De tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen werd gespeeld tegen DBS E1.
Dit was de 4e ontmoeting met hen dit jaar wanneer je de toernooien meetelt. De
tussenstand was 1 keer winst, 1 keer verlies en 1 keer gelijk. We waren dus aan elkaar
gewaagd maar iedereen wist dat DBS een van de betere teams zou zijn uit onze
nieuwe competitie dus we moesten er vol voor gaan. Dit hadden we ook met elkaar
afgesproken maar hier kwam vanaf minuut 1 helaas niets van terecht. DBS zette ons
vol onder druk en we konden hier niet onderuit komen. We bleven lange ballen door de
lucht spelen en er was geen rust in het spel. Daardoor hebben we de eerste 10 minuten
op onze eigen helft moeten verdedigen want van aanvallen kwam het niet. DBS maakte
al vroeg in de wedstrijd de verdiende 1-0 en niet veel later werd het ook 2-0. Nuenen
moest zich beperken tot counters want al snel werd duidelijk dat DBS hier niet veel
kansen weg zou gaan geven. Caelin kreeg een goede kans op de 1-1 voordat DBS de
score uit kon breiden naar 2-0. De bal ging helaas net naast het doel maar pluspunt
was dat dit voortkwam uit een hele mooie aanval die begon bij Tim en Cas. In de rust
hebben de jongens hun eigen bespreking gedaan omdat duidelijk was dat er iets moest
gaan gebeuren. Aangezien iedereen dit wel door had was een bespreking van de
trainer niet nodig. De jongens bespraken met elkaar hoe we de tweede helft in zouden
gaan en af en toe werden er wat harde woorden geroepen maar dat was ook nodig. Dit
was namelijk verre van het Nuenen E1 dat we gewend waren en het ontbrak vooral aan
de inzet en beleving. De tweede helft begonnen we al wat beter door meer druk te
zetten en voor elkaar te werken. Toch kwamen we er eigenlijk niet aan te pas in deze
pot omdat DBS wel heel erg sterk speelde. De goede verdediging hield het dicht en met
een meevoetballende keeper hadden ze eigenlijk een man extra. Hier wisten wij geen
antwoord op. DBS kon daarom nog uitlopen naar 5-0 en terecht de koppositie pakken in
deze competitie. Mannen, als we nog wat willen dan moeten we echt harder voor elkaar
gaan werken. Het kan niet zo zijn dat je je teamgenoten laat zitten, wat vandaag wel
gebeurde. Neem dit mee voor de volgende wedstrijd tegen Unitas’59 E1, ook een pittige