Wedstrijd sport
Was vrij.
Breedte sport
VALTO 7 was de enige senioren ploeg die op 3 januari het nieuwe seizoen mocht aftrappen met een
uitwedstrijd. Het zevende vertrok naar Pijnacker om daar een ouderwetse oliebollen wedstrijd te spelen en
dat ook nog tegen de nummer 2 in de poule. Ondanks de 2 dagen rust na Oud & Nieuw kwam Avanti
strakker uit de startblokken en vielen ze aan de kant van Pijnacker makkelijker door het mandje. Einduitslag
11-6 in het voordeel van Avanti.
A Jeugd
Waar de A1 & A2 deze week nog vrij waren mocht de A3 wel het seizoen op 3 januari weer beginnen.
Weidevogels was de tegenstander deze zaterdag, de koploper in de poule en een pittige wedstrijd om het
seizoen dus mee te beginnen. Helaas kon de A3 de sterke lijn van de afgelopen weken niet doortrekken
naar deze wedstrijd, er werd met 12-4 verloren van Weidevogels.
Alle E-jeugd was afgelopen zaterdag vrij.
VALTO F2 speelde uit bij ALO F1. Ook in het nieuwe jaar wist onze F2 nog wat scoren is en daardoor
wonnen ze vrij eenvoudig met 6-13. VALTO F3 speelde uit bij Weidevogels F2. Bij onze F3 zaten de
oliebollen nog een beetje in de weg terwijl Weidevogels in de vakantie gewoon doorgetraind had. Dat was te
zien in de wedstrijd en de uitslag. Helaas verloor onze F3 met 15-10.
De beste wensen!
Voor iedereen die ik nog niet persoonlijk de hand heb kunnen schudden, via deze weg dan alsnog de beste
wensen voor het nieuwe jaar. Hier vallen ook de sportieve wensen onder, die zonder blessureleed, maar met
noeste trainingsarbeid, mooie overwinningen en prachtige kampioenschappen. Tijdens de
nieuwjaarsreceptie hebben we 2014 in vogelvlucht voorbij laten komen en wat je ziet is een vereniging vol
bruisende activiteit, enthousiaste leden en mooie prestaties. Laten we dat als uitgangspunt nemen voor het
nieuwe jaar, 2015!
Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens. Dit is altijd een gevaarlijke. Ik zal jullie niet lastigvallen met
mijn privé en zakelijke voornemens, maar ik zal wel mijn sportieve voornemens met jullie delen. Sportief in
deze is deels letterlijk. Ik ga weer meer bewegen (ik hoor jullie denken). Door mijn blessure heb ik dat een
tijd niet kunnen doen. Het doel is weer gaan korfballen, maar laten we zeggen dat ik in 2015 in ieder geval
weer een aardig rondje kan hardlopen. Een beetje gezonder eten kan daar ook wel bij.
Ik ga ook 'stage lopen'. Maar daarover later meer. Verder, als ik vooruit kijk, gaan we het initiële FOCUS
project afronden. Hierbij horen het opzetten en laten draaien van de laatste commissies uit ons plan. In de
voorjaarsvergadering brengen we jullie daarvan graag op de hoogte. Ik zeg daarbij meteen dat dit niet het
eindstation is. We zullen onze club verder gaan helpen de ambities te realiseren. Dat doen we natuurlijk niet
alleen als bestuur, maar met alle vrijwilligers die zich ook afgelopen jaar weer voor 100% of meer hebben
ingezet! Het voornemen voor 2015 is dan ook weer een stap verder te zetten, zodat we volgend jaar kunnen
terugkijken op een jaar vol groei en bloei.
Een nieuw jaar is begonnen. Een jaar waar Huib en Miep van Dorp als 50-jarig echtpaar in gaan. Ze vierden
dit vlak voor de jaarwisseling en nogmaals van harte met deze mijlpaal. Een jaar waarin Koen echt tot bloei
gaat komen. De kersverse zoon van Bart-Jan en Leonie Schoone, ook jullie nogmaals van harte
gefeliciteerd. En op de eerste dag van het nieuwe jaar mocht Petra Dijkstra zich de eerste BIJ-BLIJVER van
VALTO noemen door de 'blijf-je-bij' of 'haak-je-af' quiz te winnen op de nieuwjaarsreceptie. Ook jij proficiat!
