wedstrijdverslagen

ZVC MIKRA BIS … 2014 - 2015
Hierna korte “evaluaties” van de wedstrijden van onze competitie zaalvoetbalploegen.
We hebben zo een algemeen “seizoensoverzicht” …
Beoordelingen :
Goed tot
zeer goed
Normaal
Minder goed
tot slecht
07.09.2014 : ZVC Mikra Bis – Jong Duisburg : 4 – 7 (LVZM Reeks 3b)
Goede start van het nieuwe seizoen ! Mikra Bis speelde een meer dan behoorlijke wedstrijd tegen een
nieuwe ploeg in de reeks. De biskes kwamen op voorsprong, maar de tegenstrever toonde zich over gans
de wedstrijd gezien toch sterker en behaalde een verdiende overwinning (NA).
Fair play :
/ Scheidsrechter (Wouters) :
/ Doelman :
15.09.2014 : VK Mic Mac – ZVC Mikra Bis : 5 – 5 (LVZM Reeks 3b)
Duidelijke bevestiging van de bij de vorige wedstrijd vastgestelde “goede start”. Het mag wellicht niet
gezegd worden, maar als deze wedstrijd (zoals het hoort !) met 5 tegen 5 wordt gespeeld dan sluiten de
Biskes de wedstrijd af met een verdiende overwinning. De overwinning kwam er niet, en laten we toch
ook niet blind zijn voor nog blijvende werkpunten : bij momenten gaat de “concentratie” toch wat
verloren, en slikken we te gemakkelijk tegendoelpunten. Dikke proficiat ; de Biskes tonen zich nu als
“(h)echte” ploeg (JPC).
Fair play :
/ Scheidsrechter (Sente) :
/ Doelman :
21.09.2014 : ZVC Mikra Bis – Les Patrons : 3 – 7 (LVZM Reeks 3b)
Voor “de goede vrede” zal ik de commentaar bij deze wedstrijd beperken tot : uitstekende wedstrijd van
de biskes die weliswaar “verdiend” werd gewonnen door een “sterkere” tegenstrever (JPC).
Fair play :
/ Scheidsrechter (Vrachten) :
SEIZOEN 2014-2015
/ Doelman :
2015-03-16
05.10.2014 : ZVC Mikra Bis – Dikke & Dunne : 2 – 9 (LVZM Reeks 3b)
Wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten … De Biskes waren werkelijk nergens in de eerste helft, en
gezien de sterkte van de tegenstrever was de wedstrijd bij de rust al gespeeld (1 – 6). In de tweede helft
was er gelukkig ietwat meer “vechtlust” bij de Biskes waardoor ze de wedstrijd toch een beetje meer in
evenwicht kregen, maar verder dan een tweede doelpuntje kwam het niet (JPC).
Fair play :
/ Doelman :
19.10.2014 : ZVC Mikra Bis – CSK Gioventu I : 2 – 6 (LVZM Reeks 3b)
Zuiver de uitslag doet vermoeden dat de Biskes “er niet aan te pas kwamen”. Niets is minder waar ;
gedurende zowat ¾ van de totale speeltijd was het een evenwichtige wedstrijd met kansen aan beide
kanten. Een 2 – 3 uitslag had wellicht een betere weergave geweest … Er was weliswaar de rampzalige
beginfase van de wedstrijd : na welgeteld 2 minuten en 45 seconden stond er 0 – 3 op het scorebord.
Een aantal spelers waren blijkbaar nog aan een laat namiddag dutje bezig ☺ (JPC).
Fair play :
/ Scheidsrechter (Perdieus) :
/ Doelman :
29.10.2014 : Bianconeri – ZVC Mikra Bis : 8 – 2 (LVZM Reeks 3b)
Als je op bezoek moet bij een ploeg die haar 5 voorgaande wedstrijden heeft gewonnen met een
doelpuntensaldo van + 32 (!) dan weet je dat het een moeilijke avond wordt. En dat is het dus ook
geworden, maar “chapeau” voor de Biskes dat ze tot het einde van de wedstrijd als ploeg zijn blijven
spelen en trouwens twee zeer mooi uitgespeelde doelpunten scoorden (JPC).
