Wedstrijdcoördinator jeugd: Erik Slokkers
Gloria-UC 1 - Chaam 1
2–1
Gloria-UC 2 - Dongen 4
7–1
Na de 6-1 oorwassing van vorige week tegen VOAB hadden we vandaag iets recht te zetten
tegen Dongen 4. Het was vandaag tevens het debuut van Wouter de Jong, die na een
langdurige knieblessure weer zijn rentree mocht maken op het veld. Over de blamage van
vorige zondag hebben we met het team uitgebreid gesproken en er een dikke streep onder
gezet. Voor ons was het weer een prima leermoment.
We begonnen dan ook zeer gretig aan deze wedstrijd en binnen 25 minuten stond het 3-0.
Drie doelpunten van Wouter na prima veldspel en goede combinaties. Met de knie zat het dus
wel goed. Toch geen risico nemen verder en Wouter vroeg om een wissel. Voor hem kwam
Job Laurijssen in de plaats . prima debuut Wouter !!!
Afgelopen donderdag nog maar eens getraind op vrije trappen en penalty’s. Dit bleek zijn
vruchten nog voor de rust af te werpen. De ingestudeerde variant werd dan ook prima
uitgevoerd en uiteindelijk door Max simpel binnen getikt. Met een 4-0 voorsprong gingen w e
de rust in.
Rens, dit seizoen assistent trainer, nam het woord in de rust en stipte nog een aantal tactische
kwesties aan. Tevens gaf hij het team nog een boodschap mee om zo weer scherp te
beginnen aan de tweede helft.
Na 10 minuten in de tweede helft wisselde Daniel voor de licht geblesseerde Cas en de
doelstelling was om binnen 10 minuten de 5-0 op het scorebord te krijgen om zo Dongen
volledig te kraken. Het duurde echter geen 10 maar 15 minuten waarbij Koen met een
prachtig bekeken schuiver in de verste hoek zijn doelpunt liet aantekenen.
Even later kregen we een penalty tegen na een overtreding in de 16 meter. Tom heeft zich
afgelopen donderdag prima kunnen voorbereiden op penalty’s en stopte de ingeschoten
strafschop op fabuleuze wijze. De bal sprong echter terug in het veld en een (wel) attente
speler van Dongen was er als de kippen bij om de bal alsnog tegen ons net te schieten. Een
tegenvaller omdat onze doelstelling vooral ook was geen doelpunten tegen te krijgen. Hoe dan
ook, de 6-1 nederlaag van vorige week moest worden weg gepoetst. Benji kwam in het veld
voor de moe gestreden Max en stoorde vooral de opbouw van de tegenstander. Koen kwam
een paar keer prima door over de flanken en leverde een panklare kans af in de voeten van
Max die daar wel raad mee wist en de 6-1 op het scorebord bracht. Het storen van Benji leidde
uiteindelijk ook nog tot een tot een vrije trap die door Bart slim en snel werd genomen en door
Luc bekwaam werd afgerond. Eindstand 7-1.
Conclusie; de schande van Goirle was uitgewist !! Man van de wedstrijd: Koen van de Broek.
Gijs, bedankt voor de belangstelling. Het heeft waarschijnlijk wel een beetje meegeholpen.
0–3
Vooraf aan de wedstrijd hadden we al ingeschat dat het een partij ging worden tegen een
tegenstander die aan ons gewaagd zou zijn. Toch begon de wedstrijd in ons voordeel, we
speelden lekker combinatievoetbal en er ontstonden kansen, zelfs veel kansen. Het leek net of
de keeper een bepaalde kracht had dat de bal altijd midden op hem moest worden geschoten.
We kregen ondanks het hele goede spel de bal niet in de goal. En wat gebeurt er dan 10
minuten voor rust. Weer een lange bal vanaf de middellijn, volgens mij bedoeld als voorzet,
die in de goal zeilt. Dat is dan nummer 2 in 5 wedstrijden. Ik heb het tot nu toe nog niet
meegemaakt dat er zo gescoord wordt, alleen op tv. Wij hebben op training geoefend om dit
na te doen en dan gaan er van de honderd trappen maar 5 op goal en die zijn dan nog
makkelijk te pakken door de keeper. Pech dus, maar ondanks dat gingen we goed door en
creëerde voor rust nog kansen op de gelijkmaker. Maar het geluk zat niet aan onze kant.
Na rust gooide de tegenstander de wedstrijd op slot door met veel man achter de bal te
voetballen. De ruimtes in hun verdediging en middenveld werden heel klein en het werd heel
moeilijk om kansen te creëren. Dus we moesten al tien minuten na rust beslissen om achterin
één op één te gaan spelen om zodoende meer man in de aanval te zetten. Dit heeft natuurlijk
wel tot gevolg dat de achterdeur open komt te staan. Maar ja, wie niet waagt wie niet wint.
Ondanks al die aanvalsdrift konden we toch geen vuist maken, veelal door persoonlijke fouten
leden we balverlies en kon de tegenstander counteren. Dit maakte de eindstand tot 0-3. De
tegenstander vierde het als een kampioenswedstrijd, misschien hebben ze daar gelijk in maar
dat kunnen we pas na het seizoen zeggen. Onze ambitie om kampioen te worden is zeker niet
weg maar dan moeten we volgende week tegen Barca wel winnen. Het zal zeker geen
makkelijke partij worden maar kans maken we zeker. Vooral ook omdat we tegen PCP gewoon
de betere ploeg waren. Blijft nog over de amusementswaarde. Er zat veel verschil in 1ste en
2de helft vooral ook door het incident op de tribune waarbij de ouders van de tegenstander
zich zeer provocerend en agressief gedroegen. Amusementswaarde 8.