fases afwisselde met zwakke momenten. Na de reguliere speeltijd stond het 3-3,
Nunspeet won de strafschoppenreeks met 5-3.
VVOG dicteerde weliswaar het eerste kwartier, het kwam nauwelijks tot uitgespeelde
aanvallen. Modou Nyang leverde met een schot over het doel het enige wapenfeit.
Verder kon de aanvaller zich niet onderscheiden.
Nunspeet nam gaandeweg het commando over. De aanvallers brachten VVOG met enige
regelmaat in de verlegenheid, mede doordat de Harderwijkers nogal eens balverlies in
de opbouw leden.
Peter Huijgen zette Nunspeet na 16 minuten verdiend op voorsprong en kon simpel
intikken, doordat de bal bij een corner niet werd weggewerkt. Vier minuten later
verdubbelde Marco Drost de score. Hij mocht een penalty nemen omdat Reyer Roelofsen
hands had gemaakt bij een sliding in de zestien.
De kunstgrasmat werd op sommige delen van het veld zompig door de overvloedige
regenval. Met name in de kleine ruimte leverde dit enkele hachelijke situaties op.
Kevin Scholten miste voor Nunspeet een kans na een aanval over links. Vlak daarna
bracht oud-Nunspeter Erwin Schouten VVOG dichterbij. Hij had nog nauwelijks een
bruikbare bal ontvangen, maar kreeg de bal plots voor zijn voeten, stond op de goede
plek en scoorde beheerst: 1-2.
VVOG’er Thomas Vossebelt moest daarna met een tijdstraf naar de kant. Dat overkwam
na rust ook Nunspeters Henk Baum en Patrick Pluim. Tussendoor werd een kopgoal van
Nyang afgekeurd vanwege duwen.
Nunspeet begon na rust nog goed, maar zakte na weer een schot naast van Scholten weg.
Bij VVOG ging het wat beter lopen. Zeker door de entree van Oussama Labari, die een
onbevangen en gretig indruk maakte. De getalenteerde flankspeler, overgekomen van
Zwart-Wit’63, liet zien prima mee te kunnen op dit niveau.
Na een handsbal van Harry van Wilgenburg legde de scheidsrechter de bal opnieuw op
de stip. Marco Drost zette zich weer achter de bal maar schoot ditmaal naast. Dit bleek
een kantelpunt, want VVOG beleefde opnieuw een goede fase. Invaller Joël Kouassi loste
een hard schot dat half gekeerd werd door Tristan Sio en Labari scoorde uit de rebound.
Labari scoorde ook de 3-2. Hij profiteerde van een glijpartij van Michel Hup en
omspeelde vervolgens Sio. Nunspeet richtte zich vijf minuten voor tijd toch nog op. Een
voorzet van Pluim kwam tot bij Marcel Huisman, die met een tegendraadse inzet de 3-3
binnenwerkte.
In de strafschoppenserie scoorden Hup, De Graaf, Drost en Baum voor Nunspeet. Hop,
Brockhoff en Dijkstra deden dat voor VVOG. Van den Brink schoot over, waarna Tissingh
de reeks besliste in het voordeel van Nunspeet: 5-3.
Nunspeet-coach Jan van den Berg blikte terug op een aangename wedstrijd van zijn
ploeg. ,,We speelden bij lagen goed en er zat al veel structuur in ons spel. We trainen veel
op positiespel en dat zag je terug. We moesten eigenlijk op 3-1 komen maar missen een
penalty. Het vastzetten kon de tweede helft wel beter’’, plaatste hij een kanttekening.
VVOG-coach Engelkes stelde twee min of meer gelijkwaardige elftallen op. ,,Het ging heel
wisselend, met goede momenten aan de bal en mindere in de restverdediging. Zo riepen
we de 3-3 over onszelf af door achteruit te lopen. Tot Haklander na een kwartier in de
zestien onderuit werd gehaald speelden we echter prima.’’ Engelkes loofde Labari. ,,Hij
heeft heel goed gedaan en speelde met veel vertrouwen.’’
Nunspeet – VVOG 3-3 (2-1). Nunspeet w.n.s. (5-3).
16. Peter Huijgen 0-1, 20. Marco Drost 0-2 (strafschop), 35. Erwin Schouten 1-2, 64.
Oussama Labari 2-2, 71. Labari 3-2, 85. Marcel Huisman 3-3. Bijz. 64. Marco Drost