Fair play :
/ Scheidsrechter (Sanchez) :
/ Doelman :
02.11.2014 : ZVC Mikra Bis – Aaminse Utd. : 2 – 9 (LVZM Reeks 3b)
Op zich kan ik hier enkel identiek dezelfde commentaar geven dan bij de vorige wedstrijd. Dit is een
ploeg (en in het bijzonder de “nr. 2”) die te sterk is voor deze competitie en in het bijzonder in de laagste
reeks. Het is niet tegen deze ploegen dat we punten zullen rapen, maar als de Biskes dezelfde inzet en
“spirit” blijven aanhouden dan halen ze zeker punten tegen ploegen van eenzelfde niveau (JPC).
Fair play :
/ Scheidsrechter (Vandermotten) :
/ Doelman :
2015-03-16
09.11.2014 : Celtic’s – ZVC Mikra Bis : 7 – 3 (LVZM Reeks 3b)
Een meer dan behoorlijke wedstrijd van de Biskes. In de eerste helft werd er goed mee gevoetbald en
werden er een paar kansen afgedwongen, maar daartegenover kreeg de tegenstrever een beetje te veel
vrijheid, en ze hebben een speler die daar zeer doeltreffend gebruik van maakt. Resultaat : een toch wel
ietwat overdreven 6 – 2 stand bij de rust. In de tweede helft werd het goede voetbal verder gezet, en
werd er ook verdedigend aandachtiger gespeeld. Met succes : in de tweede helft bleef het 1 – 1, wat
resulteert in een 7 – 3 eindstand (JPC).
Fair play :
/ Doelman :
16.11.2014 : Young Ones B – ZVC Mikra Bis : 4 – 2 (LVZM Reeks 3b)
Een wedstrijd “met twee gezichten” is hier zondermeer een correcte omschrijving. Alhoewel het allemaal
vrij dramatisch begon – na minder dan 1 minuut stonden de Biskes al op achterstand – werd er een
goede tot bij momenten zeer goede eerste helft gespeeld. De achterstand werd dan ook omgebogen in
een verdiende 1 – 2 voorsprong bij de rust. Voor wat na de rust gebeurde heb ik geen enkele logische
verklaring ! Niets leek nog te lukken en de tegenstrever maakte daar volop gebruik van om te scoren en
af te stevenen op een (rekening houdend met de laatste 20 minuten) onbetwistbare 4 – 2 overwinning
(JPC).
Fair play :
/ Scheidsrechter (De Clercq) :
/ Doelman :
24.11.2014 : ZVK Tonzent – ZVC Mikra Bis : 3 – 4 (LVZM Reeks 3b)
De “twijfelachtige” prestatie tijdens de tweede helft van de vorige wedstrijd heeft de Biskes blijkbaar
wakker geschud. Tegen een naar mijn gevoel sterkere tegenstrever (met vanzelfsprekend alle respect
voor de Young Ones !) werd ditmaal een volledige wedstrijd geconcentreerd en doelgericht gespeeld.
Aan beide zijden vielen heel wat doelkansen te tellen, maar ditmaal (en terecht o.a. dank zij een zeer
goede prestatie van Xander in doel) toonde Mikra Bis zich de meest doeltreffende ploeg. Een
deugddoende overwinning (JPC).
Fair play :
/ Scheidsrechter (Lonnoy M.) :
/ Doelman :
07.12.2014 : ZVC Mikra Bis – Meerbeek Utd. : 5 – 0 FF (LVZM Beker)
De tegenstrever kwam NIET opdagen (zonder verwittiging). We nemen dan ook aan dat dit resulteert in
een 5 – 0 forfait overwinning, en dat de Biskes dus doorstoten naar de volgende ronde (tegenstrever is
Spartak Relst – reeks 2) (JPC).
