20.00 uur
Helmond Sport - FC Den Bosch
Beste spelers en ouder(s)/verzorger(s),
Graag willen wij jullie uitnodigen voor de collectieve aanmelding op woensdag 23 april 2014
om 16.00 uur op het Rodenborch-College. De aanmelding zal plaatsvinden in de aula (401)
van gebouw B.
Via onderstaande link kunt u de procedure lezen en het aanmeldingsformulier downloaden:
Wij ontvangen graag vóór woensdag 16 april alle gegevens via [email protected],
zodat wij in de gelegenheid zijn alle gegevens op te vragen bij de huidige school.
Wedstrijd kent alleen maar verliezers!
Vandaag kwam Roda JC op bezoek in Den Bosch. Voor beide ploegen telde maar één ding,
namelijk winnen om zo in het spoor van koploper Helmond Sport te blijven. Het werd een
duel met matig spel van beide zijden en dubieuze beslissingen van de scheidsrechter.
Omstreeks 12.15 uur trapte Roda JC onder leiding van scheidsrechter A. Bouras af voor het
begin van de wedstrijd in Brainwashstadion de Vliert. FCDB startte gretig, maar dat was
slechts van korte duur. Roda JC name het initiatief over en FCDB kon daar bitter weinig
tegenover stellen. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor FCDB. Na een goede
balaanname stuurde Rick Sami de diepte in, de Roda-doelman stond te ver voor het doel en
Sami probeerde van ver om de bal over hem heen te schieten, maar helaas mistte het schot
de goede richting. Net voor het eerste rustsignaal kreeg Roda JC twee goede
mogelijkheden. De eerste kans voor de linksbuiten strandde in het zijnet, doordat Wouter
hem goed naar de buitenkant dreef, de tweede kans na geklungel achterin werd door Wouter
goed gepakt in de korte hoek. Met 0-0 gingen de ploegen rusten, so far so good.
Aan het begin van de tweede helft ontstond er een duel tussen Youp en de linksbuiten van
Roda JC, in een fair duel kwamen beide spelers ten val en scheidsrechter Bouras vond het
nodig om voor deze struikelpartij geheel onterecht een strafschop aan Roda JC toe te
kennen. De bal werd zuiver ingeschoten en Wouter was kansloos, 0-1 in de 23eminuut.
Amper een minuut later had FCDB de gelijkmaker moeten scoren, Pim zette goed druk op de
doelman en blokte zijn schot half, de bal kwam net buiten ‘de zestien’ terecht bij Rhino. Na
een hoge stuit had Rhino de bal voor het inschieten, het doel was namelijk leeg, maar hij
schoot de bal snoeihard op de kruising. Na diverse wissels bij FCDB slaagde Roda JC er
nog slechts één keer in om in de buurt van het Bossche doel te komen. Na een goede actie
van de linksbuiten gaf hij de bal voor, bij de tweede paal werd de bal binnen geschoten en
leek Roda JC weer op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd (of dit voor
buitenspel was of omdat de bal de achterlijn had gepasseerd was me onduidelijk). Dit was
aanvallend gezien de laatste keer dat Roda JC in de buurt van het doel van Evan kwam. Net
voor het einde van de tweede helft kreeg FCDB een vrije trap op de rand van het
strafschopgebied vanwege hands van de doelman bij een uittrap. Rick schoot de bal goed
strak in, maar de keeper redde, en zo bleef de stand 0-1.
In het laatste bedrijf begon FCDB eindelijk te voetballen en het zette Roda JC vast op eigen
helft. In de 45e minuut werd Ben hard onderuit geschopt in het strafschopgebied, en dit keer
ging de bal wel terecht op de stip. Rick schoot de bal hard en strak tegen de touwen, 1-1.
Een ontketend FCDB ging vervolgens op zoek naar een tweede doelpunt en het kreeg daar
ook een aantal mogelijkheden voor, maar enig geluk of de zuiverheid ontbrak daarbij. De
scheidsrechter trad tot grote onvrede van de Limburgers steeds vaker op de voorgrond en
gaf diverse (soms dubieuze) vrije trappen aan FCDB (het leek wel of hij zijn eerdere fout
wilde herstellen). De sfeer werd er daardoor binnen en buiten de lijnen niet beter op. Net
voor het einde van de wedstrijd leek Rick op weg naar de winnende goal toen hij net buiten
het strafschopgebied hard onderuit werd gehaald. De laatste man van Roda werd vervolgens
voor 5 minuten weggestuurd, maar het lukte FCDB ondanks de man-meer-situatie niet om
de drie punten in eigen huis te houden.
Door deze puntendeling zijn beide teams uitgeschakeld in de race om het kampioenschap
en rest enkel de vijfde en laatste wedstrijd van de play-offs. Voor de tegenstander (VVV
Venlo) van FCDB staat daarbij de titel nog wel op het spel, maar ik ga er van uit dat onze
jongens hun huid zo duur mogelijk zullen verkopen.
FC Den Bosch D<13 – Willem II/RKC D<13 0-0
In een leuke wedstrijd wist d D<13 van FC Den Bosch het hoger geklasseerde
en technisch beter Willem II/RKC op 0-0 te houden, waarbij vermeld dient te worden
dat de beste kansen voor FC Den Bosch D<13 waren.
Helaas FC Den Bosch C<14 verloor in Den Haag van ADO Den Haag met 4-1
FC Den Bosch A<19 – RJO/FE Excelsior A<19 4-1
In een prima gespeelde wedstrijd wisten de jongens van Roger Schouwenaar een verdiende
overwinning te behalen op Excelsior, een belangrijke wedstrijd ivm het behalen van de
nacompetitie.
Vanaf het begin liet FC Den Bosch er geen gras over groeien en bepaalde het spel en kwam
verdiend op voorsprongen door Dylan Mertens 1-0.
Excelsior probeerde het wel maar de kansen die ze kregen kwamen hoofdzakelijk door het
zwakke verdedigen van FC Den Bosch, maar met een uitstekend keepende Daan Bollen er
achter, die regelmatig de moeilijke situaties welke ontstonden goed oploste.
FC Den Bosch bleef toch de aanval zoeken en het was Zain Moghal die de 2-0 op het
scorebord liet aantekenen na een mooie aanval. Wat tevens de ruststand was.
De tweede helft eenzelfde spelbeeld een aanvallend FC Den Bosch en Excelsior die geen
van de kansjes welke kregen benutte op een na, maar het was eerst Dylan Mertens
die de 3-0 scoorde.
Toch Carlo de Reuver van Excelsior bracht wat hoop in de Rotterdamse harten door de 3-1
te scoren, maar direct na de aftrap was het Jort van de Sande die de 4-1 liet aantekenen.
De wedstrijd was bijna gespeeld, Excelsior kreeg nog een strafschop maar weer was het
Daan Bollen die FC Den Bosch redde door deze te stoppen.
Jammer dat Carlo de Reuver van Excelsior na een onschuldige botsing met een gebroken
neus en hersenschudding van het veld moest worden gedragen..