RSC 1 haalt per bus 3 punten op uit in Dedemsvaart.

Opstelling:
Doel:
Danny Groote Punt
Verdediging: Mats Meenderink (40e Frank Stege), Niek Wesselink, Peter Hobbelink, Rob
Hertsenberg.
Midden:
Pepijn oude Alink (65e Jorik Siemerink), Thom Siemerink (55e Kevin
Westerhof), Lars Helthuis
Voor:
Stef Mulders, Rense Hartman, Danny oude Lashof
Voor de verste uitwedstrijd dit seizoen (uit naar Dedemsvaart) werd een luxe touringcar van
Brookhuis ingezet. Dit werd mogelijk gemaakt door Fabri Sport uit Oldenzaal. Naast de
selectie en begeleiders reisden zo’n 30 supporters mee naar het noorden van Overijssel, de
geboorteplaats van o.a. Mien Ruys, Reinier Paping en Youssouf Hersi.
Voor SV Dedemsvaart is dit het 4e achtereenvolgende seizoen in de 3e klasse. RSC
debuteert dit seizoen in de 3e klasse. Beide ploegen waren nog niet eerder bij elkaar
ingedeeld in een competitie.
SV Dedemsvaart deelt sportpark de Boekweit met SCD. Sinds het seizoen 2011-2012 zijn de
jeugdafdelingen samen gegaan onder de naam JVC-Dedemsvaart (Jeugd Voetbal Combinatie
Dedemsvaart). Beide clubs beschikken over een prachtig sportcomplex, inclusief een fraai
clubgebouw en tribune.
RSC kwam goed uit de startblokken en dacht in de 4e minuut al op een 0-1 voorsprong te
komen door een “binnentikker” van Stef Mulders. Dit na goed voorbereidend werk van
Rense Hartman en een schot van Danny Oude Lashof. Het doelpunt werd echter op advies
van de grensrechter afgekeurd wegens buitenspel.
Na zo’n 10 minuten nam SV Dedemsvaart het initiatief over van RSC, waarbij vooral de nr. 9
(Dilan van Bree) over de rechtervleugel voor veel gevaar zorgde in de RSC defensie.
Linksachter Rob Hertsenberg had deze zondagmiddag nauwelijks greep op deze handige en
snelle buitenspeler van de thuisclub.
Nadat SV Dedemsvaart al een paar keer gevaarlijk was geweest voor het doel van RSC,
was het toch RSC dat de score opende. Via een voorzet van Danny oude Lashof, kwam
Thom Siemerink bij de achterlijn in balbezit, kapte een man uit, behield het overzicht en
legde bal “panklaar” terug op Rense Hartman. Laatst genoemde tikte de bal beheerst en
doeltreffend binnen: 0-1.
Lang kon RSC niet genieten van deze voorsprong. Na snelle een aanval over rechts met de
eerder genoemde Dilan van Bree, werd door hem een strakke voorzet afgeleverd op de nr.
10 Reamon Knol, die koppend de gelijkmaker liet aantekenen. RSC stond stil en keek er
naar.
Vanaf dit moment nam SV Dedemsvaart de wedstrijd definitief in handen. Drie minuten na de
1-1 wisten de oranjehemden opnieuw te scoren uit een vrije trap. De scherp laag indraaiende
bal werd door de gehele RSC defensie gemist en door de nr. 17 (Patrick Vos) van het
beslissende tikje voorzien, waarop ook doelman Danny Groote Punt geen antwoord had: 2-1.
RSC kreeg geen vat op het fysieke (en soms gemene) spel van SV Dedemsvaart. Ook niet
toen er en man-meer situatie ontstond na het wegzenden van de nr. 19 (Kevin Roozendaal).
Hij ontving na een grove charge op Thom Siemerink, zijn 2e gele kaart (en dus rood) van
scheidsrechter Dinkela. Met de stand van 2-1 gingen beide ploegen rusten.
De eerste kans in de 2e helft was voor RSC. Met een schitterend afstand schot dwong Thom
Siemerink de doelman (Harmen Koiter) van SV Dedemsvaart tot een fantastische redding.
Dit was tevens het laatste wapenfeit van Thom Siemerink. Hij ondervond teveel last van de
grove charge uit de eerste helft en liet zich in de 55e minuut vervangen door Kevin
Westerhof.
