VERCAUTEREN SONIA
VERVLOET CHARLES
VAN LEUVEN MATTS
Zoals het reeds op de JAV werd aangegeven, worden de lidgelden vanaf nu terug per seizoen
geïnd. Dit betekent dat er nu de helft betaald moet worden, nl. voor de rest van het seizoen
2013-2014.
Indien je volgend seizoen geen lid meer wil zijn of van bijvoorbeeld van spelend lid naar
adherent wenst over te schakelen, gelieve dit dan door te geven voor 31/05/2013.
steunende leden 22,5 eur
Indien je je clubblad per post wenst, dien je 30€ extra te betalen.
WEER BLOEDSTOLLEND TOT OP HET EINDE
Jarni Amorgaste, Elke en Nienke Daelman, Jarett de Vriendt, Evie Lauwers, Kristof Loos,
Steffi Nicolaij, Sven Vervloet
Grootse en beladen sfeer voor deze topper tussen rechtstreekse concurrenten, konden wij
de punten binnenrijven waren we definitief verlost van het degradatiespook , Sikopi, dat we
bij een vorig treffen maar met het kleinste verschil klopten, zou ongetwijfeld voor flink wat
tegengewicht zorgen.
Scheidsrechter Tina van Grimbergen zou geen gemakkelijke kluif hebben aan deze
belangrijke confrontatie met snelle, harde korfbal op hoog niveau. Wij gretig en snel gestart
(Elke Daelman, Jarett de Vriendt, Sven) maar de thuisploeg al snel langszij 3-4. We konden
de enthousiaste thuissupporters weer doen verstommen 4-7 (Nienke Daelman, Jarni
Amorgaste) maar Sikopi kon profiteren van enkele slordige passen en gelijk 8-8 (Jarni
Amogaste). We konden weer een vuist maken onder impuls van Jarett de Vriendt (2) en
Kristof Loos maar de thuisploeg zette evenveel druk als wij en weer evenwicht 11-11 (Kristof
Loos). Voor de rust konden we weer onze tanden laten zien via Nienke Daelman en Sven
Vervloet, Jarett’s schot vanaf de lijn deed de zaal in de slotseconden ontploffen 11-14, rust.
De buit was nog lang niet binnen, we begonnen wat te knoeien, de ballen vielen niet meer
binnen en onze rebounders hadden het knap moeilijk met Niels de Bremaecker en Lars
Matheyses, 16-16 (Sven Vervloet, Nienke Daelman). Sikopi bleef profiteren van ons dipje en
met lede ogen zagen onze supporters al de winst aan onze neus voorbijgaan want de
thuisploeg voor het eerst op voorsprong 19-17. Korte kansen van Jarni Amorgaste en Nienke
Daelman en jawel, weer gelijk 19-19. Kristof Loos en Nienke Daelman deden ons weer uit de
bol gaan 19-21 maar onder impuls van Yves van Harneveldt mocht de indrukwekkende
thuisaanhang ook juichen 21-21, Kristof Loos mikte de overwinningsgoal heel cool binnen
21-22 en de ontlading bij de buzzer was enorm, Tina van Grimbergen deed er nog twee
seconden bij maar Lars Matheyses miste de kans en we mochten verder juichen.
Kristof Loos;”Harde wedstrijd, super geknokt. Er was bijna teleurstelling op het einde met het
zicht op een gelijkspel maar in de spannende eindfase heb ik toch de beslissende goal kunnen
maken, dat was een super gevoel, bedankt supporters”.
nr. 28
Sikopi trainer-coach Chris Palinckx;”Borgerhout/Groen-Wit heeft een heel sterke eerste helft
gespeeld, heel agressief maar dan positief. In de tweede helft heeft mijn ploeg zich in de
wedstrijd geknokt en ik kan er niet bij dat die laatste strafworp niet gefloten is maar alle lof
Seth Moortgat
Onze reserven waren goed bezig, vorige week hadden ze nipt de confrontatie met nummer
1, Boeckenberg, verloren en de beginfase nu stelde ook niet teleur. In korte tijd twee loeiers
van Jan en goede steun Evie en inloper Seth 0-3. Na 10 minuten kon de thuisaanhang ook
juichen maar stilletjes aan knokten ze zich langszij 4-5 (Eva). Nog 7 minuten te gaan en gelijk
6-6 (Seth, Jan) maar Jan werd foutief gestopt en miste zijn strafworp niet. Dimi op slag van
rust met een ver schot voor zijn doen 6-8.
