zie hier

KV SDO 2 – KV SPES 1
Op zondag 21 september troffen we SPES 1 voor de tweede keer in twee weken tijd. Vorige wedstrijd
eindigde in ons voordeel, 9-7 overwinning. Het was vooral de wedstrijd van de kansen waarin we het
onszelf moeilijk maakte door te weinig te scoren.
In die wedstrijd was het ook Suzanne die geblesseerd afhaakte en helaas daardoor ook zoals het nu
eruit ziet op het veld niet meer in actie komt.
De opstelling was in de aanval Patrick, Jaap, Wendy & Wilja. Verdediging bestond uit Arno, Robin,
Eline & Anne. We begonnen meteen sterk dankzij twee doelpunten van Wendy, eerst een strafworp
en vervolgens een doorloopbal. SPES deed meteen iets terug en Arno zorgde via een strafworp dat
het al snel 4-1 stond. Daarna hadden we het wat moeilijk met scoren en lieten SPES dichterbij
komen.
Het werd nog wel 5-3 maar al gauw stond het 5-5. We bleven het spel maken maar ook waren we
slordiger in de aanval en verdediging. Mede hierom konden we niet afstand nemen en dit zorgde
ervoor dat het met rust 9-7 stond in ons voordeel. In de pauze bespraken we onze verbeterpunten
en waren het met elkaar eens dat we meer rust moesten nemen in onze aanval, dus langer aanvallen
en in de verdediging beter communiceren en elkaar steunen.
De boodschap was goed overgekomen en na rust kantelde de wedstrijd volledig. De afstandschoten
van Robin en Jaap vielen er goed in en ook de doorloopballen rolden door de mand. Al snel werden
de doelpunten eenzijdig en bouwden we onze voorsprong verder uit.
We werden zorgvuldiger in het afronden en in de verdediging gaven we niets meer weg, zo bereikten
we uiteindelijk een mooie uitslag van 23-8. Volgende week voor ons een belangrijke wedstrijd tegen
Goorecht 1. De uitwedstrijd verloren we nogal onnodig met 18-10 waardoor we de aankomende
thuiswedstrijd dit recht moeten zetten willen we het Goorecht nog moeilijk maken in deze korte