BVV - Sdo

Doelpuntenfestival!!
Vet achter staan en toch blijven voetballen. Dat maakt een wedstrijd tot het eind
toe leuk. Fiks voor komen te staan en dan toch nog steeds meer goals willen
maken. Ook dat maakte dat toeschouwers niet ver voor tijd het gure weer
ontvluchten op weg naar de kantine. Het werd dus een doelpuntenfestival: de C2
van SDO ontving de C2 van BVV (lees verder)
De jongens van de C2 hadden geleerd van de wedstrijd van vorige week. Je kan alleen winnen als je scoort.
En dus gingen ze er deze week meteen goed tegen aan. Aanvallen over de vleugels, met strakke voorzetten.
Linies laten aansluiten en druk zetten. Zo luidde ongeveer de instructie van de coach. Daar hielden de
jongens zich aan en na vijf minuten was het dan ook raak. De verdediging van BVV was slordig. Niet voor
het laatst deze middag. Yassin tikte behendig in. 1- 0. Dat was een mooie opsteker en het publiek vroeg
om meer. Dat duurde niet al te lang. Achraf kopte een voorzet achterover door. De bal dwarrelde dwars
door de verdediging en langs de wanhopig kijkende keeper. Tot nu toe liep het prima en dan viel toch
plotseling de 2 - 1 volkomen onverwacht. Gelukkig voor SDO had de BVV keeper zijn dag niet. Hij grabbelde
de inschoten bal vanachter de doellijn wat de scheidsrechter - streng en best aardig - haarscherp had
gezien. Geen doellijntechnologie nodig voor deze scheids. Nog voor rust maakte Jelle er dan 4 - 1 van. Een
paar mooie kansen werden nog vakkundig om zeep geholpen anders was de stand nog verder opgelopen.
Tijd dus voor rust en hete chocolade.
Ook in de tweede helft bleek SDO een maatje te groot voor de jongens van BVV. Maar ook nu weer was het
meer een kansenfestival dan een doelpuntenfestival. Toch liep SDO met strak tempospel uit naar een
steeds grotere voorsprong. Jelle, Achraf, Jerrel zorgden voor een uitloop naar 7 - 1. En met mooi tikwerk en
aansluitende linies maakte Yassin er nog 8-1 en 9-1 van. Dat de C2 er net geen 10-1 van maakte kwam
doordat een penalty onbenut bleef. Het schOt ging over.
Hoe dan ook : de jongens hebben de smaak van het scoren weer te pakken. Op naar volgende week.