Wedstrijdverslag 18:
Nunspeet A1 – Be Quick ’28 A2 5-0
(2-0)
01-03-2014
De wedstrijd: De dag dat je wist dat ie ging komen. Eindelijk kan Nunspeet A1 weer eens opgaan voor het winnen van een
periodetitel. De laatste keer was in het seizoen 2010-2011 onder leiding van Bas Pellegrom en Joop Bouw. De opgave voor dit
Nunspeet A1 moest een haalbare zijn, tegen laagvlieger Be Quick ’28 A2. De uitwedstrijd werd overtuigend gewonnen met 3-1.
Zoals bij iedere wedstrijd moet het technisch duo keuzes maken. Vandaag moest een diep teleurgestelde Bilal plaats nemen op de
bank. Ook dat hoort bij het teamverband omgaan met teleurstellingen. Naast Bilal zaten ook Danny, Rick en Omar. De
inhaalwedstrijd werd vervroegd en om 12.00 uur gespeeld mede omdat de streekderby tegen WHC op de rol stond.
de
Bij winst pakt Nunspeet A1 de 2 periode titel en bij een gelijkspel moest een beslissingswedstrijd gespeeld worden tegen VSCO
A1 uit Oosterwolde omdat beide teams dan evenveel punten en ook een gelijk doelsaldo hadden. Aan Nunspeet de taak omdat dit
scenario te voorkomen.
In het eerste kwartier stond de thuisploeg bol van de zenuwen. Nadat alle schroom van de schouders is gevallen komt Nunspeet
A1 fortuinlijk op voorsprong. Nunspeet A1 versiert een vrije trap, links, op het randje van de zestienmeter. Amertje krult de bal in
de verre hoek, onderweg wordt de bal nog van richting veranderd maar de voorsprong is een feit. Direct vanaf de aftrap verovert
Nunspeet de bal, Jarno zette hoog op druk. Peter wordt de diepte ingestuurd, dribbelt in en knalt de bal in de korte hoek, langs de
keeper. In dat schot zat alle overtuiging om te winnen!! Het verzet van Be Quick is nog niet gebroken. Een counter door ons
centrum wordt aftrap afgevlagd, buitenspel. Nunspeet is gewaarschuwd maar het ontbreekt dit Be Quick aan kwaliteit om hun 2
grote kansen te verzilveren. Na een half uur bedient Hesli met een wereldpass ala Ruud Krol zijn maatje Amer in het vijfmeter
e
gebied maar de bal springt bij Amer van de voet. In de 42 minuut krijgt Nunspeet nog een vrije trap op het randje van de
zestienmeter. Onze eigen Messi, zenuwleider Stefan, legt de bal met veel gevoel in de korte hoek maar de sloom ogende keeper
ranselt de bal uit het doel.
In de rust benadrukt Werner het gevaar van onachtzaamheid. Bij een tegendoelpunt is Be Quick weer in de wedstrijd. Na vijf
minuten krijgt Be Quick een honderd procent kans maar Tjeerd verricht weer eens een prachtredding. De bas wordt naar voren
getrapt door red bull Jarno en valt pardoes voor de voeten van Peter de `blinde’ Valk. Hij schiet de bal netjes onder de keeper
door in het lege doel. Eindelijk kan Nunspeet ontspannen.
e
De wissel van Peter dient zich aan maar Peter laat nog even van zich horen. In de 53 minuut passeert hij, op de voor hem
kenmerkende manier, zijn tegenstander en legt de bal panklaar voor de goed meegelopen Laurens. De 4-0 is een feit. Be Quick is
rijp voor de slacht. Peter wordt gewisseld voor slangenmens Appie.
Hij wil
e
zich bewijzen en wurmt zich langs enkele spelers en ook de keeper en schiet de 5-0 binnen. In de 67 minuut komt Danny in het
veld voor Amer. Jarno geeft een lange bal op Danny, hij neemt de bal uit de lucht direct op zijn pantoffel, de bal gaat rakelings
naast, het netje bewoog wel !! Een hoogstandje. In het laatste kwartier speelt Nunspeet de wedstrijd uit. Hoewel in de slotminuut
Danny Klaassen nog scoort, na een goede 1-1 met Jarno maar de scheidsrechter laat zich bedotten door de grensrechter en keurt
de treffer af. Eindelijk fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal en kan Nunspeet een klein feestje gaan bouwen.
Later op de avond is de groep richting Zwolle getrokken om aldaar het carnaval luister bij te zetten. Alaaf en proost!! Dit is een
mooie opstap voor de komende weken maar realiseer je goed dat we nog niets hebben gewonnen.
Op 10 mei begint de nacompetitie thuis tegen de Bon Boys A1 uit Haaksbergen dan moet je er weer staan. Suc6 mannen!!
Volgende week speelt Nunspeet A1 in Harderwijk bij Zwart Wit ’63 A1.