20.00u –
20.45u
Op één bui na, waren de weergoden ons goed gezind. Maar ook die ene vlaag leverde
een magisch moment op.
In de volgende verslagen kunnen jullie lezen hoe het er op elke afzonderlijke wedstrijd aan
toe ging.
1
1e jaar – 2e jaar jongens
Al na 5 minuten had het 2e jaar al een eerste kans: Bilal kopte na een voorzet uit
hoekschop, maar de bal ging niet binnen. Nog geen 2 minuten later kreeg ook het eerste
jaar hun eerste kans: een trap van Siel op doel, maar Gerko pakte.
Op de 9e minuut viel de eerste goal wanneer Nicolàs een verdediger voorbij dribbelde en
de bal zachtjes binnenlegde.
Na 13 minuten trapte Lukas op doel, maar de keeper van het eerste jaar pakte uit met een
zeer mooie save. 2 minuten daarna trapte Thomas uit 1Mc de bal mooi hoog maar Gerko
plukte de bal uit de lucht.
In de 22e minuut viel er weer een goal voor de tweedes. Dario uit 2Mc trapte naar doel
vanop 16-17 meter afstand en scoorde zo de 0-2. Nog geen 3 minuten later maakte het
tweede jaar hun derde goal, een afstandsschot van Lukas waar de keeper het moeilijk
mee had, ging over de doellijn.
In de tweede helft wist het tweede jaar, ondanks een sterk spelend eerste jaar, nog 2 keer
te scoren. Het 4e doelpunt viel dankzij Nicolàs Ottoy. Het laatste doelpunt kwam er nog na
een mooie dribbel van Lukas door de verdediging.
De eerstes voetbalden anders nog een prachtige kans bij elkaar: Mattias knalde van ver
de bal naar doel, waarop Gerko de bal terug in het spel duwde, met als gevolg, een
stevige reboundtrap van Joran, maar naast.
Het was een mooie wedstrijd van beide teams. De tweedes waren net iets beter, maar de
eerstejaars weerden zich goed en kwamen soms verrassend uit de hoek.
1e jaar – 2e jaar meisjes
Het eerste tegen het tweede jaar was niet zo zeer de spannendste wedstrijd van de
avond, maar wel een wedstrijd met heel veel geestdrift. De meisjes van het eerste jaar
bleven er voor gaan en gaven nooit op. Heel spijtig dat hun inzet niet werd beloond met
een doelpunt. De tweedes echter kwamen makkelijk tot scoren. Het werd een
doelpuntenfestival met als eindstand maar liefst 0-8.
Maxime scoorde de openingstreffer. Het tweede doelpunt kwam van de voet van Laura
Van Aken. Laura was goalgetster van dienst en maakte 4 van de 8 doelpunten. Ook Britt,
Rukiye en Sylvia wisten te scoren.
Het was, ondanks een stevige regenbui, een sfeervolle wedstrijd met heel wat animo.
3e jaar – 4e jaar jongens
De score werd in de 12e minuut geopend door Vincent Moortgat, die op een corner van
Sander Van Lierde hard kon binnenkoppen. Vrij snel daarna werd de score verdubbeld
door Arne Verschueren. Hij had van Cyrill Seghers een diepe bal gekregen en kon mooi in
de hoek van de goal scoren. De aangevers van de eerste 2 goals zorgden samen voor de
3e treffer. Cyrill kreeg in de 20e minuut een assist van Sander, die op zijn beurt een diepe
bal van Edwin Roelants had gekregen. Cyrill had de bal maar binnen te tikken. Gedurende
een 20-tal minuten werd er niet meer gescoord. Belangrijk om te vermelden is wel dat de
4e jaars 10 minuten met 1 man minder hebben gespeeld. Maxim De Smedt moest na een
sterke wedstrijd namelijk vroegtijdig naar de kant omdat hij fysiek iets te diep was gegaan.
De bankzitters waren bezorgd over de toestand van Maxim, waardoor niemand eraan
dacht om zijn plaats in te nemen. De derdes hadden, ondanks deze situatie van overtal,
nog steeds weinig greep op de match. In de 43e minuut konden de vierdes zelfs nogmaals
scoren, ditmaal door Sander op aangeven van Robbe Gabriëls. De keeper van de 4es,
Thomas Lemmens, trapte de bal uit tot over de middellijn, waar Robbe na een korte sprint
de bal diep speelde. Sander kon de keeper van de 3es handig uitkappen en legde zo de
eindstand vast. 0 – 4 na een degelijke wedstrijd, waarin de 3es evenwel geen vuist konden
maken tegen de fysiek en technisch sterkere 4es. De wedstrijd werd in goede banen
6
Katto Macharis Tinne Laenens Anke Vertongen Caro Van Eeckhoorn Lindsey Vanden Rhijn Norien Intizar
Kato Peleman Lara Devillé Fien Van de Venster Nette Peleman Paulien De Spiegelaere
Mevr. Hofmans
Britt Van Hout Aqsa Intizar
Sofie Van Damme Mr. Van Humbeeck Aisé Aslan Domènica Lambert Hellen Durinck Jana Moret
Rani Remy Dewi Van Dam Marie Van Damme Laura Van Lathem Febe Vermeir
Ianka Vande Voorde Yana Vermeiren
7
5e jaar – 6e jaar jongens
Na een reeks zeer spannende voetbalwedstrijden was het de beurt aan de jongens van 5
en 6 om hun beste beentje voor te zetten. De match vatte aan om kwart na 8 's avonds,
een kwartiertje later nadat het startsein voor de meisjes van 5 en 6 werd gegeven. De
aftrap was gegeven, de match begon. De jongens van het 5de jaar legden de nadruk
duidelijk op de verdediging, dit omdat ze wisten dat de 6de-jaars een sterke spits hadden.
