Toernooireglement “kledingshoptamara.nl” VCZ Jeugd

Toernooireglement “kledingshoptamara.nl” VCZ Jeugd-KVT 2014
1.
Er wordt gespeeld volgens reglementen van de NeVoBo (regio noord), behoudens de
in dit reglement opgenomen afwijkingen.
2.
Elke wedstrijd bestaat uit 2 sets, bedragende 12 minuten. Na de 12 minuten wordt er
gewisseld van speelzijde en zal de nieuwe set op 0-0 aangevangen worden. De tijd wordt
volgespeeld, ook wanneer de 25 gepasseerd is.
3.
Er is 1 time-out per set toegestaan, indraaien is niet toegestaan. Het aanvragen van een
wissel dient volgens de officiële regels te geschieden.
4.
Tijdens de laatste 2 minuten van de set mogen geen time-outs en wissels meer worden
aangevraagd (blessuregevallen uitgezonderd).
5.
Het inbrengen van een libero is toegestaan.
6.
Tijdens de opslag mag men met één voet in het veld staan, uitgezonderd poule C-1e/2e
klasse.
7.
Voor elke gewonnen set worden twee wedstrijdpunten toegekend. Gelijkspel levert beide
teams 1 punt op.
8.
De eindrangschikking wordt bij het behalen van een gelijk aantal wedstrijdpunten
bepaald door het setsaldo. Is dit ook gelijk dan beslist de onderlinge wedstrijd. Is dit ook gelijk
dan beslist het lot.
9.
Indien een team op het vastgestelde tijdstip niet aanwezig is, wordt de 1e set met
25-0 verloren verklaard. Is het team 10 minuten na de aanvang van de wedstrijd nog
speelklaar dan wordt ook de 2e set met 25-0 verloren verklaard.
niet
10.
Elk eerstgenoemd team zorgt voor een bordteller en begint met de opslag.
11.
Beslissingen van de scheidsrechter en de wedstrijdleiding zijn bindend. Protesten
worden niet in behandeling genomen.
12.
Na afloop van de wedstrijd moet het briefje waarop de setstanden vermeld staan door
coaches/aanvoerders worden ondertekend.
13.
Waar het reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding.
14.
Elke deelnemer/-neemster is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar eigendommen. De
wedstrijdleiding neemt geen enkele verantwoording voor eventuele ongevallen of
vermissingen.
15.
Het gebruik van eigen ballen is niet toegestaan.
16.
Mixteams in C 1 /2 klasse toegestaan, indien voldoende opgave wordt hier een aparte poule
van gemaakt. Het inzetten van jongens in meisjespoules in hoofdklasse geschiedt
volgens de geldende regels van de NeVoBo.
C-jeugd Top/Hoofd/1eklasse: na 3 opslagbeurten wordt er niet meer doorgedraaid
** C-jeugd 1e klasse: Service mag plaats vinden achter de 7 meterlijn. Sprongserve is
toegestaan.
*** C-jeugd 2e klasse: Na 3 opslagbeurten wordt er doorgedraaid. Sprongserve is toegestaan.