Fair play :
/ Scheidsrechter (Vrachten) : - / Doelman : -
2015-03-16
10.12.2014 : Easy Boys Tervuren – ZVC Mikra Bis : 3 – 1 (LVZM Reeks 3b)
De Biskes speelden een sterke wedstrijd maar slaagden er niet in om een aantal mooie doelkansen om te
zetten in meer doelpunten. Laat het duidelijk zijn dat dit ook de verdienste is van de tegenstrever die
uitstekend georganiseerd en zeer doeltreffend speelde. Dit is zonder twijfel een van de beste ploegen
waartegen de Biskes dit seizoen uitkwamen (JPC).
Fair play :
/ Scheidsrechter (Lonnoy L.) :
/ Doelman :
19.12.2014 : De Sloebers – ZVC Mikra Bis : 7 – 1 (LVZM Reeks 3b)
Goed begonnen, slecht geëindigd ! De eerste 10 minuten ging het gelijk op, maar door enkele foutjes bij
de Biskes kon de tegenstrever uitlopen tot een 5 – 1 voorsprong. De tweede helft werd opnieuw goed
gestart, maar doelpunten scoren lukte niet. De tegenstrever is een goed georganiseerde ploeg die
verdedigingswijs sterker was dan wij in de aanval, waardoor we dus niet meer dan één keer konden
scoren (GG).
Fair play :
/ Scheidsrechter (Willems) :
/ Doelman :
04.01.2015 : Jong Duisburg – ZVC Mikra Bis : 5 – 1 (LVZM Reeks 3b)
Op zich is de evaluatie van deze wedstrijd dezelfde dan bij de heenwedstrijd. De Biskes speelden
algemeen gezien een meer dan behoorlijke wedstrijd, maar waar een sterkere tegenstrever zich heel
doeltreffend toonde bij de afwerking, liep het daar bij de Biskes spijtig genoeg fout. Onbetwistbare
overwinning voor Jong Duisburg (JPC).
Fair play :
/ Scheidsrechter (Aerts) :
/ Doelman :
07.01.2015 : Les Patrons – ZVC Mikra Bis : 6 – 3 (LVZM Reeks 3b)
Je moet als laatste in de rangschikking op bezoek bij de leider, en na minder dan 20 seconden (!) sta je na
een ongelukkige own-goal op een 1 – 0 achterstand. Je vreest dan voor een “vernedering”. Niets werd
minder waar ! De Biskes bleven als ploeg sterk spelen en slaagden er in om het de leider een stuk
moeilijker te maken dan ze ongetwijfeld hadden verwacht. Zonder twee own-goals (de tweede noch
ongelukkiger dan de eerste) zou de eindstand 4 – 3 geweest zijn. “Not bad at all” is hier zeker van
toepassing ! (JPC).
Strikt persoonlijk berichtje : spelers en begeleiders moeten respect tonen voor de ref. Niet voor discussie
vatbaar, maar dit moet wel wederzijds zijn ! Misbruik maken van de “machtspositie” om eigen flaters te
rechtvaardigen hoort in dit scenario niet thuis ! (JPC)
Fair play :
/ Doelman :
2015-03-16
11.01.2015 : ZVC Mikra Bis – Celtic’s : 4 – 4 (LVZM Reeks 3b)
Sterke wedstrijd van de Biskes, in de eerste helft weliswaar met het steeds weerkerend “scenario” : uit
tal van uitgespeelde kansen werd slechts één maal gescoord terwijl de tegenstrever drie counters
koelbloedig afwerkte. Resultaat een 1 – 3 stand aan de rust. De Biskes brachten wel bevestiging van hun
goede spirit om er blijven voor te gaan. In de tweede helft werden de kansen beter afgewerkt waardoor
tegen een toch sterke tegenstrever een meer dan verdiend gelijkspel werd behaald (JPC).
Fair play :
/ Doelman :
21.01.2015 : Spartak Relst (R2) – ZVC Mikra Bis : 8 – 0 (LVZM Beker)
Met betrekking tot deze wedstrijd kan ik het zeer kort houden : de tegenstrever speelt niet voor niets in
de top 5 van een hogere reeks. Onbetwistbare overwinning voor Spartak Relst. Toch wil ik de Biskes
feliciteren omdat ze zich toch de volledige wedstrijd bleven inzetten en bij momenten goed voetbal
brachten (JPC).