In de herneming ging het allemaal wat vlotter, Jaro kreeg op zijn snelle inloper een stip mee
die Seth verzilverde, Seth zette ook de 6-10 op zijn naam en Jan de 6-11. De thuisploeg liet
een tweede stip liggen en via Jan en Jaro bleef onze kloof intact 7-13. We bleven veel druk
zetten en Sikopi vond daar geen antwoord op, 9-14 (Jaro). Time-out 11-14 en nog 8 minuten
te gaan en ver schot Eva na goede interventie van Lynn en Seth en tenslotte nog Seth met
twee voltreffers 12-17.
Jan;”Goede vlotte start, we konden altijd een stapje voorblijven maar hadden een dipje net
voor de rust. Na de rust terug besproken, dan zijn de taken beter uitgevoerd en zijn we beter
beginnen spelen en zijn de kansen er veel beter uitgekomen”.
Nog drie wedstrijden te gaan….
Afgelopen weekend hebben onze zebra’s laten zien dat zij heel veel zin hebben om
kruisfinales te spelen in Herentals.
Uiteraard zullen de komende wedstrijden heel belangrijk zijn!
Extra steun tijdens de wedstrijd kan echt cruciaal zijn. Zet alvast volgende data in jullie
Borgerhout/GW-Meeuwen 15.30
Op onze jongste korfballertjes kunnen jullie alvast rekenen!!!!
BE THERE!!!! We rekenen op jullie!!!
nr. 28
JEUGD
Oproep van de jeugdvoorzitter
Hoi allemaal,
Bij deze even een oproep van het jeugdbestuur.
School Drakenhof heeft aan onze club gevraagd om, naar jaarlijkse gewoonte, een
sportdag/korfbalinitiatie te organiseren voor kinderen van de eerste graad. Dit zou doorgaan
op vrijdag 9 mei, in de voormiddag, en eventueel in de namiddag als we dit georganiseerd
krijgen.
Daar dit steeds een heel aantal kinderen in contact brengt met onze club, is dit een mooie
kans om deze aan het korfballen te krijgen.
Daar dit op een weekdag valt, is het voor ons wat moeilijker om voldoende vrijwilligers uit
het jeugdteam te leveren, vandaar mijn vraag.
Als er gegadigden zijn die ons mee willen helpen op deze dag kan je mij steeds
contacteren.
Van den Houdt Jelle
0479/73 84 94
Cadetten A: Putse - Borgerhout/GW 5-4
Na de thriller op Kwik moesten we ‘s middags met al onze spelertjes Putse gaan bekampen ;
Rojda - Chayenne/Vinnie - Sefkan - Mohit/Liam
Zoé/Lisa - Kenny (K) - Alexander - Kasmir/Renzo
We beginnen met enkele slechte passen, maar na 4 minuten kan Mohit 0-1 maken na
aangeven van Rojda. Even later mist zij een mooi kans om de voorsprong te verdubbelen
(spijtig). Na de wissel krijgen we een inloper tegen 1-1 en missen we een penalty (ook
spijtig). Onze aanval lukt niets en Elke vraagt een Time-Out. Ze worden even wakker geschud
en ja, het helpt ! Ze spelen plotseling héél wat beter. Een verre pas uit ons verdedigingsvak
van Mohit naar Kasmir, die ons op voorsprong brengt met een mooi shot 1-2.
Maar even later kan de tegenstrever met een inloper terug gelijkmaken 2-2.
En een minuutje later krijgen we weer een inloper tegen en wordt het 3-2.
Net voor de rust krijgen we geen strafworp op Kasmir, en gaan we rusten.
nr. 28
Na de pauze krijgen snel de 4-2 binnen en na een vijftal minuten wordt het zelfs 5-2. Nu
moeten we gaan achtervolgen……! En dat doen we héél knap ! Een shotje van Alexander
mist net het doel. De ene aanval na de andere brengen we op, en in verdediging loopt nu
ook alles prima.
