Gvv – Haaften rust 0-1 eind 1-3 Capelle – Haaften rust 0-1 eind 1-3

G.v.v. – Haaften
rust 0-1
eind 1-3
De eerste wedstrijd van seizoen 2010-2011 was een vriendschappelijke tegen G.v.v. uit
Geldermalsen. Deze ploeg is net gepromoveerd naar de 4 e klas op de zondag. Zonder Lisette den
Braber en Marijke Koek konden we het wel eens moeilijk krijgen. Gelukkig hadden we speelsters
genoeg want 2 c-spelers, t.w. Katinka van Wageningen en Mariska Kruissen waren bereid om ons
te helpen.
De wedstrijd op zich was een eenzijdige wedstrijd waarin Haaften duidelijk de betere ploeg was,
echter de scherpte bij de spitsen van Haaften was er nog niet. In de 12 e minuut kwam Haaften
op 0-1 door een doelpunt van Raijka na een assist van Myrthe. Ondanks de vele mogelijkheden in
de 1e helft bleef het bij deze ruststand. De gevaarlijke spits van G.v.v. was niet in de gelegenheid
geweest om ons als team pijn te doen waardoor de rust met een 0-1 inging.
De 2e helft een G.v.v. wat veel gevaarlijker was dan in de 1 e helft, echter de verdediging en
Dagmar hadden de boel onder controle. In de 65e minuut besliste Demi de wedstrijd door 0-2 te
maken na wederom een assist van Myrthe. In de 75e minuut was het Myrthe die 0-3 maakte na
een redding van de keeper op een schot van Demi.
Het laatste kwartier was de pijp leeg bij Haaften waardoor G.v.v. toch nog een aantal
mogelijkheden kreeg, echter men wist hier maar 1x van te profiteren en 1-3 in de 85 e minuut liet
aantekenen. Dit kwam door slecht opletten in de achterhoede.
Katinka en Mariska waren voor Haaften goede spelers als vervangers voor Marijke en Lisette.
Meiden alsnog dank hiervoor.
Capelle – Haaften
rust 0-1
eind 1-3
De tweede wedstrijd was een bekerwedstrijd tegen Capelle uit Sprang Capelle. Deze ploeg heeft
jaren 3e klas gespeeld maar was ondertussen flink teruggevallen naar de 5 e klas. Met 12
speelsters begonnen we de wedstrijd waaronder de 2 nieuwe meiden Laura en Marielle.
De 1e helft konden we kort over zijn, na de goede wedstrijd tegen G.v.v. was deze wedstrijd niet
om aan te zien. Veel dom balverlies, geen coaching, lange ballen, te laag tempo en een slechte
tegenstander maakte het er niet beter op. De 0-1 viel na 35 minuten en wat tekenend was voor
de wedstrijd was het een eigen doelpunt. Met deze stand werd ook de rust bereikt.
De 2e helft een ander Haaften wat duidelijk wakker was en binnen 1 minuut na een goede aktie
van Myrthe via Demi 0-2 werd gescoord. De scherpte was echter weer snel weg, want kansen
kwamen er wel maar werden net zo makkelijk verprutst. Door ook slordig te verdedigen kwam
Capelle op 1-2 door een fout in de midden achterin. Binnen 5 minuten werd het 1-3 na wederom
een goede aktie van Myrthe die Demi in de gelegenheid stelde om haar 2 e doelpunt te maken.
Wanneer Haaften scherper was geweest dan hadden de dubbele cijfers gehaald kunnen en
moeten worden.
Haaften – Kerkwijk
rust 1-3
eind 1-6
De derde wedstrijd was de 2e bekerwedstrijd tegen Kerkwijk uit Kerkwijk. Deze ploeg speelt al
jaren in de 3e klas. Wederom hadden we 12 speelsters voor deze doordeweekse wedstrijd.
De 1e helft maakte Haaften het Kerkwijk heel moeilijk alleen het verschil tussen Haaften en
Kerkwijk was de slimheid, ervaring en scherpte waarmee Kerkwijk speelde. Het was duidelijk te
merken dat deze tegenstander wel weet hoe je een tegenstander kunt intimideren zonder over
de schreef te gaan.
Voetballend was Kerkwijk beter maar ze kwamen op voorsprong doordat we in het midden
stonden te slapen en Kerkwijk 0-1 lieten maken. Binnen 10 minuten werd het alweer 1-1 na een
pass van Lisette was het Demi die scoorde. Door een slechte buitenspelval werd het al weer snel
1-2 en door niet goed te verdedigen bij een hoekschop kon Kerkwijk 1-3 laten aantekenen. Dit
werd tevens de ruststand.
