Zondag 18 januari:
Read Swart 3 in Soccerdome voetballen om 11.00 uur
VERSLAGEN
Zaterdag 3 januari toernooi Jubbega
Wij moesten 4 wedstrijden daar hadden 3 van gewonnen en dus 1 verloren. Dat was van
Heerenveense Boys We haddn gewonnen van Udiros, Heerenveen en Mildam. De laatste wedstrijd
was heel spannend, maar in de laatste minuut stond de stand op 1-0. Dat hadden we net gewonnen.
Groetjes :Kris
Kersttoernooi ploeg 1 D1.
Maandag 22 december hadden wij een kersttoernooi in Nieuwehorne om in te komen voor de zaal
competitie die 17 januari geloof ik weer begint dan moeten we echt knallen. Het was echt in komen
maar het verliep wel goed de eerste wedstrijd verloren we nipt van heerenveense boys D1 met 1-2
en zelf scoorde ik die wedstrijd op assist van Ids. Daarna moesten we tegen DWP en we dachten te
veel en we moesten minimaal 7-0 winnen maar wonnen met 5-0 ik had 3 goals en Ids 2. Daarna
moesten we tegen de nummer 1 van onze competitie we begonnen sterk maar toen kwam een
lullige 1-0 en daar vlak achterna 2-0 toen was het gedaan waarna ik na een domme overtreding geel
kreeg, het werd uit eindelijk 1-5 ik weet zo niet meer wie er toen scoorde. de laatste wedstrijd was
tegen de nummer 1 van het kersttoernooi maar het ging heel goed maar we hadden best veel kansen
maar maakte het niet af en hun waren er effectief waardoor het 0-3 werd we hebben leuk gehad en
we zijn al een beetje ingekomen maar ik verwacht op het kersttoernooi nog veel goeds.
Groeten van Sil van der Sluis
Jisternijs pagina 3 van 6
Read Swart A1 Seizoen 2014/2015 Deel 2 tot de Winterstop
Ook Read Swart A1 is aanbeland in de winterstop. Na in de 1e seizoenshelft een oefenwedstrijd, 5
bekerwedstrijden en 9 competitiewedstrijden gespeeld te hebben. In deel 1 van het verslag van het
seizoen 2014/2015 - dat eerder verscheen in het 'Jisternijs' - werd erover de oefenwedstrijd, de
bekerwedstrijden in de poulefase en de eerste 3 competitiewedstrijden geschreven. Hier komt het
vervolg.
Beker
In de beker hebben wij ons geplaatst voor de 3e ronde. Na eerst met 3 overwinningen de poulefase
overleeft te hebben, kwamen we in knock-outfase terecht. Hierin troffen we in de 1e ronde ONB A1.
In deze wedstrijd waarin de eerste kans - een afstandschot - nog voor de uitploeg was, strafte de
thuisploeg meerdere fouten van de tegenstander af. Waardoor er uiteindelijk gemakkelijk met 5-1 de uitploeg mocht ook 1 keer scoren - werd gewonnen. Hierdoor plaatste de A1 zich voor de 2e
ronde. De tegenstander hierin was Alcides A2. Een ploeg die iets minder makkelijk te bespelen was
dan de tegenstander in de 1e ronde. De thuisploeg - die aantrad zonder de trainer die een weekend
weg was - kreeg aan het begin van de wedstrijd al 2 flinke klappen te verwerken, een belangrijke
schakel binnen het team moest vanwege blessureleed al vroeg het veld verlaten. Hierbij werd ook
nog een tegendoelpunt toegevoegd. Het duurde een tijdje voor de A1 zich herpakt had, maar in
verloop van de wedstrijd kreeg Read Swart toch betere kansen en hieruit kwam ook de 1-1 voort.