Voor jullie en alle anderen, zet hem op in 2015!
Vertrouwen op talent en ruimte geven aan groei brengt het beste
in mensen boven. Zo creëren we een klimaat van respect en betrokkenheid waarin groei en ontwikkeling hand in hand gaan.
Maassluis e.o. voor complete binnenverbouwingen
en verkoop van keukens, badkamers, tegels en schuifwandkasten.
Vertrekken om 18:15
Dames : Lisanne O, Lotte, Manon, Mariska G, Mirjam, Nikki, Sharon, Naomi, Lisanne B
Heren: Arie, Bart M, Martin B, Michiel B, Peter
Voor het zaalseizoen zijn er alweer een hoop afmeldingen binnen, de teamplanningen zijn daardoor ook
gemaakt en dit helpt de vereniging, dank hiervoor!
Mocht het nu in het seizoen gebeuren dat je een blessure op loopt of er iets anders gebeurd wat invloed
heeft op de wedstrijden, meld dit dan direct via onderstaand mail adres.
Ik wil jullie via deze weg bedanken voor jullie inzet het eerste gedeelte van de zaalperiode en laten we
hopen dat de mooie resultaten de rest van de zaalperiode doorgezet kunnen worden!
aan de Hoofdstraat 175. Het gemak van alles onder één dak,
van gordijnen tot wandbekleding, van raamdecoratie tot vloerbedekking. En u heeft er het voordeel van een persoonlijke
(in.de.vreeloo,.hal.1).
Hallo allemaal! Begin het jaar goed en kom naar onze leuke kangoeroeinstuif! We doen
deze ochtend allemaal leuke spelletjes voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Zorg dat je er om
10.00u bent want dan begint deze leuke ochtend. Tussendoor krijgen de kinderen nog
wat te drinken en wat lekkers! Wij zouden het heel gezellig vinden als je ook komt!
Als je deze ochtend niet kunt komen en je wilt toch een keer komen kijken bij de korfbal,
dan ben je van harte welkom om op een andere zaterdagochtend van 10.00 – 11.00 uur
een keertje (geheel vrijblijvend) mee te doen met de kangoeroetraining.
Tot de 10e!
Bij vragen kan je contact openemen met Aileen Willemse 06-44582813
Wedstrijdverslagen
Avanti 9 – VALTO 7
Als enige seniorenteam mocht VALTO afgelopen zaterdag 'de wei' in. Met een compleet team begonnen we
aan de voorbespreking van de wedstrijd. Helaas maakte Sanne op dat moment een ongelukkige val op de
tribune en kon Fiona met Sanne naar het ziekenhuis om een lelijke beenwond te laten hechten. Beterschap
Sanne en Theo bedankt dat je wilde rijden! Toen het ziekenvervoer vertrokken was, was er opeens nog
maar 5 minuten over voor de warming up. Gelukkig heeft V7 niet heel veel tijd nodig om warm te draaien en
begonnen we fris aan de wedstrijd. Tegen een behoorlijk jeugdig Avanti mochten we flink aan de bak. Avanti
speelde een eenvoudig maar doeltreffende spelletje. Goede afvang neerzetten en schieten. Beide lukten en
daardoor kwam Avanti vrij makkelijk tot scoren. Bij VALTO draaide het op zich ook prima en waren er ook
kansen zat maar helaas lukt het niet om deze kansen af te maken. De einduitslag was hierdoor 11-6 in het
voordeel van Avanti. Er had voor VALTO waarschijnlijk meer in gezeten. Aanstaande dinsdag allemaal de
goede voornemens waarmaken en lekker gaan trainen. Misschien gaan er zaterdag dan meer ballen door de
mand. Toen de wedstrijd was afgelopen was Sanne 8 hechtingen rijker en kon Fiona ook weer terug naar
huis. In korfbaltenue en zonder wedstrijd te hebben gespeeld.