De 2e helft speelde Haaften met veel passie en Kerkwijk liet zien dat het niveau van de 3 e klas
wel wat anders is dan de 5e klas. Door steeds stevig het duel in te gaan kwam Haaften niet aan
voetbal toe. Kerkwijk echter kwam er ook niet doorheen omdat de verdediging van Haaften nu
wel alert was. Na 20 minuten in de 2e helft ging Myrthe alleen op de keeper af en schoot de bal
van ca. 30 meter tegen de onderkant van de lat, helaas kwam de bal er weer uit. Tot de 80 e
minuut hield Haaften stand echter binnen 5 minuten gaf Haaften 3 doelpunten weg doordat een
aantal mensen gewoon hun taak niet meer uitvoerde waardoor de eindstand op 1-6 uitkwam.
Baardwijk – Haaften
rust 1-2
eind 2-6
De vierde wedstrijd was de 3e bekerwedstrijd tegen Baardwijk uit Waalwijk. Deze ploeg is net
gepromoveerd naar de 4e klas echter beide teams waren al uitgeschakeld voor de volgende ronde.
Dit wetende kon er een leuke wedstrijd van gemaakt worden.
De 1e helft maakte Haaften het Baardwijk het moeilijk want men begon heel scherp en binnen 2
minuten was het 0-1 door Demi na een pass van Myrthe. Echter heel snel was het weer 1-1. Eerst
schoot Baardwijk een vrije trap op de lat maar vlak daarna verdween de bal in de kruising. Hierna
had Haaften het moeilijk echter na 28 minuten kwam Haaften onverwacht op 1-2 door Demi via
een actie over links. Vlak hierna ging Myrthe alleen op het doel af maar was te onrustig om deze
kans te verzilveren zo bleef het bij 1-2.
De 2e helft was Haaften beter bij de les en nu scoorde Myrthe in de 48 e minuut de 1-3 na een
pass van Michelle. In de 55e minuut kwam Dagmar te laat uit haar doel en werd het 2-3. Myrthe
schoot in de 65e minuut op de paal maar Raijka maakte de 2-4 in de 70e minuut na een pass van
Marielle. In de 75e minuut kreeg Haaften een penalty echter Demi schoot deze niet goed in en de
keeper kon redding brengen. In de 78e minuut herstelde Demi haar fout door na een pass van
Raijka 2-5 te maken en Myrthe zette de eindstand op het bord door na wederom een pass van
Raijka 2-6 te maken. Een terechte overwinning op deze 4e klasser.
ASH – Haaften
rust 1-1
eind 2-6
De 1e competitiewedstrijd was tegen de eeuwige rivaal ASH. De spanning droop er af bij beide
teams en werd het een matige 1e helft. Tot de 40e minuut was het 0-0 want de kansen, Myrthe 3x
en Raijka 1x alleen op de keeper konden niet verzilverd worden, echter Lisette die helemaal van
haar eigen helft alles voorbij liep wist eindelijk de ban te breken, 0-1. Echter binnen 1 minuut
kwam ASH op 1-1 door een verkeerde uittrap en niet direkt druk te zetten op de bal. Dit werd
tevens de ruststand.
De 2e helft waren het Raijka en Myrthe die een plaag waren voor ASH. Binnen 15 minuten werd
het 1-4. Het was 3x Raijka die doeltreffend uithaalde na 3 akties van Myrthe. Raijka kreeg
hierna nog een mooie kans echter schoot de bal met links over in plaats van in het lege doel. Na
75 minuten kreeg Haaften een vrije trap in de zestien na een terugspeelbal. Heleen legde de bal
terug voor Lisette die hard uithaalde, 1-5. In de 80e minuut scoorde Raijka de 1-6 na een assist
van Heleen. Door onoplettendheid in de verdediging kwam ASH nog op 2-6 maar verder kwam men
niet.
Haaften - Vuren
rust 1-0
eind 3-1
De 2e competitiewedstrijd was tegen Vuren. Al na 5 minuten gaf Raijka een pass aan Myrthe die
net naast verdween. De 2e kans voor Myrthe werd wel benut na een pass van Heleen, 1-0. De rest
van de 1e helft was Vuren gevaarlijker dan Haaften, echter Dagmar wist haar doel schoon te
houden.
