.
Een mooie overwinning op een sterke tegenstander en een gelukkige coach stond de diverse
TV stations te woord en hij leek na verleden week toch weer meer geloof in het
kampioenschap te hebben.
Johan aandachtig toeschouwer met z’n vriend Sjakie gaf de volgende punten:
Constans 9, John 8, Walter 8, Gerlof 8, Henk B 8,
Kees 8, Wotty 8, Rik 8, Martino 8, Henk S 8, Khan 9.
11
8 december 2013
Ankaraspor - Overamstel:
1-3
Overamstel gaat naar de buren omdat ze tegen hen moeten spelen. De kleedkamer is echt
heel vies. Men gaat het veld op. Het is jammerlijk koud. Verder weinig te melden.
Wedstrijd begint goed. 0-1 al vrij snel nadat Thomas scoort met een fraaie actie. Voor de rest
niks opmerkelijks in de 1e helft. Thomas begaat nog een blunder waar niemand aan
herinnerd wil worden.
Tweede helft is om te huilen. Scheidsrechter komt regelrecht uit een SBS6 programma
gelopen oid, weet z'n linker bal niet van z'n rechter. Is bovendien partijdig.
Ankaraspor scoort drie doelpunten. Dat is vervelend. Scheidsrechter trekt zich niks meer aan
van wie dan ook en benadeelt Overamstel als een vies joods klein mannetje.
Iedereen is ongelukkig. Men gaat naar huis.
Zaterdag 14 december 2013
Overamstel VET – TOG VET
1-1
Een echter derby een heerlijk zonnetje en een bomvol stadion dat waren de juiste
ingrediënten voor een spektakel stuk.
In het begin dacht ik even aan een monsterzege maar ook de uitvallen van TOG waren zeer
gevaarlijk.
Helaas werd het een dag van de gemiste kansen maar de spanning vergoedde veel.
Toen Wotty in de 20e minuut de score opende 1-0 kreeg ik weer het gevoel op naar de tien.
In de rust gaf coach G. v.d. Poel nog een aantal tips maar al snel bleek in de 2 e helft dat er
niet veel van terecht zou komen.
Het tempo lag te laag en langzaam begon TOG er in te geloven dat er wel een puntje was te
halen.
In de 89e minuut was het dan zover en scoorde spits de Haas met een bekeken lob over
doelman Constans en werd voor het einde gefloten 1-1.
Teleurgesteld dropen de duizenden supporters af maar gelukkig hadden ze nog een
spectaculaire 3e helft voor de boeg die dan ook glansrijk werd gewonnen.
Johan aandachtig toeschouwer gaf de volgende punten:
Constans 7,Walter 7, John 7, Gerlof 7, Kees 6,
Khan 8, Wotty 6, v. Persie 6, Henk B 6, Boyke 7, Broer 6. Henk S 6.
2e stem
15 december 2013
CTO'70 - Overamstel:
3-2
Overamstel speelt tegen de mysterieus genaamde club CTO’70 in de knock-out fase van de
beker. Het is alles of niets voor de Overamstelaars die met moeite elf man op de been
hebben weten te krijgen.
De wedstrijd begint niet al te best. Niet in de laatste plaats is dat te wijten aan de alweer
licht vrijzinnige opstelling. Danny ‘ballenknijper aka goutmetchef’ Teders staat bij gebrek aan
beter voor het eerst van zijn leven op doel. Topscorer Cees Smaal heeft bedacht dat zijn
12
talenten als centrale verdediger toch altijd miskend zijn en begint derhalve achterin.
Doelpuntenmaker van vorige week Thomas Zegers staat rechtsback opgesteld. Het is een
zooitje ongeregeld in het begin en CTO’70 laat dan ook niet na daar gebruik van te maken
door al vroeg 1-0 te maken.
Naarmate de eerste helft vordert trekt Overamstel een beetje bij. Cees Smaal kruipt
gedurende het eerste half uur steeds een beetje verder het veld in waardoor hij uiteindelijk
gewoon weer in de spits komt te spelen.
Enkele potentieel vruchtbare aanvallen van Overamstel ten spijt blijft het 1-0 bij rust.
In de kleedkamer worden vervolgens krachtige woorden gesproken want de tweede helft
schiet Overamstel uit de startblokken. Na vijf minuten is het raak als middenvelder Bob Siers
samen met vedette Jelle Straatsma de verdediging van CTO zoek speelt en Siers een prima
bal over de keeper heen kan trappen. 1-1
CTO herstelt zich. Overamstel zoekt de aanval maar laat in het proces gaten vallen in de
verdediging. Een doelpunt volgt als er twee tegen een situatie ontstaat en Philip Pril
pertinent weigert mee te verdedigen. 2-1
Overamstel creëert echter legio kansen voor zichzelf. Cees Smaal weet vaak genoeg vier man
voorbij te spelen maar de vijfde vormt keer op keer een probleem. Afspelen is
vanzelfsprekend taboe. Tijdens een van zijn acties valt er wel plots een bal perfect voor
vedette Jelle Straatsma die de bal hard inschiet maar de keeper van CTO zit aan de
toverdrank of zoiets want hij heeft de bal klemvast. CTO scoort nog een doelpunt.
