8 november 2014
Beste supporters,
Dit weekend ontvangt Zuun B zaterdagavond FC Vorst en op zondag speelt Zuun A thuis de topmatch tegen Sporting
Eizeringen.
Drie weken terug won ons A-team met het kleinste verschil van middenmotor Saintoise: het werd 1-0. KV begon sterk aan
de wedstrijd en dwong al in de tweede minuut een hoekschop af. Het was vooral Sebastien Moreels die voor gevaar zorgde.
Eerst werd zijn schot nog afgeblokt en wat later week hij, diep gestuurd door Steven Keller, te ver uit om nog hard te
kunnen uithalen. Meteen daarop stierf een schot van Sammie Haesaert op de binnenkant van de paal. De klok stond nog
maar op 11 minuten. Op het kwartier bediende Sander Denayer, opnieuw met een inworp, Moreels maar de doelman tipte
diens schot over de lat. In de 20e minuut werd een doelpunt van Jonathan Vallois wellicht ten onrechte afgekeurd voor
buitenspel. Pas halfweg de eerste helft counterde Saintes voor het eerst gevaarlijk maar doelman Kenneth Jonville
reageerde attent. Saintes bleef proberen en Zuun zat duidelijk verveeld omdat het bevrijdende goaltje uitbleef. Binnen de
vijf minuten belandde een hoekschop van de bezoekers op de paal en moest Steven Keller alles uit de kast halen om met
een perfecte tackle een bezoeker die onze keeper had omspeeld het scoren te beletten.
Na de pauze verwaterde het spel. Het was wachten tot de 68e minuut op een kans voor Haesaert maar die trapte naast. Vier minuten
later kopte de ingevallen Raf Raveyts naast. Tien minuten voor tijd was het dan toch raak toen Vallois, na kaats van Raveyts, met een
laag geplaatst schot zijn ex-ploeg kon verschalken (1-0).De opluchting was groot. De verdiende zege kwam niet meer in gevaar.
De week erop leidde de moeilijke verplaatsing naar Tollembeek tot een nieuwe zege, ook deze keer met de kleinste score (0-1).
Aanvankelijk zaten er weinig tempo en overtuiging in het Zuunse spel; het was wachten tot na de 20e minuut op een goede kans maar
Timothy Dejonghe besloot uit een scherpe hoek nipt naast nadat hij de doelman nochtans had omspeeld. Net voor de pauze stond
Dejonghe opnieuw aan het kanon maar zijn vluchtschot op een inzenden van Mauro Seminerio werd gepareerd.
Na de pauze was het meteen prijs: na een mooie actie op links tussen Sammie Haesaert en Elliot Hollemans, bediende deze laatste
Sebastien Moreels die zijn negende van het seizoen mooi onder de keeper binnenschoof (0-1). Zuun bleef gevaarlijk; een kopbal werd
van de lijn gekeerd en een corner van Jonathan Vallois werd door Sander Denayer naast gekopt. In de slotfase verschenen deze twee
elk nog een keer alleen voor de doelman maar geen van beiden kon de score opdrijven.
Vorige week wist Zuun A de verplaatsing naar Liedekerke B succesvol af te werken. Het werd 2-6.
Zoals gebruikelijk ging blauw-zwart sterk van start. Na 4’ bereikte Sander Denayer met één van zijn troeven, een verre inworp, Kevin
Ertveldt die binnenkopte. De pret ging niet door want de scheidsrechter keurde deze goal af wegens vermeende duwfout. Na 10
minuten bediende Kristof Ophalffens met een perfecte doorsteekpass Sebastien Moreels maar deze besloot op de keeper. Halfweg de
eerste helft miste Raf Raveyts nog na een mooie voorzet van Dylan Walravens. Meteen daarna kreeg Zuun het deksel op de neus toen
Jonathan Vallois een van de eerste Liedekerkse aanvallen in eigen doel devieerde (1-0). Zuun bleef rustig en enkele minuten later
stond het al 1-1 toen Ertveldt een korte hoekschop van Vallois binnentikte. In de laatste dolle 7 minuten voor de pauze scoorden de
onzen nog driemaal: Ophalffens op vrije trap (1-2), Denayer nadat hij iedereen incluis de doelman had omspeeld (1-3) en opnieuw
Ophalffens met een afgeweken schot (1-4).
Ook na de herneming viel er eenrichtingsvoetbal te zien. Het duurde echter 25 minuten voor we de score konden opdrijven opnieuw op
een stilstaande fase. Een strak aangesneden vrije trap van Vallois werd door Steven Keller binnen gekopt (1-5). Vijf minuten voor
affluiten milderde de thuisploeg nog tot 2-5 maar KV zette de puntjes op de i want Sammie Haesaert scoorde nog een fraai doelpunt op
voorzet van Walravens (2-6). Door het gelijkspel van Eizeringen op Oetingen loopt Zuun verder uit.
Onze B-ploeg werkte in deze periode slechts 1 wedstrijd af op verplaatsing bij de buren van SK Halle B. Het was een akelige
bedoening in Halle want er werd met 3-2 verloren en met 9 geëindigd voornamelijk op conto van een schandalig leidende referee.
Voor de rust was KV makkelijk baas. Halfweg leidde het dan ook met 0-2 na goals van Imad Boukhriss en Axel Rijpers. Na de pauze
werd het snel 1-2 na mistasten van Simon De Clercq, die de geschorste Mathias Levacq in doel verving. Zuun bleef baas maar Halle
putte er wel moed uit. Zeker toen tien minuten voor tijd de gelijkmaker viel na een te vermijden vrije trap. (2-2) Op de koop toe ging
de scheidsrechter meer dan één handje toesteken. Diep gestuurd ging Hallespits Verhulst, ex- Zuun, overduidelijk aan onze laatste man
Freek Deconinck hangen, die tot zijn grote ontsteltenis de fout tegen kreeg en meteen met een tweede gele kaart mocht gaan douchen.
De vrije trap leverde niets op maar de ref liet hem overdoen waaruit de 3-2 volgde. Consternatie alom te meer daar Cedric Gueubel
zwaar werd aangetrapt en niet meer vervangen kon worden. De scheidsrechter zag er zelfs geen overtreding in. Het onrecht was