6
Weidevogels A3 - VALTO A3
De beste wensen allemaal!! ☺
Wij moesten de eerste zaterdag van 2015 gewoon al weer een wedstrijd spelen tegen Weidevogels. Weidevogels staat
nu eerste in onze poule en wij staan tweede dus deze wedstrijd moesten we winnen om nog kampioen te kunnen
worden. Het beloofde daarom een spannende wedstrijd te worden! Onze aanvoerder Rosalie zit nog steeds in het gips
omdat zij haar pols heeft gebroken en Esmee is nog aan het herstellen van een gebroken vinger dus deze meiden
moesten we deze week jammer genoeg nog steeds missen. We hadden door oud en nieuw de hele week niet getraind
maar desalniettemin waren we gebrand om te winnen! Aan het begin van de wedstrijd begonnen we niet zo goed. We
kwamen daarom ook al snel op een 2-0 achterstand, maar we herstelden ons snel en scoorden de 2-1. Maar vlak daarna
kwam de 3-1. Net toen de tegenstanders dachten dat ze deze wedstrijd alvast achter hun naam konden schrijven
scoorden we de 3-2 en de 3-3. We maakten het dus nog even spannend. We hadden heel veel kansen maar ze wilde er
maar niet in. De tegenstanders hadden hier geen last van en gooiden ze er achter elkaar in. De eindstand was 12-4.
Jammer dat we deze wedstrijd hebben verloren maar we gaan er volgende week gewoon weer tegenaan! Dan staat
Fortuna A3 op het programma. Dat beloofd daarom ook een lastige pot te worden!
Groetjes, de A3
Ondo C5 – VALTO C3
Zaterdag 3 januari 2015.
Nadat we iedereen de beste wensen hadden gewenst konden we beginnen met de wedstrijd.
e
1 helft
De eerste 10 minuten van de wedstrijd gingen erg goed, na 5 minuten konden we al wisselen door 2 snelle mooie
afstandschoten van jimmy. Toen we gingen wisselen kregen wij wel veel kansen maar de bal ging er maar niet in tot wel
na 10 min. scoorde Floris de 3-0 het laatste kwartier van de wedstrijd werd er niet gescoord.
e
2 helft
Al snel na de rust kwam de 4-0 van Floris. We konden toen ook weer wisselen. Ondo had de hele wedstrijd maar
nauwelijks de bal. Na ongeveer 10 minuten konden we weer wisselen. Door de 5-0 van Caitlyn en de 6-0 van Jimmy. De
tegenstander had nog steeds maar nauwelijks de bal, de bal die wou er ook niet zo snel in. Bij Ondo ook niet. We
hadden erg veel kansen, en toen eindelijk kwam een actie van Floris die toen gelijk een doorloop kon maken op aangeef
van Vera, die ging erin. Daarna ging een korte kans van Floris er weer in. het stond al 8-0. Mate en Jimmy waren later
ook weer trefzeker met de 9-0 en de 10-0. Uiteindelijk maakte Floris ook nog de 11-0. Eindstand: 0-11 maar het hadden
er wel veel meer kunnen zijn.
Een goed begin van 2015
Groetjes Floris Prins C3
Avanti D3 – VALTO D3
Zaterdag 3 Januari was de eerste wedstrijd van 2015. Even lekker de oliebollen eruit lopen!
VALTO ging goed van start al snel stond VALTO voor. Dit kon VALTO de gehele eerst helft volhouden en met 4-1
konden we de rust in. In de rust genoten de ouders nog even van een uitzonderlijk lekker bakkie koffie!
Bij terugkomst was VALTO al weer lekker op dreef en stond het 5-2. Daarna werd het 5-3 en begon het ook nog
spannend te worden, zouden we de voorsprong kunnen behouden... Met een 6-3 vlak voor het einde zat een
overwinning er definitief in. Iedereen toonde deze wedstrijd weer volle inzet, geweldig!
Met 6-3 dus een mooie eerst wedstrijd voor VALTO D3.
Groeten Marcel
ONDO D5 – VALTO D5
VALTO speelde vandaag uit in Hoek van Holland. Je kan meteen merken dat we steeds beter beginnen te worden. De
eerste helft was dan ook erg spannend en gingen we dus ook de rust in met 2-1.
Ibraheem scoorde ons eerste doelpunt van het jaar !!!
De tweede helft gingen we er fris tegen aan. Maar helaas scoorde Ondo al snel twee punten.
dit konden we helaas niet meer inhalen.
Nog wel scoorde Jasper 2 mooie doelpunten.
Uiteindelijk werd de eindstand 7-3 voor Ondo.
Volgende week lekker vrij en dan op naar de eerste punten.
Allemaal uiteraard de besten wensen !!!!