Toch, na minder dan een halfuurtje spelen, werd de eerste goal voor de 5des gemaakt
door Stijn Van Riet. Na een mooie assist van een speler van het 5-delige middenveld kon
hij doorbreken op de linkerflank en wist zo een mooie goal te maken. Verder in de eerste
helft zijn er meer kansen van de 5de-jaars dan van de 6de jaars.
Na de rust wordt er een fout gemaakt door de verdediging van de 6des en mag Len Van
Ransbeeck een penalty trappen. Len scoort en zo wordt het 2-0 voor de 5de-jaars. Dennis
Cooremans maakt de aansluitingstreffer voor de 6des. 2-1. De scheidsrechter beslist om
de match wat langer te laten duren en voegt 15 minuten extra tijd toe aan de wedstrijd
waarin Tijs Maes scoort voor de 6des en de stand gelijk maakt op 2-2. De match wordt om
10 voor 10 's avonds afgefloten en dit betekent dat er penalty's worden getrapt.
In deze zeer spannende reeks krijgen de 5de-jaars meerdere kansen om de beslissende
goal te maken, maar slagen hier niet in. Met Brent Dalemans voor de 5des en Yannick
Van Cauter als keeper voor de 6des, werden er per ploeg ongeveer 10 penalty's gezet.
Uiteindelijk mist een speler van het 5de jaar en dit betekende dat de 6des de match
gewonnen hadden. Na deze uiterst spannende wedstrijd kwamen de ploegen -de ene iets
gelukkiger dan de ander- het veld af en werd er nog iets gedronken op deze mooie
wedstrijd. We hebben er zeker van genoten!
Arne Van De Voorde en Arne Saerens
Nordin de Smedt, Arne Van Opstal, Nick Bresseleers, Dylano Steenhuyzen, Pieter Van Buggenhout, Bob Van Damme,
Hendrik Van Cauwenberghe, Stijn Van Riet
Kevin Van De Meerssche, Jonas Vereeken , Len Van Ransbeeck, Brent Dalemans, Arnout Contrijn
8
Yannick Van Cauter, Mathias Heyvaert, Joran Moyson, Lars Bijl, Jonathan Gerlo, Jentel Cool, Kevin Claes, Giovanni Okens
Maxime Nuytten, Ruben Corvers, Dennis Cooremans, Timo Quintelier, Tijs Maes, Glenn Gerlo
5e jaar – 6e jaar meisjes
Op 23 mei 2014 werd op het B-terrein van Eendracht Buggenhout dé voetbalwedstrijd van
het jaar gespeeld. Twaalf meisjes van het 5e jaar, gecoacht door mevr. De Schrijver,
namen het op tegen veertien meisjes van het 6e jaar, gecoacht door mevr. Claes en mevr.
Blommaert. De wedstrijd startte gelijkwaardig. Maar na de eerste tien minuten scoorde
Silke van het 6e jaar. De zesdejaars bleven in balbezit en opnieuw werd er gescoord door
Silke. Gedurende de eerste helft speelden de zesdejaars beter dan de vijfdejaars en de
bal bleef vooral op de helft van de vijfdes. Wanneer het pauze was, stond de stand 2-0
voor de zesdejaars. Na de pauze herpakten de meisjes van het vijfde zich en het 5 e en het
6e waren aan elkaar gewaagd. De vijfdejaars kregen meer balbezit en er werd ook meer
naar de helft van de zesdes gespeeld. De vijfdes gaven de moed niet op en wanneer de
laatste 10 minuten ingingen, wisten ze nog te scoren. Yanti en Tine stonden beiden vlakbij
het doel van het zesde tegenover de keeper. Allebei probeerden ze te scoren, maar de
keeper hield het een aantal keer tegen. Uiteindelijk slaagden ze er toch nog in om te
scoren. Zo eindigde de wedstrijd met een stand van 2-1. De zesdejaars wonnen verdiend
de wedstrijd en konden zo hun laatste voetbalavond extra vieren.
Yanti Vermeulen en Julie Plas
9
Tine Clauwaert, Ruth De Visscher, mevr. De Schrijver, Phaedra Traweels, Lieze Hooft, Ellen Snackaert, Emilie Godaert
Joyce Leny, Iore De Wolf, Lieselot Legat, Yanti Vermeulen, Sara Vandersnickt, Nina De Block
Shary Hermans, Ellen Van Doren, Femke Lissens, Silke De Boeck, Fien Goossens, Jolien De Neef, Yana Huygens, Anke De
Smedt
Sarah Biesemans, Lynn De Man, Hannelore Commers, Janne Van Lysebeth, Lindsay Verbeyst, Lissa Kenis
10
We willen in de eerste plaats alle spelers en speelsters bedankten:
BEDANKT OM MEE DE SFEER TE MAKEN!
BEDANKT VOOR JULLIE INZET
EN SPORTIEVE STRIJDLUST!
Verder: de supporters, de mensen van voetbalclub EENDRACHT BUGGENHOUT voor de
fantastische samenwerking, de scheidsrechters van dienst, de begeleiders, de fotografen
de directie en de mensen die verantwoordelijk zijn voor de website van onze school.