Vandaag speelden we onze 19e wedstrijd van het seizoen tegen een tegenstander
die al meer dan 2 seizoenen (!) ongeslagen is. We begonnen aan de wedstrijd met
Nick in het doel, Julius op de staartpositie, Daan en Wout op de vleugels en Thibo
stond in de spits.
Vanaf het begin lag het tempo vrij hoog en gaven de beide ploegen elkaar geen duimbreed
toe. We creëerden enkele kansen maar ofwel stond de keeper op de juiste plaats ofwel ging de
bal net naast het doel. Maaseik werkte beter af en hun eerste drie doelpogingen gingen allemaal
binnen. Ondanks de 3-0 achterstand lieten we de bal goed rondgaan en voetbalden we aardig
mee. Net voor het einde van het eerste kwartier kwamen we via Thibo en Wout terug tot 3-2 en
zaten we terug in de wedstrijd.
In het begin van het tweede kwartier veroverde Gust de bal en bediende hij Daan op
de linkerflank. Daan passeerde twee tegenstanders en gaf de bal voor het doel waar Thibo de bal
mooi voorbij de keeper schoot. Vanaf dan hadden we het meeste balbezit en controleerden we de
wedstrijd. We dwongen nog enkele kansen af maar hun keeper, die een sterke wedstrijd speelde,
hield de stand op 3-3. Heel onbegrijpelijk liet de scheidsrechter het tweede kwartier twee
minuten overspelen en kregen we nog 2 doelpunten tegen.
De tweede helft gingen we verder op ons elan van de eerste helft en waren we minstens de
evenknie van een stevig spelend Maaseik. Het spel ging op en neer en uiteindelijk brachten Wout
en Thibo de stand op het einde van het derde kwartier op 5-5. In het begin van het laatste
kwartier werden we voor ons eigen doel teruggedrongen en kwam Maaseik via een mooie
combinatie terug verdiend op voorsprong. Maaseik bleef komen doch onze sterk spelende
verdediging hield stand.
Op het einde van de wedstrijd zaten onze tegenstanders door hun beste krachten heen en namen
wij terug het heft in handen. Daan veroverde de bal op eigen helft waarna hij na een combinatie
met Wout de stand terug in evenwicht bracht. We bleven kansen creëren maar hun keeper hield
alles tegen. Na een zeldzame dekkingsfout in onze verdediging kwam, twee minuten voor het
einde, de thuisploeg onverdiend op een 7-6 voorsprong. We lieten de kopjes niet hangen en
bleven vechten voor elke bal en net voor het affluiten bracht Julius met een mooi geplaatst
afstandsschot de eindstand op 7-7.
Tevreden en met een trots gevoel keerden we terug naar huis. We hebben dit seizoen al meer
dan 320 doelpunten gescoord en ons laatste verlies dateert al van vorig jaar januari. Dit is
natuurlijk niet het belangrijkste, maar het is een mooie beloning voor de werklust en inzet die de