De 2e helft kopte Myrthe in de 75e minuut de 2-0 na een voorzet van Lisette in en Heleen in de
80e minuut besliste de wedstrijd na wederom een voorzet van Lisette, 3-0. Door een fout van
Marijke kon Vuren in de 85e tegen scoren, 3-1. Achteraf gezien mocht Haaften blij zijn met dit
resultaat, want diverse reddingen van Dagmar hadden ertoe geleid dat Haaften ook deze
wedstrijd won.
M.v.v. ‘58 – Haaften
rust 0-2
eind 1-4
De 3e competitiewedstrijd was tegen M.v.v. ‘58. Ieder jaar was dit een lastige tegenstander voor
Haaften, nu was de wedstrijd eigenlijk gespeeld na 10 minuten, in de 5 e minuut scoorde Demi 0-1
na een pass van Lisette en in de 10e minuut scoorde Demi 0-2 na een pass van Myrthe. Haaften
leek op rozen te zitten, echter men ging mee in het spel van Mvv ’58 en ging lange ballen spelen,
onrustig en onverzorgd. Wederom was het Dagmar die Haaften hielp door de bal steeds tegen te
houden en zodoende kon Haaften met een veilige 2-0 voorsprong de rust in gaan.
De 2e helft begon Haaften weer zwak en kon M.v.v. ’58 een aantal kansen krijgen echter het
geluk voor Haaften was dat de spitsen van M.v.v. ’58 niet scherp waren of dat Dagmar attent
was. In de 60e minuut werd de wedstrijd beslist een bedoelde voorzet van Michelle verdween bij
de 2e paal in het doel, 0-3. Demi scoorde 0-4 in de 65e minuut na een assist van Heleen. Door een
slordigheid van Lisette in de 75e minuut kreeg M.v.v. ’58 de bal en die werd heel mooi over de
keeper in de kruising geschoten. In de 80e minuut ging Myrthe alleen op de keeper af maar wist
de bal er niet in te krijgen. In de 85e minuut stond de paal voor Myrthe in de weg waardoor de
eindstand op 1-4 bleef steken.
Na 3 wedstrijden hebben we 9 punten, 13 doelpunten voor en 4 tegen. We moeten zorgen dat de
tegendoelpunten niet zo makkelijk weggegeven worden en wanneer we scherper zijn hadden er
toch wel meer doelpunten gescoord moeten worden. Maar ook slechte wedstrijden moet je
winnen en wat dat betreft mogen we niet klagen.
Haaften – Asperen
rust 2-1
eind 4-2
De 4e competitiewedstrijd was tegen Asperen. Asperen beschikt over een leuke voorhoede en
daar was Haaften voor gewaarschuwd. Haaften begon scherp, Rayka scoorde al na 5 minuten de
1-0 na een pass van Marielle den Braber. In de 15e minuut schoot Heleen de bal op de lat en
hierna duurde het toch fff voor Haaften het verschil in doelpunten kon omzetten. Demi had niet
helemaal haar dag en zag toch 4 mooie kansen er niet ingaan, waarvan er toch minimaal 2 hadden
moeten zitten en dan speel je makkelijker. In de 30e minuut kreeg Demi een pass van Evelien en
deze moeilijke bal wist ze wel goed te beoordelen en scoorde knap de 2-0. Door onoplettenheid
kwam Asperen onverwacht weer in de wedstrijd door 2-1 te scoren net voor de rust.
De 2e helft moest Haaften scherp blijven om Asperen niet verder in de wedstrijd te brengen.
Na een actie van Myrthe in de 60e minuut kon Demi de 3-1 aan laten tekenen en binnen 2 minuten
was het Rayka die 4-1 scoorde na een pass van Rene van Santen. De druk was weg bij Haaften en
men dacht er duidelijk te makkelijk over waardoor Asperen in de 75e minuut weer kon scoren en
zo terug kwam op 4-2. De keeper van Asperen wist Myrthe nog van haar doelpunt af te houden
door nog een goede safe en zo bleef de eindstand 4-2.
GJS da2 – Haaften
rust 1-1
eind 1-8
De 5e competitiewedstrijd was uit tegen GJS da2. Een slechte warming-up van Haaften werd
gevolgd door een evenzo slechte 1e helft waarin er maar 2 goede momenten waren. De 1-0 uit een
strafschop van GJS en de 1-1 van Myrthe na een pass van Evelien die als enige vertrouwen had in
een lange hopeloze bal en goed doorging maar de bal ook bijna in een leeg doel tegen de lat zou
schieten, maar gelukkig kwam die er net onder.
