24-08-2014 Trekvogels 4 - Fc Kunde 3 (bekerwedstrijd)
Na een lange zomerstop is het seizoen dan eindelijk weer officieel begonnen. Tijdens de zomer zijn er een aantal die
hebben doorgetraind en anderen hebben alleen maar een beetje rondgehangen. Twee weken terug was er dan een
oefenpotje tegen het 2e, maar dat was alles.
Het was daarnaast wel een zeer productieve zomer, aangezien er 3 nieuwe aanwinsten het levenslicht hebben gezien.
Lena, Jasmijn Liën en Tymon kwamen ter wereld (zie ook de nieuwtjes pagina) Stefan, Robby en William nogmaals van
harte proficiat!
Vandaag speelden we een thuis wedstrijd bij fc Kunde, dit kwam doordat er bij de Trekvogels een of meerdere velden
volgens de gemeente nog niet bespeelbaar waren. De scheidsrechter hadden we zelf geregeld en was niemand minder
dan de heer Eijkelman, die normaal op een iets hoger niveau acteert. De wedstrijd begon met een minuut stilte ter
nagedachtenis aan Fransje Linnenbank, voor velen van ons een goede bekende of zelfs goede vriend. Twee
wedstrijden, twee keer één minuut stilte, we hadden ons de seizoenstart anders voorgesteld!
Na de aftrap zetten de Vogels fc kunde meteen onder druk, dit resulteerde al vrij snel in een goal door Melvin die goed
anticipeerde op een schot van Robby dat gestopt werd door de keeper. Na dit moment waren er meerdere
mogelijkheden om de score verder uit te breiden, helaas lukte dit niet. Met name Robby en Basje waren ongelukkig in
de afronding. Na 12 minuten besloot Mike (de rooie) eens om uit te halen en hij scoorde hiermee de 2-0. Ook de vorige
wedstrijd tegen het 2e van Trekvogels scoorde hij 2x, dit was zichtbaar goed voor zijn zelfvertrouwen, veel praatjes
maar nu ook eindelijk rendement. Na de 2-0 werden de Vogels iets gemakzuchtiger en kwam fc Kunde er een paar
keer uit. Echt gevaarlijk werd het niet en Mike (keeper) was zoals gewoonlijk weer heerser in het strafschopgebied.
Daarnaast zorgde de verdediging ervoor dat de kansen verder niet groot werden. Na een half uur wordt er een
overtreding gemaakt op Basje en Peertje schiet de vrije trap op de paal. Als een duveltje uit een doosje stond Paul
daar om de bal voor 3-0 binnen te schieten. Vervolgens ging onze aanvoerder Jeffrey eraf met klachten aan zijn hak en
achillespees. Hij werd vervangen door de snelste man van de Vogels Marc Hellegers. Na de 3-0 was het verzet wel
gebroken, met deze stand gingen we dan ook de rust in.
In de rust waren er een aantal mutaties. Roy kwam voor Paul. Vinnie (die overigens foutloos vlagde de eerste helft, is
ook wel eens anders geweest..) kwam voor Peer. Basje ging eraf voor Johan (die voor het eerst sinds een jaar zijn
rentree maakte op de velden) Na de rust was het even zoeken naar de nieuwe samenwerking maar waren de Vogels
toch keer op keer dicht bij een doelpunt. Uiteindelijk mocht Robby ook zijn doelpunt meepikken (4-0), daar was hij al
de hele wedstrijd opzichtig naar op zoek. Aan de andere kant waren er een paar hachelijke momenten waarbij fc Kunde
het voor elkaar kreeg om voor een leeg doel naast te schieten. Uit een snel uitgevoerde counter werd de kwaliteit van
Marc Hellegers aangesproken en hij werd op maat bediend. Hij haalde verwoestend uit (5-0) en hij was even helemaal
in de wolken. De wedstrijd hobbelde een beetje voort en uiteindelijk werd er door vier man druk gezet op Roy die
daardoor de bal net te zacht terugspeelde op onze keeper Mike en hij werd kundig gepasseerd door de ingevallen spits,
daarmee heeft Kunde de eer nog een beetje kunnen redden. Terugkijkend op deze wedstrijd had het wel 12 - 3 kunnen
zijn, het belangrijkste is dat de de kansen gecreëerd worden, dan komen de doelpunten vanzelf. De eerste overwinning
in de beker is een feit nu op naar de derby tegen Orion 7 (verloren vandaag met 9-1) van Brakkenstein, in de
wandelgangen werd gezegd dat het geflatteerd was, we moeten in elk geval weer scherp zijn. Aftrap bij Orion is op