verslag van onze vaste reporter Nel Vroonhof

FEEST VAN FRANCISCUS VAN SALES op zondag 26 januari 2014 Voor mensen die naamloos, Kwetsbaar en weerloos door het leven gaan; Ontwaakt hier nieuw leven:wordt kracht gegeven: Wij krijgen een naam. !
Mooier lied hadden we niet kunnen zingen op deze feestelijke dag. Wij kregen ook een naam. Leden van de Salesiaanse Familie zien elkaar vier keer per jaar op bijeenkomsten. Het is moeilijk om alle namen te onthouden. In onze vorige bijeenkomst hebben we aan de stuurgroep bouwstenen aangereikt. Naamkaartjes gaan gebruiken was er één van. Iedereen spelde dan ook bij binnenkomst vol trots zijn of haar naamkaartje op. Wat een feest om elkaar bij naam te begroeten. Samen zingend hebben we er een mooie viering van gemaakt. Het hand in hand staan bij het Onze Vader en de Vredeswens is alOjd weer een mooi moment. De koffie lieten we ons goed smaken. De kringen uit Eemnes zorgden goed voor ons. Met dank. !
We hadden wel zo’n mooi naamkaartje gekregen maar daar moest natuurlijk wel iets meegedaan worden. We moesten familieleden opzoeken waarvan de eerste leSer dezelfde was als jouw achternaam. Daarna met de eerste leSer van je voornaam. Je moest alle naamkaartjes wel even goed bekijken voor je iemand gevonden had. De drie I’tjes hadden elkaar gauw gevonden en dat was een foto waard. En zo hebben we eens echt goed kennis met elkaar gemaakt. !
Op 14 juni was het priesterfeest van Kees, Wim en Henk. Wat een geweldig feest was dat. Om alle herinneringen weer eens op te halen was er een dvd gemaakt met filmpjes en foto’s. Wat zag het er allemaal gezellig uit. Veel feestvierende mensen, prachOg weer, een schiSerende tuin en niet te vergeten het lied van Ietje. Op heel veel melodieën had zij voor iedere werkgroep een lied gemaakt. Maar door het enthousiasme zong iedereen met alles mee, met Ietje als voorzanger. We beleefden alles weer opnieuw. !
Voor we aan een lekker glaasje “La Pauline” begonnen, had Judith ons nog wat te melden. In mei 2013 is de eerste nieuwsbrief uitgekomen. Daarna volgden er nog twee. Dit alles onder redacOe van voornamelijk Judith. Zij vraagt nu een aantal mensen die samen de redacOe over zouden willen nemen. De nieuwsbrief is bedoeld voor leden van de Salesiaanse Familie en is door hen goed ontvangen. Natuurlijk blij_ het “Salesiaans Contact” ook bestaan. Die uitgave is bedoeld voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in Franciscus van Sales. En nu maar hopen voor Judith dat een paar mensen dat willen gaan doen. !
Ondertussen werd het stamppoSenbuffet binnengebracht. Alleen van de geur kreeg je al trek. Tafel voor tafel kon je gaan opscheppen. Heerlijke zuurkool, boerenkool, gehaktballen en speklapjes. Vooral die speklapjes zijn niet te versmaden. Het gaat natuurlijk niet om het eten maar het draagt wel bij tot een goed contact met mensen bij wie je aan de tafel zit. En zo leren we elkaar steeds beter kennen. Dat is nodig om de Salesiaanse Familie nog heel lang te laten bestaan. Dat is uiteindelijk de wens van alle leden: wij horen bij elkaar. !
Het was een heel gezellige dag en op 10 mei zien we elkaar weer. Tot dan. Nel Vroonhof