Wedstrijdverslag Simokos H1 VS Croonenburg H1, 7 november 2014

7 november 2014, Simokos HS1-Croonenburg HS1
Na de wedstrijd vorige week tegen Dinto H1, staat vandaag, het afgelopen jaar
gedegradeerde, Croonenburg H1 op het programma. De goede dingen van vorige week zijn
meegenomen naar deze wedstrijd en de mindere hopelijk vergeten of verbeterd. Keurig op
tijd beginnen we aan de warming-up waar Ivo helaas wat later aan moet sluiten in verband
met privé verplichtingen. Na het inslaan kunnen we aan de hopelijk bloedstollende wedstrijd
beginnen. De, naar later blijkt uitstekend fluitende, arbitrage begint de wedstrijd stipt om
21:00.
We beginnen de 1e set erg goed, we komen mee met het niveau van Croonenburg terwijl die
ploeg nu 8 plaatsen boven Simokos staat. Tot halverwege de set gaat het gelijk op, maar in
een mindere fase weet Croonenburg een flinke voorsprong te maken. Coach Hans ziet zich
genoodzaakt om Maurice in het veld te brengen voor Luuk. Het gat dat Croonenburg eerder
in de set heeft geslagen blijk te groot en deze set gaat verloren met 17-25.
De 2e set is er een om zeer snel te vergeten. Simokos haalt een bedenkelijk niveau en
Croonenburg weet hier dankbaar van te profiteren. Deze set gaat zeer terecht met een stand
van 10-25 naar de heren van Croonenburg
Na een peptalk van aanvoerder Stanley gaan we met volle moed de 3e set tegemoet. Ineens
lijkt de goede training van afgelopen dinsdag zijn vruchten af te werpen. De pass komt aan
en goede set-ups worden verzilverd met keurig geslagen ballen. Mede door de hoge
servicedruk van komt Simokos op een overweldigende voorsprong van 20-10. Een time out
van Croonenburg lijkt de heren van Simokos weer met beide benen op de grond te plaatsen,
als Croonenburg het gat in korte tijd weet ter verkleinen tot een punt of 4. Hans beslist om
Dennis in het veld te laten komen voor Ron. Dennis blijkt op dreef en weet de ene na de
andere bal te scoren. Mede door de mooie passes van libero Almar, de prachtige set-up’s
van Maurice en de lekkere knallen van Stanley, Melvin en Dennis, gaat deze set volkomen
terecht met een stand van 25-21 naar Simokos.
Vol vertrouwen gaan we vervolgens de 4e set tegemoet. De hoop op een 5 setter is groot,
maar daarvoor moet eerst nog een set gewonnen worden van het zeer degelijk spelende
Croonenburg. De set wordt goed begonnen, maar als snel moet Simokos zijn meerdere
erkennen. De time-out’s van Hans bereiken helaas niet het beoogde doel. Simokos blijkt
ineens geen antwoord te hebben op de sterke service van Croonenburg. De koek blijkt op en
met 15-25 gaat de laatste set verdiend naar Croonenburg. Dat brengt de wedstrijd tot een
eindstand van 1-3. Wel heel mooi dat we de 3e set hebben weten te winnen terwijl
Croonenburg toch wel beter was.
Na 6 wedstrijden draagt Simokos voorlopig helaas de rode lantaarn. Hierbij moet vermeld
worden dat 5 van deze 6 wedstrijden werden gespeeld tegen tegenstanders uit het
zogenaamde linker rijtje. De enige tegenstander die zich evenals Simokos in het rechter deel
van het klassement bevind, werd verslagen. Dit geeft moed voor de volgende wedstrijden.
Na een week rust ontvangt Simokos op 21 november om 21:00 uur de mannen van VCC’92