verslag - Broekster Boys

Kaartenregen ontsierd Bergum tegen Broekster Boys
Enkele weken terug speelden Bergum en Broekster Boys een sportieve vriendschappelijke
wedstrijd met als eindresultaat 1-1. Een iets sterker Broekster Boys kreeg iets te weinig.
Afgelopen woensdagavond speelden beide teams in Burgum voor de beker tegen elkaar.
Bergum won dankzij een schot van Bergumer Yorn Sikkenk, dat van richting werd veranderd
door een boys verdediger. Hierdoor raakte keeper Erik Krol uitbalans en zodoende raakte
Krol nog wel de bal, die in de eigen goal verdween. Dit was het enige doelpunt. Broekster
Boys kreeg weer te weinig, daar drie maal paal en lat werden geraakt door de Boys.
Redelijk begin van de wedstrijd door beide teams
Na tien minuten wist doelman Erik Krol een vrije trap van Sikkenk uit de goal te stompen.
Daarna werd een goed schot van Remco Kooistra van Broekster Boys tot corner verwerkt.
Maar ook René van Rijswijk van Bergum loste een goed schot en ook dat werd een corner.
Een goed schot van Hedzer Prins belandde op de paal. Halverwege de eerste helft werd dus
het schot van Sikkenk van richting veranderd ( 1-0 ). Enkele minuten later was er een mooie
aanval van Broekster Boys. Overkempe schoot keihard op de lat. Een mooie kopbal van Piet
Wessel Dijkstra van Broekster Boys ging net over. Van Rijswijk ontving geel voor een
overtreding. Hedzer Prins van Broekster Boys schoot daarna nog eens keihard op de lat.
Bergum raakte wat gefrustreerd en Wilco de Haan van Bergum ontving nog geel. Voor de rust
kreeg Broekster Boys de kansen en Bergum de goal. Ruststand dus 1-0 voor Bergum.
Na de rust werd het voetbal er niet beter op. Bergum ging verdedigen en Broekster Boys kon
geen vuist maken. Piet Wessel Dijkstra van Broekster Boys liet een mooie kopbal los in de
beginfase. Helaas ging de kopbal over. Daarna ontving Yorn Sikkenk geel. Albert Wijbenga
van Broekster Boys kopte nog eens naast. Halverwege de tweede helft ontving invaller
Dennis Hardenbol van Bergum vanwege een kopstoot direct rood. Met de meertal situatie kon
Broekster Boys niet omgaan. Broekster Boys was niet meer in staat door de defensie te
breken. Zelfs invaller Sjoerd Westra kopte de bal nog eens over. Vervelend voor de wedstrijd
en voor Bergum was de rode kaart voor Jasper Bouma. Het publiek kreeg geen voetbal meer
te zien. Jammer was het, dat Broekster Boys niet met deze situatie kon omgaan. Trainer Jan
Mulder was niet blij met de uitslag. Als je zoveel kansen krijgt moet je winnen, aldus Mulder.
Zaterdagavond speelt Broekster Boys in Groningen nog tegen Be Quick 1887 voor de beker.