De 2e helft was men wakker bij Haaften, zeker na de harde woorden die in de kleedkamer
gezegd werden. De 2e helft kwam Rayka in het veld en kwam er meer druk voorin. Myrthe schoot
Haaften op voorsprong na een pass van Heleen in de 55e min, 1-2. Hierna ging het snel, 60e min
Rayka 1-3 assist Michelle, 62e min Demi 1-4 assist Rayka, 65e min Demi 1-5 assist Myrthe, 70e
min Rayka 1-6 assist Demi, 73e min Rayka 1-7 eigen actie en Demi maakte 1-8 assist Myrthe.
Haaften – T.E.C.
rust 2-0
eind 2-0
De 6e competitiewedstrijd was thuis tegen TEC, tot deze wedstrijd ook de ploeg die alles
gewonnen had. Vorig seizoen een zeer zwak team echter wat later bleek toch een behoorlijke
tegenstander geworden. De 1e helft was voor Haaften en men wist al snel 1-0 te scoren door een
pass van Marielle op Demi en dat na 10 minuten. Het was onwennig voorin waar normaal ons
dartele hertje Myrthe rondloopt was er nu de onmogelijke taak voor Marielle om dit te doen en
dat als je pas in augustus bent begonnen met voetbal. Dit namen we Marielle ook niet kwalijk en
dan moesten de andere maar een stapje harder werken en men deed dit ook. Mede hierdoor
kwam Haaften op een 2-0 door een afvallende bal van Lisette die in het doel verdween. Haaften
ging meer behoudend spelen zonder in gevaar te komen en zo werd het 2-0.
De 2e helft speelde Haaften de wedstrijd gedisciplineerd uit en helaas 2 mooie vrije trappen van
Lisette kwamen op de lat en gingen er net nie in. Dagmar deed deze dag ook mee, gelukkig wel en
langzamerhand kreeg TEC ook kansjes maar was er gevaar dan stond Dagmar haar mannetje en
hield de belangrijke 0 zodat er nu geen tegenstander meer was in de competitie zonder
puntverlies. Alleen Haaften heeft dat, dus zal het elke week moeilijker worden want elk team
wilt winnen van de koploper,
Haaften – Hardinxveld
rust 5-1
eind 7-1
De 7e competitiewedstrijd was thuis tegen Hardinxveld, deze ploeg speelde vorig jaar nog 4e klas
en hadden de nummer 2 in onze klas, S.V.S., toch ook 2 punten afgepakt. Haaften was
gewaarschuwd en men was zeer scherp. Al na 5 minuten was het Myrthe die 1-0 maakte na een
assist van Michelle. Deze snelle voorsprong schudde Haaften in slaap en men vergat 20 minuten
te voetballen. Hardinxveld had een hele goede rechterspits die haar 1e beste kans met een heel
mooi doelpunt bekroonde, 1-1. Vlak hierna kwam Hardinxveld zelfs op 1-2 echter een speelster
van Hardinxveld stond in 1e instantie al buitenspel en zodoende kon de rechterspits niet haar 2e
doelpunt aan laten tekenen. Haaften moest nu toch wel gewaarschuwd zijn en wat telkens
verzocht wordt door de trainer dat men moest gaan voetballen gebeurde uiteindelijk. Demi
scoorde na een pass van Myrthe 2-1 in de 35e minuut. De aftrap was voor Hardinxveld maar
Haaften veroverde heel snel de bal maar na de combinatie tussen Heleen en Demi, gaf Demi een
pass op Myrthe en die in de 37e minuut de 3-1 maakte. Na 42 minuten kwam Haaften op 4-1,
wederom een driehoek maar nu tussen Demi, Rayka en Myrthe. Myrthe gaf de assist op Demi.
Net voor de rust maakte Demi 5-1 na een pass van Rayka.
De 2e helft was de druk eraf, Hardinxveld wilde wel maar kon eigenlijk niet. Dagmar stopt eerst
nog een strafschop in de 65e minuut, waarna Myrthe 6-1 maakte na een assist van Heleen in de
70e minuut en in de 80e min Myrthe 7-1 na een schot op de paal van Demi. Dat Lisette en Heleen
allebei hun kans niet wisten de maken was jammer voor de uitslag. Maar deze vantevoren moeilijk
ingeschatte wedstrijd is achteraf een makkelijke geweest en zo heeft Haaften een mooie reeks
neergezet, alleen het aantal doelpunten voor had veel meer moeten zijn, kritisch moet je blijven