Ondanks de man-meer situatie leek het er in de 2e helft geen moment op dat RSC deze
wedstrijd nog wist te kantelen. Toch was het RSC dat in de 30e minuut via Kevin Westerhof
wist te scoren. Met een laatste beslissend tikje wist hij na een goede combinatie tussen Lars
Helthuis en Danny Oude Lashof de 2-2 op het scorebord te brengen.
Een minuut later moest keeper Danny Groote Punt handelend optreden bij een kopbal van
SV Dedemsvaart.
Door overtredingen en “gemekker” kreeg SV Dedemsvaart de scheidsrechter steeds meer
tegen zich. Het speelde soms op de grens van toelaatbare.
Scheidsrechter Dinkela had de handen vol om de gemoederen in bedwang te houden. (4 x
geel/1x rood SV Dedemsvaart en 2x geel RSC).
Van Goed voetbal was in deze fase en eigenlijk de gehele wedstrijd geen sprake. Spannend
was het wel.
Danny Oude Lashof was in de 83e minuut dichtbij de 2-3 na een snoeiharde vrije trap vanaf
zo’n 35 meter. Zijn harde schot schampte via de vuisten van doelman Koiter over het doel.
SV Dedemsvaart bleef via counters gevaarlijk. Via één van die counters was de beste man
van het veld, Delian van Bree dicht bij de 3-2. Maar doelman Danny Groote Punt wist nog
net zijn vingertoppen tegen de bal te drukken, waardoor de bal via de binnenkant paal weer
het veld in stuiterde. Pech voor SV Dedemsvaart, geluk voor RSC.
In blessuretijd volgde via van Bree opnieuw een gevaarlijke counter namens SV
Dedemsvaart. In een 1 op 1 situatie werd hij “tegen gehouden” door een RSC verdediger. De
scheidsrechter had hiervoor kunnen fluiten, maar “ weigerde” dit en liet doorspelen.
Uit de tegenaanval wist RSC de 2-3 te scoren met een prachtig doelpunt. Dat wel!
Danny Oude Lashof klopte op snelheid zijn direkte tegenstander, speelde Rense Hartman
binnen “ de zestien” loepzuiver aan, waarna Rense met een fluwelen “touch” de bal in de
verste hoek liet verdwijnen.
Een minuut later floot scheidsrechter Dinkela voor het einde van de wedstrijd. Daarna moest
hij onder begeleiding een veilig heenkomen zoeken richting kleedkamer.
Voor een deel was de woede aan de zijde van SV Dedemsvaart te begrijpen. Op basis van
het aantal kansen, een man minder en het povere spel van RSC zijde, was een overwinning
verdiend geweest voor SV Dedemsvaart. Maar misschien moet spelers, begeleiders en
supporters ook bij zichzelf te rade gaan wat betreft de eigen sportiviteit of juist het ontbreken
hiervan. Door eigen gedrag zijn ze er in elk geval deze zondag in geslaagd om de
scheidsrechter “ tegen te krijgen”. RSC wist hier, tegen de verhouding in, dankbaar van te
profiteren. Met de volle 3 punten “ in de pocket” kon de terugreis per bus richting Rossum
weer aanvaard worden.
Met 9 punten uit 4 wedstrijden bezet RSC in haar debuutjaar in de 3e klasse een prachtige,
gedeelde” 2e plaats. (Hierbij dient aangetekend te worden, dat BWO met een wedstrijd
minder gespeeld RSC nog kan verdringen van die 2e plaats).
Deze mooie rangschikking wordt echter overschaduwd door de vele blessures binnen de 1e
selectie. Vier spelers zijn langdurig uitgeschakeld, twee spelers zijn net terug van een
blessure, maar nog niet wedstrijdfit. Zondag jl. zijn daar weer twee blessures bijgekomen
(Mats Meenderink en Thom Siemerink). Trainer-Coach Edwin Louwes zal pas vrijdag, na de
laatste training weten welke spelers wedstrijdfit en inzetbaar zijn. Hij zal in ieder geval elf
spelers “de wei” insturen a.s. zondag in de thuiswedstrijd tegen ATC.