Helaas - nog een tegenvaller - raakte de doelpuntenmaker - de vervanger van de eerder uitgevallen
speler - hierbij geblesseerd, waardoor ook hij voor rust nog het veld moest verlaten. Na rust kwam
Alcides al snel op 1-2. Read Swart had het moeilijk en vocht voor het bereiken van de volgende
ronde. Alcides dacht dat het er al was, totdat de A1 in de 94e minuut - ja, u leest het goed - een
strafschop kreeg toegekend, doordat een speler werd neergehaald in het strafschopgebied. Deze
strafschop werd feilloos benut, waardoor beide teams zich konden opmaken voor een
strafschoppenserie. De thuisploeg mochten beginnen met het nemen van een strafschop.. De eerste
9 strafschoppen werden feilloos binnen geschoten behalve de 10e, die werd gepakt door de keeper
van de A1 - held! Hierdoor plaatst Read Swart A1 zich voor de 3e ronde van de beker, die na de
winterstop gespeeld zal worden.
Competitie
De eerste 3 wedstrijden in de competitie werden gewonnen door de A1. Ook de 3 op volgende
competitiewedstrijden werden gewonnen. Eerst tegen GAVC A2, deze ploeg was voetballend niet
fantastisch. Bij rust stond Read Swart dan ook al met 6-0 voor. Na rust walste de A1 over GAVC heen
door maar liefst 11 keer te scoren, dit resulteerde in een 17-0 overwinning. De daarop volgende
competitiewedstrijd was thuis tegen Joure A2. De A1 had het zwaar in de 1e helft, maar ging
uiteindelijk wel met een 2-0 voorsprong de rust in. Ook tijdens deze wedstrijd bleek Read Swart in de
2e helft oppermachtig en werd er uiteindelijk gewonnen met 9-0. Na deze ruime overwinningen
volgde de confrontatie uit tegen koploper DWP A1. Het lukte Read Swart de 1e helft niet om onder
de druk van de thuisploeg uit te voetballen, wat resulteerde in een 1-0 - een knullig eigen doelpunt achterstand bij rust. Na rust trok de A1 al snel de stand gelijk door een bijzonder doelpunt vanaf
eigen veld door één van de verdedigers. Hierna begon Read Swart te voetballen, ondanks dat DWP
nog 1 keer scoorde won de A1 de wedstrijd met 2-4. De week erop volgde alweer een 'topper',
nummer 3 van de competitie EBC/Delfstrahuizen A1 kwam op bezoek in De Knipe. Dit beloofde weer
een spannende pot te worden en dat werd het ook. Doordat de A1 3 keer slecht dekte bij een corner
tegen, werd er ook 3 keer een voorsprong uit handen gegeven wat eindigde in een 3-3 gelijkspel. Dit
betekende het eerste puntverlies voor de A1. Na dit pijnlijke gelijkspel ging Read Swart op bezoek in
Jubbega - altijd lastig - bij Jubbega/Udiros A1. Read Swart was deze gehele wedstrijd niet optimaal
geconcentreerd en aan de kant van de thuisploeg werd ook meer strijd geleverd. De A1 dacht in de
laatste minuten toch de 3 punten mee te mogen nemen naar huis, maar toen maakte de thuisploeg na zwak verdedigend werk - alsnog de gelijkmaker, dus werd het 2-2. De laatste competitiewedstrijd
voor de winterstop was tegen WTTC A1. Aan het begin van het seizoen werd er uit al met 1-3 van ze
Jisternijs pagina 4 van 6
gewonnen, thuis werd het nu 5-0. Nadat in 1e helft de kansen niet af werden gemaakt, mocht de A1
toch met een voorsprong de rust in gaan door middel van een strafschop die feilloos benut werd. Na
rust was Read Swart heer en meester op het veld en werd het uiteindelijk 5-0. Zo staat Read Swart
A1 na 9 wedstrijden op de 3e plaats in de competitie. Met 7 punten achterstand op koploper DWP A1
en 2 punten achterstand op nummer 2 EBC/Delfstrahuizen A1. Maar er moet ook gezegd worden dat
er 2 wedstrijden minder zijn gespeeld dan de koploper en 1 wedstrijd minder dan de nummer 2. Dit
betekent dat de A1 alles nog in eigen hand heeft. Als in de 2e seizoenshelft alle overige wedstrijden
worden gewonnen is het kampioenschap alsnog binnen.
Zie voor alle resultaten en statistieken van Read Swart A1 - voor de winterstop - de volgende