verslag - VV Lutheria

Twee teams kampioen bij v.v. Lutheria
Afgelopen zaterdag (14-12-2014) zijn van volleybalvereniging Lutheria uit De Lutte twee
teams kampioen geworden. Meisjes A2 en meisjes B1 hebben het kampioenschap in de
wacht gesleept.
Meisjes A2 speelden hun laatste wedstrijd in Heino. Samen met Set-Up A2 namen ze de
leiding in het klassement. Als ze zouden winnen met 4-0 zouden ze een gedeelte eerste
plek hebben. Nadat Set-Up A2 maandag hun laatste wedstrijd speelde, zaten de
zenuwen bij de dames erg hoog. Ze mochten namelijk in 4 sets maar 60 punten tegen
krijgen. De eerste set hebben de meisjes van Lutheria A2 gewonnen met 25-4. De
setstanden die daarop volgden werd hun tegenstander onder de 15 punten gehouden.
Door deze mooie overwinning speelt meisjes A2 volgend seizoen in de hoofdklasse.
Lutheria meisjes B1 speelden hun laatste wedstrijd tegen Saasveldia, die ook nog mee
streden om het kampioenschap. Lutheria moest minimaal 3 sets winnen om kampioen te
worden. Na een zenuwslopende 1e set en met een achterstand hebben de meisjes zich
terug geknokt tot 25-23.
De 2e set hadden ze een voorsprong maar door de harde opslag van Saasveldia
verloren ze de 2e set met 25-20. De derde set was erg spannend maar won Lutheria
uiteindelijk. De vierde set moest gewonnen worden om kampioen te worden, maar
helaas deze werd nipt verloren met 29-27. De 5e set sloegen de zenuwen toe. B1 kwam
van een achterstand terug en won uiteindelijk met 16-14; dit betekent dat ze voldoende