Het is Hierden niet gelukt om het toernooi op de Veluwade te beëindigen met een
overwinning. Sterker, de Hierdenaren maakten pas in de 90e minuut door Brian
Klaassen de 1-2 achterstand ongedaan. Door het eindresultaat van 2-2 eindigde
Hierden als laatste op het eigen toernooi, Zwart-Wit’63 werd zesde.
door Marco Jansen
Uit de eerste echt goede aanval van Hierden scoorde Terence ten Brink na 18 minuten
de openingsgoal. De bal kwam terecht bij Ali Akachar, die vanaf de rechterkant richting
de zestien dribbelde en voorgaf op Ten Brink. ,,Hij rondde de uitgespeelde aanval heel
mooi af’’, vond trainer Peter Epe, die stelde dat Hierden daarna had moeten
doordrukken.
,,Wij trokken de wedstrijd naar ons toe en werden duidelijk sterker. We hadden nog een
of twee doelpunten moeten maken. Ali Akachar had af moeten geven op Ali el Haddadi
maar ging alleen door, waardoor de kans teloor ging. In die fase werd Ewout Mulder ook
nog in de zestien onderuit gehaald. We overliepen ze helemaal.’’
Een kwartier voor rust was het overwicht van Hierden weer verdwenen. ,,We werden
heel slordig in de passing. We dachten dat we het wel zouden winnen, maar gaven het
initiatief weer uit handen.’’
Zwart Wit’63 kwam na een half uur steeds beter in de wedstrijd. Martijn Smits tekende
voor de gelijkmaker na een dieptebal over de rechterkant. De jonge aanvaller schoof de
bal na een goede individuele actie binnen. Een minuut voor rust stak Bennie Schuurman
het middenveld over en in de aanval werd hij na een combinatie ten val gebracht. De
penalty werd door Bart Mous binnengeschoten.
Joël Titaley, de nieuwe trainer van Zwart-Wit’63 vond dat zijn ploeg de eerste helft
trachtte te voetballen. ,,Maar een persoonlijke fout van ons in de opbouw straften zij
direct af. We zijn daarna blijven voetballen en gingen verdiend met een 2-1 voorsprong
de rust in.’’
De tweede helft gaf een ander beeld. Hierden wisselde zeven spelers maar het spel
verbeterde. ,,We gaven niets meer weg en kregen met de tweede garnituur vijf
opgelegde kansen. Dat was verrassend en laat zien dat we in de breedte vooruitgang
boeken’’, constateerde Epe. Met name Kamal Arzini liet zich gelden en schoot op de lat.
,,Hij was heel gedreven en liet zien dat hij in het eerste elftal wil staan. Dat is mooi.’’
Desondanks moest Hierden lang wachten op de gelijkmaker. ,,Zwart-Wit’63 vertraagde
erg het spel doordat veel spelers gingen liggen en er waren een aantal zeer dubieuze
buitenspelgevallen. Gelukkig werden we in de 90e minuut toch nog beloond’’, zag Epe.
William Huenestein nam een vrije trap die verkeerd verwerkt werd door Zwart-Wit’63doelman Patrick Verhulst. Brian Klaassen was als de kippen bij de geloste bal en schoot
de gelijkmaker binnen. ,,We spelen bij vlagen mooi voetbal, maar hebben nog niet de
killersmentaliteit om door te drukken’’, concludeerde Epe.
Titaley vond dat zijn ploeg na rust te weinig gebracht had. ,,Hierden kwam steeds meer
en wij konden daar te weinig tegenover zetten. Bij ons moesten Gerro Engelgeer met een
lichte kuitblessure en Sigi Carrera, die net terug is van een blessure, naar de kant. Het
voetballend vermogen viel daardoor wat weg en dat zag je gelijk terug. We konden
alleen tegenhouden. Na tien minuten in de tweede helft hadden we ook geen snelle
uitvallen via de flanken meer.’’ Verhulst incasseerde de logische tegengoal. ,,De manier
waarop was wel lullig, want hij keepte verder goed. Maar een bal uit een vrije trap die hij
kon oppakken, pakte hij niet.’’
Positieve punten zag de coach ook. Hij was tevreden over de inzet. ,,We hebben wel
gestreden met elkaar en dat is ook een kwaliteit die we kunnen gebruiken. Ik ben heel
tevreden als we dat ook kunnen koppelen aan mooi voetbal. We hebben nu gespeeld
tegen een hoofdklasser en een top-tweedeklasser. Voor ons was dit een goed toernooi.’’
Hierden – Zwart-Wit’63 2-2 (1-2). 18. Terence ten Brink 1-0, 40. Martijn Smits 1-1, 45.
Bart Mous 1-2 (strafschop), 90. Brian Klaassen 2-2.