Het hoogste orgaan binnen de IPA is het Internationale Hoofdbestuur, dat gekozen wordt door de nationale
afgevaardigden en uit de leden van de secties. Nieuwe nationale secties worden toegelaten na goedkeuring
van de secties tijdens het jaarcongres. In Nederland, een van de ruim 60 secties, berust de coördinatie bij
het Landelijk Bestuur. Dit wordt tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) gekozen door
De meeste activiteiten van de IPA, ten behoeve van haar leden, worden verzorgd door de districtsbesturen.
Aangezien de meeste leden binnen hun district wonen en/of werkzaam zijn, is het logisch dat het de
districtsbesturen zijn die het dichtst bij de leden staan. In principe zijn de activiteiten van de IPA
onbegrensd. In de praktijk is dit afhankelijk van zowel de districtsbesturen als de individuele leden. De
Nederlandse sectie heeft ruim 6300 leden.
Jeugdkamp 2015
Volgend jaar zal het jeugdkamp plaatsvinden in het weekend van 12 tot en met 14 juni 2015. We gaan nog
een keer naar camping de Jutberg. De kampcommissie heeft al weer veel ideeën om een mooi programma
te maken.
We willen het als commissie de ouders de mogelijkheid bieden om de komende 6 maanden te sparen voor
deelname van uw kind(eren). Voorstel is, voor de ouders die dat willen, om € 5 per maand per kind te
sparen. Als u dat wilt kunt u met Christel hierover een afspraak maken. De kosten zullen (ongeveer) € 30 –
Sios ’61 D1 – SKF D6 10-3
Zaterdag speelden we onze eerst thuiswedstrijd van het zaalseizoen tegen SKF uit Veenendaal. De kinderen
hadden er zin in. Er werd geduldig gespeeld en goed verdedigd. De tegenstander kreeg weinig kansen. De
score ging in de eerste helft nog wel gelijk op. SKF verdedigde ook goed en we kregen nog niet veel kansen.
In de tweede helft liepen we beter vrij en kwamen er meer kansen. Deze werden ook goed benut.
Afstandsschoten en doorloopballen gingen de korf in. Alle 8 spelers hebben een uitstekende inzet getoond.
Goed samenspel en een uitstekend doorzettingsvermogen. Eindstand is dan ook een dik verdiende 10-3
overwinning. Volgende week is er geen wedstrijd. Op 6 december speelt D1 weer, thuis tegen DOT.
Sios ’61 1 – SEV 2 8 – 16
Vooraf had Sios door blessures en afzeggingen en moeite om een ploeg op de been te krijgen, gelukkig was
er een junior uit de B1 ploeg bereid om mee te spelen.
Het begin ging stroef, SEV een jonge ploeg had veel loopvermogen en liet dat ook zien, daardoor kwam de
ploeg uit Zelhem op voorsprong, Sios counterde snel en maakte direct de 1-1. Toch was het weer SEV die
het initiatief nam en scoorde de 1-3, daarna weer met de veerkracht van Sios'61 en kwam Sios weer
langszij.
Toch was het SEV die steeds op voorsprong kwam en Sios liep eigenlijk achter de feiten aan, tijdens de rust
was het verschil 6-7 in het voordeel van SEV.
Na de pauze probeerde Sios het wel en kreeg veel kansen maar scoorde niet, ook SEV kreeg kansen en
scoorde wel. Op dat moment liep Sios achter de feiten aan en SEV liep steeds verder uit.
In de loop van de 2e helft was het geloof in een goed resultaat nihil en dat bleek, doordat er ook geen
wissels aanwezig waren aan Sios zijde, kon de Velpse formatie het tij niet keren.
Op het einde stond er een 8-16 stand, een beetje geflatteerde eindstand, maar wel een terechte nederlaag
Een compliment is op zijn plaats voor de jonge B junior Kim van der Vlist die uitstekend presteerde,
volgende week is er kans op revanche voor Sios '61 in de lastige uitwedstrijd tegen KVZ ui Zutphen.