Niet lang daarna heeft Smaal dan toch zijn doelpunt binnen met een listig indraaiend schot
vanaf de rechterkant. Het is 3-2 en met nog 17 minuten op de klok gloort er hoop voor de
Overamstelaars.
‘Tandje erbij’ brult aanvoerder Gijs Oude Egbrink, die kennelijk in de veronderstelling was dat
er nog tandjes onbenut bleven.
CTO staat ondertussen niet stil en komt een paar keer haardicht bij een doelpunt. De goden
zijn Overamstel echter goed gezind vandaag. Quintus Linthorst mag vijf minuten voor het
eindsignaal een corner nemen. De bal vliegt het zestienmetergebied in, raakt vier of vijf
spelers, vervolgens de tweede paal en scheert dan zeker dertig centimeter het doel in voor
hij er door een CTO’er uitgekopt wordt. Vreugde ende jolijt bij Overamstel: een verdiende 33 stand.
Maar wacht, er klinkt geen fluitsignaal. Het spel gaat door? Wat gebeurt er? Geen doelpunt?
“Ik zag het niet”, verklaart de arbiter met ijzige blik.
Het is niet eens geheel onaannemelijk aangezien de beste man ergens rond de middenstip
de wacht hield op het cruciale moment. Luid protest van Overamstel ten spijt, blijft de stand
op 3-2 staan. CTO houdt in schaamte haar mond maar en aanvaardt de behouden
voorsprong.
Overamstel zet alles op alles de laatste minuten maar helaas zonder resultaat. Als het
fluitsignaal klinkt begint het te dagen: geen beker voor Overamstel. Het verdriet is voelbaar
doorheen het hele sportpark. De tranen vloeien rijkelijk. Spelers troosten elkaar. Anderen
liggen verslagen languit op het veld. Zij bevatten de omvang van het verlies nog niet geheel.
De supporters applaudisseren sympathiek voor hun team van hardvochtige leeuwen. Zij
weten dat hun club vandaag minimaal een gelijkspel had verdiend, en misschien zelfs een
overwinning.
13
Zaterdag 18 januari 2014
Overamstel Vet - GeuzenMiddenmeer Vet
8-2
In een fantastische wedstrijd hebben we laten zien dat ons trainingskamp in Turkije
gesponsord door Corendon z’n vruchten heeft afgeworpen.
Het spel leek ‘verdacht’ veel op Ajax en dan vooral de 1e helft kapot spelen en in de 2e helft
van de mat ballen.
Na een lange tijd last te hebben gehad van een hardnekkige blessure was Jeroen weer terug
en dat heeft ons spel een extra dimensie gegeven.
Als linksbuiten begon hij niet rustig en met enkele fraaie ‘scharen’ zette hij meteen de toon
van de wedstrijd.
Want al in de 1e minuut was het raak uit een bekeken voorzet van Jeroen was het Wotty die
de stand op 1-0 bracht.
In de 7e minuut was het van Persie die de bal in één keer in de touwen joeg 2-0.
Het bekende lied ‘wie niet springt’ en tien, tien, tien galmde door het stadion en iedereen
genoot van het spel.
Maar in de 35e minuut scoorde onverwachts Geuzen uit een snelle counter 2-1 en zette
Geuzen even aan en de rust brak aan met 2-1.
Na een donderspeech van coach G. van der Poel gingen we vanaf de aftrap op zoek naar de
doelpunten en het werd een geweldige 2e helft met de ene goal nog mooier dan de andere
en welke dat is geworden lezen we aan het eind van het verslag.
In de 53e minuut was het Wotty die de bal van 30 meter in de kruising joeg 3-1 maar het
antwoord kwam snel van Geuzen en spits Bos scoorde 3-2 in de 55e minuut.
Toen ging het tempo omhoog en zagen de toeschouwers het tikie/takkie spel van onze
jongens. Het werd genieten geblazen en in de 60e minuut scoorde van Persie uit een pass van
Wotty fraai 4-2.
Khan slalomde door de verdediging van Geuzen en gaf een fraai trekballetje die door Jeroen
bekwaam werd afgemaakt 5-2.
Henk Samson bracht de stand in de 75e minuut op 6-2 uit weer een balletje van Khan die in
de 2e helft de man van de wedstrijd werd.
In de 78e minuut een bijzonder fraai afstandschot van Kees viel als een granaat in het kruis 72. In de 80e minuut scoorde Walter van achter naar voren opstomend uit een pass van van
Persie en bracht met deze bijzonder fraaie treffer de eindstand op 8-2.
Na de wedstrijd is er een commissie in het leven geroepen bestaande uit 6 man die de
videobeelden hebben bestudeerd en na 3 stemronden werd gekozen voor het doelpunt van
Kees!
Johan had met volle teugen genoten en hij gaf het advies ga in oktober 2014 weer een
trainingskamp beleggen in Turkije en inmiddels heeft Corendon reeds toegezegd om dit weer
te sponsoren.
Johan gaf de volgende [punten:
Constant 7, John 8, Walter 8, Gerlof 8, Henk B 8, Kees 8, Wotty 8, van Persie 8,