Sefkan verdedigt knap op een shot van de tegenstrever en voor de rest zit alles ook op slot
(prachtig) ! Liam brengt ons bij met een inloper na pas van Vinnie 5-3. Renzo maakt met een
shot 5-4, en met nog slechts drie minuten te spelen gaan we verder op zoek naar de
gelijkmaker.
Nog tweemaal komen we dreigen ! De tegenpartij weet het allemaal niet meer. Twee lange
verre passen van Liam naar Renzo worden op een haar gemist (de bal valt tergend traag
telkens langs de verkeerde kant van de korf !) en alzo krijgen we hier geen verdiend
gelijkspel. Zelfs de scheidsrechter zei dat we meer verdienden dan dit verlies. Toch zijn we
tevreden over onze match, en op de foutjes die we maakten gaan we op training aan werken
hé !
Onze kinderen kregen nog een drankbonnetje van de Papa van Kenny, waarop we deze dag
positief konden afsluiten. Onze supporters hebben zich zeker niet verveeld vandaag en wij
(de coaches) blikken ook tevreden terug op de prestatie van allemaal onze cadetten !
Lynn, Elke & Miel
Cadetten B: Kwik - BorgerhoutGW/Ri4a 4 - 5
Tegen de koploper van onze competitie gingen we met deze spelers de overwinning zoeken ;
Liam - Renzo - Chayenne - Zoé
Mohit - Kasmir - Vinnie - Lisa
Alexander - Kenny
De eerste minuut krijgen we, na even niet opletten, een korte kans onder de paal tegen 1-0.
Waarna wij even later ook zulke kansjes krijgen maar deze niet kunnen afwerken. We missen
ook nog een penalty en een inloper, maar in de 8e minuut kan Liam na een prachtige pas van
Renzo de 1-1 binnenleggen ! Enkele ogenblikken later zijn de rollen omgekeerd. Een
prachtige pas deze keer van Liam naar Renzo en we staan 1-2 voor. Nog een minuutje later
en Zoé gooit achter de paal de 1-3 binnen. Kwik kan echter in de laatste seconde voor de
wissel nog tegenscoren 2-3. Na de wissel verliezen we weer even de aandacht en moeten we
een penalty incasseren 3-3. En na een shotje van Kwik komen we zelfs 4-3 achter.
We zijn de betere ploeg maar gaan rusten met één goaltje achter.
De tweede helft blijft onze eerste aanval wat haperen. Ze doen echt hun best maar het geluk
en de scheids willen niet meewerken. Onze verdediging werkt perfect ! Enkel de bal
overbrengen lukt niet zo goed. Na de wissel scoort Mohit een inloper na knappe pas van Lisa
nr. 28
en de bordjes staan gelijk 4-4 ! En vijf minuutjes later, na steun van Kasmir, geeft Vinnie met
een mooi meegeefbeweging Mohit de bal en die legt de 4-5 binnen ! De scheidsrechter
tovert op ‘t eind nog een nieuw reglement uit zijn mouw en geeft zijn ploeg een vrijworp
voor een bal die wij proberen binnen te houden (?) ! Tevergeefs echter, want zij missen dit
geschenk.
We tonen hier vandaag dat we uit het goede hout zijn gesneden. We hebben onze
supporters in de watten gelegd met knap korfbalspel ! We hebben ook de aanwijzigingen
van de coaches goed opgevolgd en zo hoort het. Knap zo !!
Chayenne deed het verdedigend weeral prima, maar ze mag in aanval iets meer de bal
komen vragen (opeisen).
Lynn, Debby, Elke & Miel
Jonge jeugd: bewegingsschool-mono’s-pupillen
Ook onze jongste groepjes zitten niet stil! We zien onze zebra’s elke week vooruit gaan. TOF!
We zijn momenteel met 26 kinderen die zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. Maar
op de eerste plaats staat nog steeds PLEZIER BELEVEN!
Woensdag en zaterdag wordt er getraind op shotjes, haakjes maken, passing, rondspelen,
steun lopen,….
Ook al zijn ze nog jong… zij dromen al om ooit zo knap te kunnen spelen als de eerste ploeg!
Graag zou ik ook even alle trainers, helpers, scheidsrechters,… willen bedanken! Want kids
begeleiden vraagt veel helpende handen!!!  Dankuuuuuuuuuuuu!