vrijdag 14 februari 2014
FC Den Bosch - Sparta
20.00 uur
FC Den Bosch A<19 – AFC Ajax A<19 2-0
Een prima team prestatie leverde FC Den Bosch A<19 tegen AFC Ajax 2-0 winst waarbij
moet worden aangetekend dat FC Den Bosch na 30 minuten met 10 man kwam te staan na
een roede kaart voor Dean van der Sluys.
Gelukkig had FC Den Bosch toen al, door goed voetbal een 2-0 voorsprong genomen.
Eerst was het Zain Moghal, die door het midden goed doorkwam en de zwakke doelman van
Ajax voor de eerste maal de gang naar net het liet maken 1-0.
Niet veel later was het Dwayne Green die iedereen zijn hielen liet zien aan de zijkant en de
2-0 liet aantekenen wat ook de ruststand was.
In de 2e helft kwam Ajax, dat 3 man had gewisseld in de rust, niet door de sterke verdediging
van FC Den Bosch heen.
Doelman Daan Bollen was in zijn element doordat Ajax door het sterke verdedigen van FC
Den Bosch verplicht werden alle ballen hoog voor het doel te gooien.
FC Den Bosch kreeg nog wat kleine kansjes maar gescoord werd er niet meer.
Een goede generale voor de wedstrijd van 15 februari 2014 bij NEC/FC Oss.
Daan Bollen, Melvin van Gestel, Lex van Dijk, Felomina Shuremy Emmanuel, Dwayne
Green, Rick van Vught, Daan Schreuders, Coen Brouwers, Jort van de Sande, Dean van de
Sluys, Zain Moghal. Wissels Mark Westerlaken, Dylan Mertens, Thomas van Vark,
Jeroen Sterrenburg.
FC Den Bosch D<13 –Fortuna Sittard D<13 3-0
In een leuke wedstrijd wist FC Den Bosch de punten thuis te houden tegen een niet
tegenvallend Fortuna Sittard.
Fortuna Sittard probeerde het wel maar kwamen toch tekort tegen het gedegen spelend
FC Den Bosch.
Met mooie aanvallen en even zo mooie doelpunten werd Fortuna Sittard met een 3-0 nederlaag
terug naar huis gestuurd.
FC Den Bosch D<12 - MVV Maastricht D<12
1-1
Afgelopen woensdag mocht de D<12 de degens kruisen met SV Kampong, met een aantal
schitterende doelpunten werd deze tegenstander vrij eenvoudig opzij gezet (3-1) en kon de focus
gelegd worden op de wedstrijd van zaterdag tegen koploper MVV Maastricht.
Door de verrassende uitslagen van vorige week (verlies van MVV en VVV) zou FC Den Bosch zich bij
een winstpartij nestelen in de bovenste regionen van de ranglijst. Gezien het feit dat FC Den Bosch
ook nog één wedstrijd minder gespeeld had dan de directe concurrentie was er zelfs de mogelijkheid
om de koppositie over te nemen bij een gelijk aantal gespeelde wedstrijden, winst vandaag was dan
wel evident, zoals de Vlamingen zo mooi zeggen.
FC Den Bosch moest de klus vandaag zien te klaren zonder de - van een operatie herstellende Fabio en de door ziekte gevelde Ringo. Op een door de zware regen geteisterd veld ontstond een
boeiend en spannend duel. De harde wind en het zompige veld maakten het erg lastig om goed te
combineren en ook MVV had hier veel moeite mee.
In de eerste helft golfde het spel op en neer. FC Den Bosch kreeg welgeteld één mogelijkheid, maar
de vrije trap van Rick ging ver over. MVV slaagde er door goed verdedigend werk van Siem, Mick,
Koen en Sheddy ook niet in om kansen te creëren en zij probeerden het constant met schoten uit de
tweede lijn, echter deze waren telkens een prooi voor de degelijk keepende Evan.
Ook in de tweede helft duurde het lang voor één van de partijen kansen kreeg. MVV voerde de druk
steeds verder op en FC Den Bosch kwam helemaal niet meer aan voetballen toe, door goede
pressing van MVV. Het lukte op een gegeven moment, mede door de onzorgvuldige passing aan
Bossche kant, zelfs niet eens meer om over de middenlijn te geraken. Met een opportunistische
speelstijl werd geprobeerd om onder de druk uit te komen. Na een terugspeelbal op Wouter, die de
bal niet goed verwerkte, kreeg één van de beste spelers van MVV een opgelegde kans, maar tot
ieders opluchting schoot hij de bal naast. De aansluitende achterbal werd door Wouter ingespeeld op
Sheddy, maar zijn lange bal mislukte volledig en na een steekpass kwam de bal weer voor de voeten
van de bebrilde aanvaller van MVV. Dit keer, na een schitterende balaanname, faalde hij niet en
schoof hij de bal in de laatste minuut van de tweede helft simpel in de hoek, 0-1.
FC Den Bosch ging in het laatste bedrijf van de wedstrijd va banque spelen. Dit resulteerde in het
begin in een handvol kansen voor MVV, maar met het nodige geluk en een aantal goede reddingen
van Wouter bleef de stand ongewijzigd. Langzaam maar zeker nam FC Den Bosch het initiatief
enigszins over en drong het MVV verder terug, met zeer veel en soms ook harde overtredingen
probeerde MVV het tij weer te doen keren. Na een aantal vrije trappen die niets opleverden zette de
weer ingevallen Ben zich achter de bal. Zijn te lage voorzet kwam toch op het hoofd van Rhino terecht
en met een boogbal ging zijn kopstoot richting het doel. De MVV-doelman verkeek zich vervolgens
helemaal op deze kopbal, hij dacht dat de bal naast zou gaan en greep dus niet in, maar de bal ging
net naast de paal het doel in, 1-1.
Het bleef spannend tot het eind en MVV kreeg net voor tijd nog een hele grote kans, maar door een
hele mooie redding van Wouter hield FC Den Bosch een zwaar bevochten punt over aan dit duel.
FC Den Bosch C<14 – AFC Ajax C<14 0-8
Donderdag speelde FC Den Bosch C<14 de3 competitiewedstrijd tegen de leeftijd genoten van AFC
Ajax uit Amsterdam.
Helaas een eenzijdige wedstrijd waarin Ajax duidelijk te sterk was voor een zich goed verwerend
FC Den Bosch, dat als ze de kleine kansjes welke ze hebben gehad benut waren was de uitslag
misschien wat dragelijker geweest.
Na een 0-4 ruststand werd het uiteindelijk 0-8, waarbij vermeld moet worden dat de Ajax spelers