Wedstrijdfolder 30 november
SBHC Xenios
Voorwoord
Voorwoord
Dames 1 neemt het deze week op tegen de verrassende koploper Hilversum. Heren 1 won afgelopen week van datzelfde
Hilversum en wil zich deze week revancheren tegen IJsseloever voor de onnodige 3-1 nederlaag in de openingswedstrijd
van dit seizoen.
Aan de sfeer langs de lijn zal het deze week weer niet liggen. Het belooft weer een gezellige middag te worden met
thuiswedstrijden van onder andere drie winterkampioenen: Dames 2, Dames Jong 1 en Heren 2. Daarnaast spelen Dames 4
en Veteranen B thuis en is er een TD met hotdogs, american fotobooth en meer.
We wensen iedereen een sportieve zondag! Namens het bestuur, Jan Willem Weidema
Dames 1
Amber de Weijer
Evelyn Ravensteijn
Roos Schaar
Bernadette Splint Britt van der Swaan Caitlin Vorstman Charlotte de Meijer Claire Ossewaarde
Verslag VVV Dames 1 - Xenios Dames 1
Na de 4-3 overwinning van vorige week tegen Castricum, stond nu VVV op het programma. Na twee
fanatieke trainingen en een gezellig teamuitje vrijdagavond vertrokken we vol goede moed naar de
nummer 4 in onze poule. VVV scoorde snel uit een mooi uitgespeelde actie. Daarna kwamen we
terug en begonnen we steeds meer druk te zetten op VVV. Dit resulteerde in een aantal goede
kansen die er jammer genoeg allemaal niet in gingen.
In de tweede helft werd de jacht op de 1-1 voortgezet onder andere door een mooi uitgespeelde
actie van Lois, haar inzet ging net naast. Naast de mooie actie van Lo heeft Jaims namens ons het
beste spel laten zien. Zij was on fire deze wedstrijd. Helaas scoorde VVV daarna de 2-0 en even
daarna de 3-0 waardoor de wedstrijd gespeeld was. Ondanks deze 3-0 nederlaag hebben we tot de
70e minuut met het team goed gespeeld, dit nemen we als team zeker mee naar volgende week.
Dan wacht Hilversum thuis en we gaan er alles aan doen om deze laatste wedstrijd voor de
winterstop te winnen!!
Wij hopen alle supporters deze week te mogen begroeten langs de lijn van ons o zo mooie
waterveld! Het beloofd een spannende wedstrijd te worden tegen de nummer 1 uit onze poule.
Verslag Xenios Heren 1 – Hilversum Heren 1
Na drie nederlagen op rij werd het weer tijd voor een overwinning en we waren er allemaal op
gebrand om te vlammen tegen Hilversum. Het publiek was weer in grote getale aanwezig om ons
naar de drie punten te schreeuwen en het was net als de voorgaande tien speelzondagen wederom
heerlijk weer. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een mooi potje van te maken.
Het werd geen spectaculaire wedstrijd, maar wel een erg degelijk potje van onze kant. Zoals we het
hele seizoen al doen geven we weinig weg, maar maken we ook (veel te) weinig doelpunten. Tegen
Hilversum was dit niet anders; de eerste helft leverde gelukkig wel weer een doelpunt op. Een diepe
scoop van Doorenbosch werd goed verwerkt door de spitsen wat leidde tot een schotkans voor
Braaksma, zijn inzet werd echter nog gekeerd maar uit de rebound haalde De Graaff knap uit met zijn
backhand, 1-0.
Na rust probeerde Hilversum iets terug te doen, dit resulteerde in een aantal strafcorners die knap
gekeerd werden door de sterk keepende Van den Berg, maar verder kon Hilversum geen vuist
maken. Door de ruimte die Hilversum weggaf ontstonden nog wel enkele gevaarlijke counters aan
Xenios zijde, echter wilde het bevrijdende tweede doelpunt niet vallen waardoor het tot het eind toe
spannend bleef. Xenios bleef echter goed gegroepeerd spelen, vooral de goed spelende Bakx had er
een belangrijk aandeel in dat de linies goed op elkaar aan bleven sluiten. Hierdoor konden we de 1-0
vasthouden en bleven de drie punten in Amsterdam.
Na elf potjes hebben we er nu precies een halve competitie opzitten en is dit dus ook een goed
moment om de balans op te maken. We moeten concluderen dat we toch wel op een teleurstellende
9e plek staan, echter is de nummer 4 positie slechts 3 puntjes van ons verwijderd. Het doel voor de
tweede seizoenshelft wordt dan ook om meer te scoren en zodoende richting de top vier op de
ranglijst te klimmen. Deze week starten we hiermee tegen IJsseloever en we zien u graag weer langs