Fair play :
/ Doelman :
25.01.2015 : ZVC Mikra Bis – VK Mic Mac : 2 – 4 (LVZM Reeks 3b)
Totaal onterechte en onverdiende nederlaag voor de Biskes. Onmiddellijk na de wedstrijd moest ik
meteen denken aan het interview met Francky Dury na de wedstrijd (de dag voorheen) Zulte Waregem –
Westerlo. Misschien moet iedereen daar eens goed naar luisteren, want hij vertelt gewoon de volle
waarheid over de huidige gang van zaken in het (zaal)voetbal in het algemeen !!! (JPC).
Fair play :
/ Doelman :
08.02.2015 : ZVC Mikra Bis – Easy Boys Tervuren : 1 – 3 (LVZM Reeks 3b)
En opnieuw een onverdiende nederlaag voor de zeer goed spelende Biskes. Het was een algemeen
gezien evenwichtige wedstrijd waarbij een gelijkspel zeker een correcte weergave van het spelverloop
zou geweest zijn, maar een aantal scheidsrechterlijke dwalingen beslisten er anders over. Vandaag kan ik
verwijzen naar de trainer van (het ook al benadeelde) KV Oostende : “maar ja, volgende week fluit die
gewoon terug ergens anders” (JPC).
Fair play :
/ Doelman :
2015-03-16
22.02.2015 : ZVC Mikra Bis – Bianconeri : 0 – 5 (LVZM Reeks 3b)
Zondermeer één van de beste wedstrijden van de Biskes tijdens het lopende seizoen. Spijtig genoeg – en
zoals we bij de heenwedstrijd al konden vatstellen – is deze tegenstrever veel te sterk voor de laagste
reeks. Ook fijn om nog eens te spelen tegen een faire en voetballende tegenstrever en met een ref. die
zijn job doet zoals het hoort (JPC).
Fair play :
/ Scheidsrechter (De Clercq R.) :
/ Doelman :
25.02.2015 : Aaminse Utd – ZVC Mikra Bis : 9 – 1 (LVZM Reeks 3b)
Echt geen geschenk om binnen amper drie dagen aan te treden tegen de twee onbetwistbare leiders van
de reeks. De Biskes speelden opnieuw een meer dan behoorlijke wedstrijd maar opnieuw bleek de
tegenstrever een maatje te groot en zeer doeltreffend. Ook een dikke pluim voor de ref. Het was de
eerste maal dat hij een Mikra wedstrijd floot, en we hopen oprecht hem nog dikwijls terug te zien. Fijn
als een ref. volgens de regels fluit en werkt en de wedstrijd perfect in de hand heeft (JPC).
Fair play :
/ Scheidsrechter (Rafee Ar) :
/ Doelman :
09.03.2015 : CSK Gioventu – ZVC Mikra Bis : 4 – 0 (LVZM Reeks 3b)
Het wordt stilaan de “frustratie van het seizoen” bij de beide Mikra ploegen … Scoren wil blijkbaar echt
niet meer lukken ! Op een tiental zwakke minuutjes na waren de Biskes zowat de evenknie van de
tegenstrever, maar om punten te pakken moet je doelpunten maken. En precies daar maakte Gioventu
het verschil, door de kansen wel af te werken (JPC).
Fair play :
/ Scheidsrechter (De Boeck) :
/ Doelman :
15.03.2015 : ZVC Mikra Bis – Young Ones B : 4 – 2 (LVZM Reeks 3b)
Eindelijk “loon naar werken”. In een faire en bijzonder boeiende wedstrijd slaagden de Biskes erin om
aan de tegenstrever weinig kansen weg te geven, en om zelf heel wat kansen af te dwingen waarbij
ditmaal een aantal schitterende aanvallen doeltreffend werden afgewerkt. Zeer verdiende overwinning